4 éves a Csepeli Nyugdíjas Közösségi ház

Csepel.hu

Negyedik születésnapját ünnepelte a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Ház szeptember 29-én.

Ez alkalomból születésnapi ünnepi műsorral kedveskedtek a nyugdíjasoknak a Királyerdei Művelődési Házban, ahol Ábel Attila alpolgármester mondott köszöntőt.

Először Borbély Lénárd polgármester üdvözletét tolmácsolta, akinek vezetésével az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre és az idősekre. Beszédében az alpolgármester előrelépésnek nevezte a 2014-ben megnyílt nyugdíjasház működését, amely azóta is számos programlehetőséget kínál a barátkozni, kikapcsolódni vágyóknak. Gratulált Babics Sarolta intézményvezetőnek eddigi munkájáért, aki kedves személyével összekovácsolja a dolgozók csapatmunkáját, az idősek kapcsolatainak ápolását, jó hangulatát, amelytől a nyugdíjasház sikeressége és látogatottsága egyre nő.

Az „Én táncolnék veled” című műsort Rózsás Viktória retro slágerekkel nyitotta meg, remek hangulatot teremtett a teltházas színházteremben. A közönség nosztalgiázott boldogságról, bánatról, szerelemről ismert hazai és külföldi énekesek dalain keresztül. Ezt követően a korábbi évek nyugdíjas táncversenyeinek győztesei (Tóth Gyuláné és Tóth Gyula, Kustán Magdolna és Somogyi Gyula, Liptai Katalin és Hevesi József, Oravecz Mihályné és Zsiga Imre) léptek színpadra. Az ismét jól sikerült táncprodukciók közben Komáromy Éva operett dalokat énekelt, majd Molnár Buriska Edit és Kiss Zsolt közös éneklésének tapsoltak a vendégek.

Az estig tartó rendezvény születésnapi tortázással zárult.

Megkérdeztük: Hogyan vélekednek a nyugdíjasházról?

Kovács Gyuláné és Tomasz Károly itt ismerkedtek meg egy táncos rendezvényen. Károly két éve csatlakozott a közösséghez a jó társaság miatt, azóta szinte minden hétvégén együtt táncol párjával. A hölgy elmondta: „2015-ben advent első vasárnapján kerültem ide. Éreztem, hogy hazataláltam, sokszor feltöltődtem itt. Olyan, mintha egy nagy család lennénk. Csodálatos a vezető, nagyszerűek a munkatársak, mindenki törődik velünk.”

Tóth Béláné nyugdíjas így nyilatkozott: „Másfél éve Pesterzsébetről költöztem Csepelre, nagyon szeretek Királyerdőn lakni, a lányom is közel van. A barátnőm invitált a nyugdíjasház programjaira és megtetszett. Nagyon közvetlenek az emberek, segítőkész a személyzet, szeretnek bennünket. Mindig eljövök, ha időm engedi, különösen a zenés-táncos rendezvények érdekelnek.”

AZS

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !