Külsőleg is megújul a művelődési ház

Csepel.hu

Megkezdődött a Királyerdei Művelődési Ház előtti közterület felújítása. A színházterem korszerűsítése után, a fejlesztések újabb szakaszában az intézmény utcafronti homlokzata, illetve az épület előtti zöldterület is megújul. Az aszfaltozott közterületek, járdák díszburkolatot kapnak.

A homlokzat régi, rozsdás feliratait, konzoljait eltávolítják, helyükre egyszerű és új intézményfeliratok kerülnek. A régi betonkiülőket korszerű padok váltják fel. A könnyebb megközelíthetőség érdekében a főbejáratnál rámpa épül.

A beruházás fontos része a zöldterület megújítása. Az idős, beteg fák helyére új facsemetéket ültetnek: a zöldkörnyezet nagyságát növelve az eddiginél több fát telepítenek. A régi műkő virágágyásokat elbontják, helyükön modern virágágyásokat alakítanak ki. A terület egésze új gyepszőnyeget kap, melyet korszerű locsolórendszerrel látnak el. Szintén megújul a művelődési ház bejáratánál álló, kovácsmestert ábrázoló szobor. Az alkotás a művelődési ház kertjébe kerül majd, ahol az épülő kovácsműhely cégére lesz. A művelődési ház bejárata elé pedig egy új szoborcsoport kerül, melyet Rideg Sándor híres regénye, az Indul a bakterház ihletett. A beruházást teljes egészében a csepeli önkormányzat finanszírozza. A munkálatok várhatóan szeptember elejére, a tanév kezdetére fejeződnek be.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !