Márton-napi vigasságok Csepelen

Csepel.hu

Akárcsak országszerte, Csepelen is a liba volt a főszereplője a hétvégi Márton-napi vigasságok rendezvénynek a Radnóti Miklós Művelődési Ház előtt. Remek hangulatú szórakoztató programok, hagyományőrző gyermek játszóház, interaktív meseelőadások, népi tánccsapatok, párnacsata és gasztronómiai finomságok tették felejthetetlenné a napot.

A kedvező időjárás sokakat kicsalogatott az önkormányzat által támogatott Csepeli Városkép szervezte egész napos rendezvényre.

A jókedvű hangulatot a délelőtt kezdődött színpadi műsorszámok alapozták meg. A Holló együttes tagjai a vásárfiáról szórakoztatták a kicsiket, utána a nagyok figyelmét a Csepeli Mosolygó Dalkörösök tollfosztásról szóló népdalai és a Csepeli Öregtáncosok Együttese fellépőinek néptáncai kötötték le. Sokan tapsoltak a Csep’ Jazz Dance Tánccsoport bemutatójának is.

A népi hagyományőrzés megelevenedett a szabadtéren, ahol kukoricát morzsoltak a gyerekek, lúdtollal képet készítettek, tésztából libákat formáztak, parittyával labdát lőttek, krumplival nyomdáztak. Akinek kedve tartotta bent lámpást készíthetett befőttes üvegek, színes papírok, festékek felhasználásával a lampionos felvonulásra. A libákat nemcsak az állatsimogatónál lehetett megtekinteni, hanem bizony az asztalra is kerültek a sült libacombok.

Párnacsatázók

Jókat derültek a gyerekek és a felnőttek is a legjobban várt programon, a párnacsatázás láttán. Hamar gazdára találtak a libatollal kitömött párnák. A kis csatározók vidáman csépelték egymást, sűrűn szálltak a tollpihék, pár perc alatt hófehér pelyhek borították el az őszi faleveleket.

Kürtöskalács evőverseny

Idén a gyerekek a kürtöskalács evésében mérkőzhettek, a madzagon lógó finomságot a leggyorsabban kellett megenni. Többen biztatták a versenyzőket,

Alex, Erik és Kinga nyerték a háromfordulós mezőnyt.

Lampionos felvonulás

A Csepeli Német Nemzetiségi Ifjúsági Táncegyüttes fellépése után zenés, lampionos felvonulással ért véget a nagysikerű családi rendezvény. A szervező munkatársak mécseseket osztottak a kézműves foglalkozáson gyártott és a néhányan maguk által hozott díszes üvegekbe. A felvonulók harmonikaszó kíséretével égő lámpásokkal a kezükben járták körül a művelődési házat.

AZS

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !