Négyszer a Nagykörút: ennyi új út épült Csepelen

Csepel.hu

Csepelen 2011-2017 között 15,65 km út épült. Ez az Üllői út teljes hosszát vagy a Nagykörút hosszának négyszeresét tenné ki. Kisebb része útburkolat-felújítás – csapadékvíz-elvezetéssel, csatornával, mintegy 2,2 milliárd forint költséggel. Az önkormányzat döntése alapján folytatódik a szennyvízelvezetés és ivóvízellátás hálózatfejlesztése, júniustól októberig több helyen zajlanak majd a munkálatok.

Folytatódnak az útépítések is. A Sügér utca, a Csónak utca és a Repkény út szilárd burkolatot kap, megoldódik az érintett utcák csapadékvíz-elvezetése, valamint járda is épül.

Felháborodott a DK az útfelújítás miatt

Megdöbbenésének adott hangot a Popiełuszko (korábbi Ságvári) utca felújítása miatt Horváth Gyula, a csepeli Demokratikus Koalíció vezetője. A politikus szerint ebben az utcában minimális a forgalom, ezért inkább az egykori Csepel Művekben kellene a Központi utat felújítani.

A Gyurcsány-párti politikus szerint ennek az útnak nincs jelentősége Csepel közlekedésében, ezért felújítani sem volna szabad. „Hogy miért a gyér forgalmú, és a kerület átmenő közlekedését egyáltalán nem befolyásoló Popiełuszkó útra költik a kormányforrásból nyert közel 50 milliós vissza nem térítendő összeget, és miért nem a gyári Központi útra, nem lehet tudni” – emelte ki.

Csepel.hu

6 hozzászólás “Négyszer a Nagykörút: ennyi új út épült Csepelen” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Horváth egy f…szkalap,szóra sem érdemes.
    A Gerincút mikor lesz teljes hosszában megépítve?2014-es kampányában Borbély Lénárd azt írta,:18-as pont:”Teljes egészében kiépítjük a Gerincutat.”Legyenek szivesek megmondani,mikor tervezik megépíteni a Gerincutat?Egy horror Csepelről kimenni és hazajönni hétköznap.Dugó,dugó hátán,életveszélyesre szétnyomott utak/Rákóczi,Csepeli út/,kamion,kamion hátán.Borzalom!!!

  2. borsodivilagos szerint:

    a Kossuth eleje is milyen jól fel lett újítva 🙂

  3. Johnny szerint:

    Kati!
    Szerinted meg lesz építve? Szerintem nem, de szerintem ezt mindenki tudja. 🙂

  4. Johnny szerint:

    Még Csepel… na jó, a fele. 😀
    A Kvassay híd munkálatai elkészülnek valamikor?
    4, egyenkén cca 12 m dilatációs hézagot taknyolnak, hetek óta!
    https://www.csepel.hu/hireink/kozelet/item/11131-hidfelujitasi-munkalatok-a-kvassay-hidon
    Wazze, a 4. még mindig romokban hever. Legalább dolgoznának, vagy rugják picsán az alvállalkozót.
    Vicc! 🙂

  5. propaganda szerint:

    A Gubacsi-híd hamarosan szétesik. A járda közepén egy helyen olyan lyuk van, hogy lelátni rajta keresztül a Duna vizére. A korlátot is már csak a rozsda tartja össze. Tavaly hallottuk a hírt a felújításáról… remek, de az csak a vasúti hídra vonatkozik, a közúti híd viszont nemsokára magától szétmállik.

  6. Johnny szerint:

    A Gubacsi-hídhoz nem kell semmilyen szakértelem, hogy egy rom. Az útpályán, az aszfalburkolaton látszik, hogy alatta a betonpálya van szétrohadva! Be kell nézni Észak felé és a kibontott résznél látható a vasszerkezet állapota.

Itt lehet hozzászólni !