Zebrák újrafestését kérte az önkormányzat

Csepel.info

A gyalogátkelők iskolák körüli ellenőrzését, és ahol szükséges, azok újrafestését kérte a csepeli önkormányzat a Budapest Közút Zrt-től – értesült a Csepel.info.

A szeptemberi iskolakezdéskor néhány éve hagyománnyá vált, hogy a rendőrség is megjelenik az oktatási intézmények közelében a zebráknál és az utak mentén. Ugyanakkor az is fontos, hogy a zebrák mindenkor jól láthatók legyenek. Ezért kérte a Közút Zrt-től az önkormányzat a csepeli iskolák körüli, soron kívüli ellenőrzést és javítást.

A gyermekhalálozások és -sérülések többsége balesetekből adódik, melyeknek becslések szerint körülbelül a fele megelőzhető volna. A gyerekek gyalogosként vagy kerékpárosként vesznek részt a forgalomban, míg járművek utasaként alapvetően a járművezetők vezetési stílusától, jogkövető magatartásától függ testi épségük. A rendőröknek már a látványa is erősíti a jogkövető magatartást és a szabályoknak megfelelő közlekedést. Nyilvánvaló az is, hogy a zebrák alapvető célja messziről jelezni azokat a helyeket, ahol a gyalogosok, közöttük a figyelmetlenebb gyerekek is közlekednek. Ezért fontos a láthatóság fenntartása.

Csepel.info

2 hozzászólás “Zebrák újrafestését kérte az önkormányzat” bejegyzésre

  1. Pilsner Urquell szerint:

    Helyes. Valóban nem baj, ha látszik.
    De sajnos nem lehet minden zebra mellé rendőrt állítani. Anélkül meg nem sokat ér, ahogy az autósok szokásait ismerem.
    A biciklisták pedig szinte kivétel nélkül szabálytalanul cikkannak át a zebrákon. Büntettek ezért bicajost valaha is?

  2. Tóth Ervin szerint:

    A Tejút utca, Vénusz utca kereszteződésben kanyarodik az úttest. A kereszteződésben parkolnak az autók, és a gyalogosok a kanyar, és a parkoló autóktól nem látják a közeledő autókat. A kereszteződés sarkán iskola, 200 méterrel arrább öregek otthona, és másik iskola van. Felfestett gyalogátkelő nincs. Senki nem figyel arra, hogy folyamatosan a tilosban parkolnak az autók annak ellenére, hogy a kereszteződésben kamera van felszerelve. A rendőrautók simán elhajtanak a szabálytalanul parkoló autók mellett. Egy gyalogátkelő simán megakadályozná a szabálytalan parkolást.

Itt lehet hozzászólni !