Bon-Bon: a muzsikánkkal szeretnénk kitűnni

csepel.hu

 

Csepel napján, július 18-án a Bon-Bon együttes lép színpadra. Ebből az alkalomból a zenekar tagjaival, Szolnoki Péterrel és Török Tamással beszélgettünk a fellépésekről, a megújulásról és a terveikről.

Lassan 25 éve vagytok együtt: mi a titka, hogy ilyen jó az összhang köztetek?

Mi is próbáljuk megfejteni. Egyrészt hasonló a zenei ízlésünk, az élethez való hozzáállásunk, másrészt pedig mindketten fontosnak tartjuk a toleranciát. Ennyi idő alatt sikerült kiismernünk egymást, és ha az egyikünk nehezebb lelki állapotban van, akkor a másik tolerálja azt. Az elmúlt huszonhárom évben nem volt komolyabb vitánk, inkább csak stúdióbeli civódások akadtak, mondjuk azon, mikor milyen akkord következzen. Nevetséges apróságok, amiket mindig megbeszéltünk.

Sok zenekar ennyi idő után már a múltjából él. Hogyan tudtok megújulni?

A kreativitásunk szerencsére megmaradt, mindig keressük az újabb utakat, érdekelnek a zenei ipar változásai. Persze őrült kifordulásokat nem tudunk elképzelni, de minden lehetséges újdonságot megpróbálunk beépíteni a zenénkbe. Hisz a fejlődés legjobb útja az, ha megtartjuk, amit szeretnek bennünk és egy kicsit új színekkel keverjük azt. Ezáltal a fiatalabbakhoz is könnyebben eljutunk.

Hogyan telik a nyár?

A nyári koncertszezon nálunk általában áprilisban indul és szeptember végéig tart. Szerencsére dugig a naptár, ami nagyon hízelgő a közönség részéről, hisz folyamatosan kíváncsiak ránk. Mindezt úgy értük el, hogy nem vállalunk bulvárszereplést, nem keressük az olcsó népszerűséget. A magánéletünkkel szeretnénk a háttérbe húzódni, a koncerteken pedig a muzsikánkkal kitűnni.

Van olyan koncerttel, fellépéssel kapcsolatos emléketek, amire szívesen gondoltok vissza?

Az összes jubileumi koncertünk ilyen. Nagyon sokan jöttek el ezekre a fellépésekre, nagy szeretet áradt a közönség felől, ami megható volt. A legelső, legmeghatározóbb koncertélmény mégis az volt, amikor az Earth, Wind & Fire előzenekaraként léphettünk színpadra.

A hosszú évek alatt szinte mindenhol megfordultatok…

Így van. Bejártuk az egész országot és a világot is, az összes magyarlakta területen felléptünk Londontól Dél- Afrikáig. Mikor az együttes huszadik évfordulóján megjelent a Mindig úton című könyvünk, addigra már az egymillió kilométert is elértük.

Milyen terveitek vannak a jövőre?

Hosszú évek után célegyenesbe fordult a Bon-Bon-musical. Egy színházi társulat várhatóan ősszel mutatja be a darabot, ami kifejezetten a slágereinkre épül. Nem gondolkodunk most új lemezben, hisz a mai lemeziparban őrültség teljes albumot kiadni. Inkább a Rolling Stones, a Beatles hatvanas évekbeli példáját követve egy-egy slágert készítünk. Szerencsére nem fogyunk ki az ötletekből, a jövő héten is egy új dalt veszünk fel. Hála istennek az unalom szó teljesen hiányzik a szótárunkból.

Potondi Eszter

csepel.hu

Egy hozzászólás “Bon-Bon: a muzsikánkkal szeretnénk kitűnni” bejegyzésre

  1. genovéva szerint:

    Nem találom az infót, hogy hánykor lesz a koncert?

Itt lehet hozzászólni !