Jelentős fejlesztések Észak-Csepelen: új híd, megújuló HÉV

csepel.hu

Újabb részletek derültek ki a tavaly decemberben kihirdetett Budapest Déli Városkapunak nevezett tervpályázat tervezett beruházásairól. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Magyar Demokratának adott lapinterjúban beszélt az új déli dunai hídról, amellyel kapcsolatban elmondta: Tarlós István főpolgármesterrel közösen áprilisban hirdették ki annak a nemzetközi tervpályázatnak az eredményét, amelyen kiválasztották az új híd tervezőjét.

Ez a híd köti össze majd Dél-Budát, Észak-Csepelet és Dél-Pestet az M1-M7-es bevezető szakaszától a Jászberényi útig. „Ha felépül, bekapcsolja a térséget a város életébe kelet-nyugat irányban is, radikálisan javítja megközelítését, és egyben napi 55 ezer autóval tehermentesíti a belvárosi hidak, napi hatezer gépkocsival az Üllői út és más bevezető utak forgalmát” – emelte ki az államtitkár, aki szerint az összes budapesti HÉV-vonal teljes felújítására is sor fog kerülni. A kormány ugyanis a főpolgármester javaslatára elrendelte a HÉV-járműpark teljes cseréjét.

A csepeli és a ráckevei HÉV-et azonban nemcsak felújítják. Fürjes Balázs ezzel kapcsolatban elmondta: ezeket a Soroksári út nyomvonalán mélyvezetésben beviszik a Kálvin térig, így lesz metrókapcsolata e két vonalnak. Ezen kívül megszűnik a HÉV-sín a Müpa és a Nemzeti Színház előtti Duna-parton, ahol így kávézók, parkok, vendéglők tehetik élhetőbbé ezt a részt. „Ezzel a fejlesztéssel nemcsak kényelmesebben, de egyszerűbben, kevesebb átszállással közlekedhetnek a budapestiek és a környéken élők a város déli része, a dél-pesti agglomeráció és a belváros között – húzta alá az államtitkár hozzátéve, hogy a következő évtizedekben Dél-Pest és Észak-Csepel komoly fejlődésen mehet keresztül, egy új városrész születik Budapestnek ezen a területén.

csepel.hu

22 hozzászólás “Jelentős fejlesztések Észak-Csepelen: új híd, megújuló HÉV” bejegyzésre

  1. Qqriq szerint:

    Soros ezeket miért nem támogatja?

  2. Betke szerint:

    Jobban járnánk, ha a kerület fejlesztése a Corvin út és Háros közötti területre vonatkozna! Észak – Csepelen nem sokan laknak, talán a Kvassay-zsilipnél, de szerintem már ott is elenyésző a lakó. A hév korszerűbb járművekre való cseréje miért nem akkor jutott eszébe a főváros vezetőjének, amikor még hozzá tartozott?

  3. v39endre szerint:

    Ezek elkészülte mikorra várható ?
    Időpontokat kérünk !

  4. bhu szerint:

    Határidők nélkül üres beszéd. A kivitelezés megkezdésétől lehet valamennyire komolyan venni bármit.

  5. keménylegény szerint:

    A HÉV továbbvitelének bejelentése nem rezsim specifikus hír.
    A hatvanas évek óta etetik a hiszékenyeket vele.
    Ne felejtsük el: 2019-ben két választás is lesz.

    Kellenek az ígéretek.

  6. csak úgy ... szerint:

    Gerincút folytatása?! Hányszor ígérték?

  7. v39endre szerint:

    Ahogy olvasom, már kiválasztották az új híd tervezőjét. Most már elkezdi tervezni, vagy talál kifogásokat a “mégsemre ?” Mennyi idő kell a tervezésre ? Aztán kell találni kivitelező is.

