Pályaválasztási kiállítás Csepelen: segítség a jó választáshoz

Csepel.hu

Megnyílt a VI. Csepeli Pályaválasztási Börze a Szabó Magda Közösségi Térben. A rendezvény idén három napon át (november 15-16-17.) várja a továbbtanulás előtt álló fiatalokat.

A börzén 16 csepeli és környékbeli középiskola mutatkozik be.

A pályaválasztási kiállítást a Kis-Csepel Táncegyüttes fellépése, majd a díszvendég, a BMSZC Puskás Tivadar Távközlési Technikum bemutatója nyitotta. Tóth János a Dél-Pesti Tankerületi Központ igazgatója ünnepi köszönőjében kiemelte: „A továbbtanulás, pályaválasztás felelősségteljes döntés. Míg a bölcsödét, óvodát, általános iskolát a szülők választják gyermekeiknek, addig a középiskola kiválasztásban már a fiataloknak is beleszólásuk van. Ehhez a fontos, megalapozott döntéshez próbál megfelelő tájékoztatást, hasznos információkat nyújtani a pályaválasztási börze.”

Idén a kiállító középiskolák széles palettájából válogathatnak a 7-8. osztályos diákok. A börzén többek között a vendéglátással, a zenével, a művészettel, az informatikával, marketinggel, az elektrotechnikával, és a kereskedelemmel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A standoknál a gyerekek találkozhatnak a középiskolák képviselőivel, kérdéseket tehetnek fel a képzésekkel kapcsolatban.

A tapasztalatok azt mutatják a pályaorientációs kiállítások jó iránytűként szolgálnak a gyerekek számára. Hiszen fontos, hogy olyan versenyképes, szakmát válasszanak, amellyel könnyen boldogulhatnak a munkaerőpiacon. Ezt erősítették meg a BKSZC Weiss Manfréd Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanárai is. Buzogányné Vermes Katalin és Takács János lapunk kérdésre elmondták sok pozitív hozadéka van a továbbtanulási börzéknek. Bár rengeteg információ található az iskola honlapján, a személyes találkozás mégis jobban megragadja a figyelmet, ugyanakkor az a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredmények is tovább öregbítik az iskola hírnevét. (Ahogy arról lapunk korábban beszámolt a villanyszerelők között negyedik helyezést ért el és kiválósági érmet kapott a 21 éves Leidl Péter, a Weiss Manfréd korábbi diákja a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills versenyén.) A Weiss Manfréd Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a következő tanévben is igen változatos képzéseket biztosít a rendészet, a gépészeti ágazat, az informatika, az elektronika területén, jövőre pedig honvédkadét képzés is indul az iskolában.

A börzén évek óta képviselteti magát a Szamos Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskola is. Deák József gyakorlati oktatásvezető elmondta a diákok cukrásznak, szakácsnak, pincérnek tanulhatnak az iskolában. Ez utóbbiak hiányszakmák is, melyekkel egy jól képzett szakember könnyen elhelyezkedhet. Egyúttal Deák József kiemelte hasznosak az ilyen jellegű seregszemlék, mert egyszerre több iskola is bemutatkozhat, kedvet csinálhat képzéseihez.

Már a börze első napján nagy volt a nyüzsgés. Bár a megkérdezettek többsége még bizonytalan volt a pályaválasztást illetően, voltak, akik határozott elképzelésekkel érkeztek. Ők elsősorban az informatika és a gazdasági pályák iránt érdeklődtek, de volt, olyan is, aki az orvosi pályát jelölte meg legfőbb célként. A szervezők idén három napon át várják az érdeklődőket. Csütörtökön és pénteken elsősorban az általános iskolák 7-8. osztályosaira számítanak. Szombaton pedig lehetőséget kínálnak arra, hogy a családok együtt tájékozódhassanak a továbbtanulási lehetőségekről.

Bejelentkezés a 355-4032 számon.

2018. november 15-én csütörtökön   9-15 óráig

2018. november 16-án pénteken        9-15 óráig

2018. november 17-én szombaton     9-13 óráig

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Pályaválasztási kiállítás Csepelen: segítség a jó választáshoz” bejegyzésre

  1. Johnny szerint:

    “Szabó Magda Közösségi Térben”
    Minden tiszteletem Szabó Magdáé, de tényleg ne haljak meg hülyén, ma is tanuljak már valamit, hogy ügyeletből melyik intézmény neve ez? 😉

Itt lehet hozzászólni !