Hasznos információk a napközis táborozóknak

Csepel.hu

A kerületi napközis táborok idén augusztus 17-éig várják a gyerekeket. A Kis-Duna-part újjáépítése, korszerűsítése miatt azonban a szokásostól eltérő helyszíneken: az Arany János Általános Iskolában és a Mészáros Jenő Speciális Általános Iskolában fogadják a diákokat.

A napközis táborok hétköznapokon 8 és 16 óra között tartanak nyitva, az ügyeletet pedig 6-tól 8 óráig, illetve 16-tól 17 óráig biztosítják. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Karácsony Sándor Általános Iskolában is tartanak ügyeletet. Innen buszokkal szállítják át a gyerekeket az Arany iskolába, majd vissza. A tanulók biztonságos hazajutásáról a szülőknek kell gondoskodniuk.

„Az önkormányzat már tavasszal igyekezett felkészülni a nyári táborozási szezonra, ekkor döntött az Arany János Iskola udvarának teljes felújításáról. A korszerűsítéseknek köszönhetően megújult a térköves burkolat, a gyepszőnyeg. Új játszótér, párakapu épült, sor került a régi fajátékok cseréjére, illetve felújítására. Többek között modern ivókutat, fali csapot, hulladékgyűjtőket és padokat helyeztek ki az udvarra, valamint két új teqballpályát is átadtak, de a foci és kosárlabdapálya is megújult” – tájékoztatta lapunkat Morovikné Fülöp Csilla intézményvezető. A programokat az önkormányzat ingyenesen biztosítja, a napi háromszori étkezésért azonban térítési díjat kell fizetni. Ennek teljes összege a csepeli iskolások esetében napi 603 forint. A gyerekek természetesen a táborban is igénybe vehetik a tanévben megítélt kedvezményeket, illetve térítésmentességet.

Befizetés, lemondás, ügyelet

Az étkezést kedden és szerdán lehet befizetni. Lemondani pedig – személyesen vagy telefonon – legkésőbb az étkezés előtti napon délután fél 1-ig lehetséges. A lemondási kötelezettség az ingyenesen étkezőkre is vonatkozik. Augusztus 21-e és 31-e között a gyerekek felügyeletét az iskolák látják el, ők biztosítják az ügyeletet. Az erre az időszakra vonatkozó étkezési díjakat az iskolákban lehet befizetni.

További részletekért keressék fel a Csepeli Napközis Nyári Tábor Facebook-oldalát, de érdeklődhetnek a 06-20/265-1204-es telefonszámon is.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !