Nyárköszöntő hangverseny a Királyerdei Művelődési Házban

Csepel.hu

Nyárköszöntő hangversenyt rendeztek telt ház előtt a Királyerdei Művelődési Házban június 30-án. A koncerten a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő klasszikus zenei darabokat Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényletével.

Szólistaként fellépett Isabelle Oehmichen zongoraművész, a franciaországi Cziffra György Alapítvány művészeti igazgatója. Az eseményt a csepeli önkormányzat támogatta. A hangverseny végén Borbély Lénárd polgármester megköszönte a fellépők műsorát.

A programban elsőként Felix Mendelssohn német zeneszerző és karmester egy darabja, a Szentivánéji álom nyitánya hangzott el. Ezt követően Edward Grieg norvég zeneszerző A-moll zongoraversenyét hallgathatta a közönség, majd a Peer Gynt I. szvitjének dallamai csendültek fel.

A francia Isabelle Oehmichen jól ismert zongoraművész a világon. Európa-szerte, de különösen Kelet-Európában gyakran lép fel szólistaként szimfonikus zenekarokkal vagy kamarazene hangversenyeken. Szívesen oktat amatőr felnőtteket zenélni. Ennek jegyében hozta létre a Kamarazene Nemzetközi Nyári Akadémiáját Budapesten a már elhunyt Weninger Richárd karmesterrel és zenepedagógussal közösen.

cs.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !