Milliárdos fejlesztésekről döntött a képviselő-testület

Csepel.hu

Rendkívüli testületi ülést tartottak a csepeli önkormányzat július 12-én. Az ülés előtt esküt tett Losonci Róbert, aki Hudák János lemondása után vette át képviselői tisztségét. Az ellenzéki politikus, miután letette az esküt az alaptörvényre és Csepel fejlesztésének elősegítésére, egyetlen csepeli fejlesztést sem szavazott meg, és várhatóan az MSZP frakciójához fog csatlakozni.

A rendkívüli ülésen túlnyomó részt csak a kormánypárti képviselők támogatták a nyári napközis tábor működését, döntöttek a csepeli útépítések folytatásáról és megszavazták a Csepeli Strandfürdő további fejlesztését is.

A tavalyi évhez képest emelkedett a táborban igénybe vett szolgáltatások mértéke (gyermekszállítás, étkeztetés), ezért a költségvetésben táboroztatásra elkülönített keretet az önkormányzat megemelte.

A testület Borbély Lénárd polgármester előterjesztésére döntött az útfelújítási program folytatásáról. A munkálatok nagy részét az önkormányzat saját forrásból finanszírozza, de a kormányzati támogatással összesen már 1 milliárd 700 millió forintot fordítanak a csepeli utak rendbetételére. A beruházás útépítéseket, útfelújítást és esővíz elvezetést tartalmaz. A kivitelezés érinti a Királyerdő utat, a Szúnyog utcát, a Vadgalamb utcát, a Fenyves utat, a Repkény utat és a Popieluszko utat.

A testület határozott a Csepeli Strandfürdő fejlesztésének ősztől induló következő üteméről is. A több mint 500 milliós beruházás során téli öltözőket alakítanak ki, átépítéseket végeznek, napvitorlákat helyeznek ki, illetve a gyermekmedencébe több játékelemet építenek be. Az ellenzéki képviselők többsége nem szavazta meg a fejlesztésekről szóló döntéseket, így tett Losonci Róbert is, aki az ülés elejét tette le képviselői esküjét.

Csepel.hu

6 hozzászólás “Milliárdos fejlesztésekről döntött a képviselő-testület” bejegyzésre

  1. Pilsner Urquell szerint:

    “Az ellenzéki képviselők többsége nem szavazta meg a fejlesztésekről szóló döntéseket…” – Mekkora többsége? Hányból hányan? Miért? Indokolták? Mivel? Stb. (A CsÚ is fog valamit írni – hasonlóképp…)

    Attól tartok, a csepeli szavazópolgárok nagyobb része nem ellenzéki meg nem kormánypárti, meg nem ilyen-olyan párti futballszurkoló volna, hanem gondolkodó és ítélőképes állampolgár, aki szeretne normálisan, jobb körülmények között békében élni. És nem az “önkormányzatban” dúló permanens pankráció érdekli – melyeknek részleteiről amúgy sosem értesül, csak a szekértáborok korkrétumokat elkenő, indulatkeltő szövegeit öntik a nyakába, hadd robbanjon.

  2. Tóth kati szerint:

    Ha békességet akarsz,komcsit nem szavazol többet az önkoriba.Se kisbuzi szabó félét és társait,se tótmisi ittmaradt hugyagyújait,se bangóné ficsurjait.Semmi szükség rájuk,és akkor béke lesz.

  3. Pilsner Urquell szerint:

    T. Kati!
    Én egyszer se szavaztam be őket, és eztán sem fenyeget ilyesmi. (Kedves tőled, hogy visszkézből lekomcsizol. Ez olyan fideszes… Roppant megnyerő gesztus.)
    De attól még szeretném tudni, mit művelnek ott. Akkor is, ha majd egyedül maradnak a szentek és béke lesz.

  4. Csányi László szerint:

    Nem tudom ki kire szavaz én azt javaslom,hogy kerületben ültetettet fákat politikai nézettől fügettlenül locsolni kellen mewrt kiszáradnak! T Tóth kati! Lehet szorgoskodni a békesség kedvéért! Tisztelettel

  5. Bazsi szerint:

    Egyetértek Lászlóval, hogy jó lenne ha a virágok locsolása helyett a fiatal fákat locsolnák, hogy szépen megerősödjenek.

    Kérem az útfejlesztőket, hogy, a legutóbbi Kossuth Lajos utcai útburkolatnál jobb minőségűt tegyenek le a most felújjitásra kerülő utakra. Gyalázat, hogy ilyen gyorsan tönkre megy! A foltozott út helyett csináljanak tisztességeset!

  6. Pilsner Urquell szerint:

    Lehetőleg ne a virágok HELYETT. A kiszáradt és gyomtól fölvert virágágyakra sincs igény.

Itt lehet hozzászólni !