Szabó Szabolcs 2019-ben polgármester-jelölt lehet

Csepel.info

Szabó Szabolcsék kiállnak a migránsok betelepítése mellettIllegális bevándorlók betelepítése, kábítószerek legalizálása, botránypolitika: ez ellenzéki oldalon sem jött be mindenkinek, de Szabóék mindig jól tudták zsarolni a többieket

Schiffer András visszatérése komolyan szóba került, és nem szerettem volna vele semmilyen módon együtt dolgozni – többek között ezzel indokolta Szabó Szabolcs az LMP frakciójából való távozását. Szabó magyarázata álhír: Schiffer András és az LMP is cáfolták az állítását.

Szabó valójában csak Szél Bernadettet követte. Neki köszönheti, hogy az LMP visszalépett és így ő nyerhetett Csepelen. Túlélésére pedig most a legvalószínűbb két út a csepeli polgármester-jelöltség és a Párbeszédhez való csatlakozás lehet.

“Szél hozott, Szél visz el”

Bár Tenk András csak pár nappal a választás előtt lépett vissza Szabó Szabolcs javára, értesüléseink szerint valójában Szél Bernadett ígérte meg Szabónak még 2017 novemberében az LMP csepeli jelöltjének visszaléptetését. Úgy tudjuk, hogy erről nem tájékoztatta a politikusasszony  Tenk Andrást (mint ahogy mást sem): utóbbi így az ellenzéki jelöltek vitáján még mindig azt hitte és mondogatta, hogy kizárólag kongresszusi határozat esetén léphet vissza.

Jogszerűen nem is lett volna erre más mód, ám Tenk András mégis visszalépett. Emiatt az LMP később őt is felelősségre vonta. Szabó ilyen körülmények és előzmények miatt lett adósa Szél Bernadettnek, és ezért távozott most Széllel együtt az LMP-ből.

Vérig sértette Schiffer

Lapunk úgy tudja, hogy Tenk Andrást közvetlenül a visszalépés bejelentése után Schiffer András is felhívta és számon kérte. Erre a telefonbeszélgetésre Schiffer maga is tett utalást a tavaszi választás után, kiemelve, hogy a kampány alatt ügyelt arra, hogy a jelöltekkel ne beszéljen – ez alól volt az egyetlen kivétel a csepeli jelöltjük. Nem is lehet jó véleménye az LMP alapítójának Szabóról, mivel bevallottan Szabó LMP frakcióba lépése volt az utolsó csepp a pohárban a pártból való kilépésénél.

Az ellentét azonban kölcsönös. Szabó Szabolcs ugyanis Schiffer indirekt kritikája miatt sértődött vérig. Nem túl hízelgő, hogy egy ismert ellenzéki személyiség nem kíván egy pártban maradni a botránypolitizálással foglalkozó párt idegenlégiósával. Ez lehet az oka annak, hogy Szabó megpróbált visszavágni, és egy álhírrel – Schiffer visszatérésével – magyarázta kilépését az LMP frakciójából. Kérdés, hogy mennyire bizalomgerjesztő a választók részéről, hogy álhírek befolyásolják egy politikus lépéseit – és utána még csak bocsánatot sem kér.

Túlélési stratégiák: polgármester-jelöltség és a Párbeszéd

Ha a mögötte álló pártokat nézzük, Szabó Szabolcs rövid idő alatt vált a magyar politikai élet legeredményesebb megélhetési politikusává. Látványosságban és hírnévben csak párttársa, Juhász Péter előzheti meg. A hivatalosan mai napig Gyulán lakó csepeli-soroksári politikus azonban megízlelte a politikát, és maradni akar. Így legközelebb jó eséllyel a “független” és “civil” polgármester-jelöltséget pécézheti ki.

Nem feltétlenül azért, mert szívesen lenne polgármester. Szabó hiú ember, lehetséges, hogy a polgármesterséget parkolópályának gondolja. Inkább azért lebegtetné be jelöltségét, mert ezzel ismét zsarolni tudná a csepeli MSZP-t, a DK-t, az LMP-t valamint a balliberális törpepártokat. Ha ugyanis elindul, három lehetőség lesz az önkormányzati választáson:

  • beállnak mögé a többiek, és kínkeservesen de elviselik, hogy megint megalázta őket. Ez esetben is kétesélyes lesz azonban a választás kimenetele.
  • nem állnak be mögé a balliberális pártok, de a szavazatok megosztása miatt garantáltan elbukják a választást.
  • alkut kötnek, és Szabó visszalépése fejében neki ígérik a 2022-es országgyűlési választás jelöltségét.

Ahhoz, hogy Szabó Szabolcs ismét egy balliberális összefogás jelöltje lehessen, még egy út kínálkozik: a Párbeszéd. Az MSZP parazitapártja jó eséllyel tudná garantálni számára a jelöltséget – már ha ebben az MSZP vezetésében partnerre találnak. Hiába gyűlölik, és hívják “kis patkánynak” Szabót a csepeli MSZP-szervezetben, a helyiek 2010 óta háttérbe vannak szorítva és alkura vannak kényszerítve az országos vezetésben. Nyolc év nagy idő, ilyen hosszú mellőzöttségből nehezen tudnak kitörni a csepeli szocialisták.

Csepel.info

Itt lehet hozzászólni !