  8. admin szerint:

    Ne felejtsük el, hogy a hidat már az olimpiai terveknél megígérték, és kitartottak mellette. Az elmúlt évek valamennyi nagy fejlesztését megpróbálta, megpróbálja az ellenzék megtorpedózni, de ezt nem sikerült. Remélhetően nem is fog.

  9. földhözragadva szerint:

    Az elmúlt évek nagy fejlesztései…lokálpatrióta csepeliként a “nagy” jelzőről kérhetnék némi felvilágosítást?

  10. Józan szerint:

    Ha Németh a Fidesz hatalomra kerülésekor, s amikor egyszerre volt országgyűlési és fővárosi képviselő és csepeli polgármester, elintézte volna a Gubacsi híd felújítását, akkor már rég kész lenne! De őt csak a saját karrierje érdekli! Ígérgetésekkel tele a padlás! Na ezért buktatták már meg kétszer a választáson a csepeliek! Most annyiban fog változni a helyzet, hogy remélhetőleg a helytartó Borbélyt és csapatát is ki fogják szavazni!

    Admin, egy adminnak a weblap kezelése a feladata! Ráadásul, a Csepelinfó impresszuma tárgyilagos tájékoztatást ígér! Úgy hogy célszerű lenne, ha az éppen ügyeletes admin is politikai véleményt a saját valódi vagy nicknevén tenne közzé! Ez így lenne korrekt!

  11. Tündér Ilona szerint:

    Ez szuper, ezek a fejlesztések tényleg grandiózusak látszik, hogy Csepel fontos része a fővárosnak.

    Jó lesz az új híd,a HÉV fejlesztése is sok ember életét komfortosabbá teszi. (főleg dátum nélkül)

    Most már csak arra lennék kiváncsi, hogy mikor lesz LEASZFALTOZVA az utcánk, és az összes királyerdei földút.
    Mert ez az alap, így csak egy tanya ez az egész.
    Lehet itt millió szobor mert kacsalábon forgó HÉV kocsik.
    Addig ez időjárástól függően porfészek vagy sárfészek.

  12. Józan szerint:

    Nyomatják ezerrel a propagandát hogy mit csináltak 2010 óta Csepelen! Kapirgáltak, ez az igazság! Többször átépítették a Szent Imre teret, az óvoda udvarokat, a játszótereket, kölönösen a kalózhajós játszóteret. Állítottak a faszobrász közreműködésével egy csomó szobrot és emlékművet. Ennyi! Most építik a birkózócentrumot, és az ÁMK mellé MÉG EGY kézilabda csarnokot. Meg a sok csepeli futballpálya mellé még a Napközis Táborba is akarnak egyet!

    Kérdezem én, ezek kiket szolgálnak, és ebből mennyi a csepeli lakos? Egy részét mások vagy mások is használják, a csepeliek közül is csak egy részét!
    Miért nem utat, közművet, járdát építenek, amit minden csepeli használhat? A mi pénzünket költsék ránk csepeliekre, ne idegenekre, s ne szűk csoportokra! A szobrok kinek kellettek? Mennyivel jobb a csepelieknek, hogy a nyolc év alatt sok száz millió forintot költöttek rá, A MI ADÓNKBÓL!

  13. Jobban szerint:

    A mi adónkból 4 cikluson, azaz 16 éven keresztül nem fejlődött semmi, nem történt semmi Csepelen. Bezárták a kórházat, viszont kettős gyilkosság, eperföldi terror és galvániszap szennyezés mérgezte a kerület életét. Miről beszélünk? 16 évig még csak nem is kapirgáltak…csak a fű nőtt, már ha nem volt szárazság….mert akkor az sem nőtt….

  14. Nagyapó szerint:

    Jó dolog azt olvasni, hogy a csepeli fejlesztésekből “mi miért maradunk ki”? Tündér Ilona talán emlékszik a Csepeli Konzultációra, melynek alapján (a csepeliek döntése volt) az alábbi utcák újultak meg:
    1. ütem: Somlyói utca, Mályva utca, Tigris utca, Repkény utca (Kökörcsin és Mályva utca közötti szakasza), Csipkerózsa utca, Hóvirág utca, Mecseki utca, Bakonyi út, Vértesi utca, Cserháti utca (Aradi vértanúk útja és Szentmiklósi út közötti szakasza), Sás utca, Sáska utca
    2. ütem: Pozsonyi utca, Olt utca (Badacsonyi – Szentmiklósi út között), Retyezáti út (Vezeték utca – Mária Királyné utca között), Aradi vértanúk útja (Vezeték utca – Cserháti utca között), Aradi vértanúk útja (Szentmiklósi út – Magyarádi utca között), Szigetbecse u. hrsz. 206932 – burkolat felújítás, Szigethalom u. hrsz. 206919 – burkolat felújítás
    3. ütem: Nagykalapács utca burkolat felújítás, Fülemile utca (Mária királyné útja – Kondor utca között), Szajkó utca (Mária királyné útja – Kondor utca között), Párnás utca (Őz utca – Kondor utca között), Csókás utca (Mária királyné útja – Hollós utca között), Somlyói utca páratlan oldal járdaépítés
    4. ütem? Pálma utca
    5. ütem: Komáromi utca (József Attila utca – Szebeni utca között), Szebeni utca (Kassai utca – Komáromi utca között), Virágos utca
    Az útfelújítások tovább folynak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  15. Hozzászóló szerint:

    Az sem elhanyagolható szempont, hogy 2010 óta egyre kevesebb “szippantós kocsit” látni Királyerdő utcáin. Ezzel egyenes arányban több a leaszfaltozott út. Normális értékrendű emberek ezt fejlődésnek hívják.
    Ha az új, remélhetőleg alacsonypadlós hévek is megkezdik működésüket, akkor több évtizednyi ígérgetést sikerül valóra váltani. A jelenlegi szerelvények most még jelentős tornamutatványokat igényelnek a felszállni kívánó idősek és babakocsis utasok részéről. A jövőben csak egyet kell majd feldíszítve megtartani, hogy szolgáljon ünnepi hangulattal az elkövetkezendő évek karácsonyi közlekedésében.

  16. Betke szerint:

    Nagyapó, melyik ütemben várható a Sármány utca, aminek folytatása a Vércse utca valamint a Kondor utca vége felújítása,? Iszonyú kátyús, folt hátán folt. Nagyon forgalmas ez a szakasz, itt halad el az a
    kocsimennyiség , amik a Tihanyi út – Csepeli út felé közlekednek. Eső esetén a kátyúk nem láthatóak, így csoda, hogy még nem volt komolyabb baj. 4 éve kaptunk némi halvány ígéretet, de……….. semmi.

  17. Józan szerint:

    Betke, ne Nagyapót kérdezze, őt 2019-ben kihagyják a jelöltek közül! Kérdezze Bercsik Károlyt, lehet hogy ő lesz az egyik alpolgármester-jelölt! Az öreg csak gombnyomogató volt eddig!

  18. Józan szerint:

    Nagyapó ma ezt kihagyta, valóban menesztik a gombnyomogatásból! Bercsik Jobban teljesít! 😉

  19. Betke szerint:

    Józan, kösz a tippet, de az ajánlott úrtól kaptuk az ígéretet. Azért kérdeztem Nagyapót, mert olyan elánnal sorolta a felújítási ütemeket, gondoltam mindent tud.

  20. Nagyapó szerint:

    Betke! Nem tudok mindent, de mielőtt írnék, megnézem a test. ülések előterjesztéseit (csepel.hu)!! Másoknak is ajánlom.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Józan szerint:

    Betke, s ha majd nem úgy lesz ahogy ígérte, akkor a II. Rákóczi út 270-ben tesz panaszt?

  22. Betke szerint:

    Józan, mi van ott? Nagyapó, azt hittem hivatalból tudja az ütemeket!

Itt lehet hozzászólni !