Nyár esti hajókirándulás a Dunán

Csepel.hu

Budapest este is lenyűgöző. A főváros éjszakai fényei nemcsak a turistákat varázsolják el, de az itt élőket is arra késztetik, hogy időről-időre újra felfedezzék a város szépségeit.

Megtapasztalhatták ezt a nyugdíjas hajókirándulás résztvevői is, akik ezúttal estébe nyúlva élvezhették a dunai programot. Az eseményen jelen volt Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármester is.

Borbély Lénárd polgármester a vendégeket köszöntve elmondta   a csepeli önkormányzat 2014. október 1-én, az Idősek Világnapján szervezte az első kirándulást, ami az elmúlt években rendszeres és népszerű programmá vált. Két éve pedig minden évben egy esti sétahajózásra is sor kerül. A kerület kiemelten foglalkozik a szépkorúakkal, ezt bizonyítja az ingyenes strandbelépő, az öt alkalmas sóterápia bérlet vagy az a számtalan program is, amelyet a csepeli Nyugdíjas Közösségi Házon keresztül szerveznek az időseknek – emelte ki a polgármester.

Panoráma, zene, tánc

Bár a kirándulás a már jól megszokott vidám hangulatban telt, a város esti látképe mégis különlegessé tette a programot. A Zsófia Főhercegné hajó a Margitsziget és a Rákóczi híd között haladva a város legszebb épületeit érintette. Így különleges vizuális élményt nyújtott a fényárban úszó Lánchíd, az Országház és a lila fényfestésbe burkolódzó Művészetek Palotája is. Budapest nevezetesebb épületei már a második világháború előtt éjszakai világítást kaptak. Elsők között volt a Mátyás-templom, a Halászbástya, a Gellért-szobor, a Citadella, a Hősök tere, a Lánchíd és a Szent István Bazilika is. Bár a háború után törekedtek a város díszvilágításának helyreállítására, a legtöbb épület mégis az 1960-70-es években kapott új fényköntöst. Ekkor készült el például az Országház, a Műszaki Egyetem, a Tudományos Akadémia és Roosevelt téri palota megújult világítása is.

„Nagyon szép este a város, csodálatosak a fények -mondja Beck Lászlóné Teca. Négy évvel ezelőtt voltam először a hajókiránduláson, de ez az első alkalom, hogy esti programon veszek részt. A szervezés külön köszönetet érdemel, hisz itt mindenki jól érezheti magát, jó hangulat alakul ki- tette hozzá.

Gáspár Sándorné és barátai is hasonlóan vélekedtek. “Nagyon szeretünk hajóval utazni, de még sohasem láttuk a Dunáról a várost. Alig vártuk, hogy kigyúljanak az esti fények, nagyon szép innen Budapest. Először vagyunk itt és nagyon örülünk ennek lehetőségnek.”

A kivételes panoráma kellemes zenei aláfestést is kapott, ezúttal Lőcsey Attila a No Stress Band énekese gondoskodott a jó hangulatról. A szellős nyár esti idő sokakat az emeleti fedélzetére csalogatott, ahol többen táncoltak, énekeltek. A háromórás programot az önkormányzat támogatásával ezúttal is a Csepeli Városkép Kft. szervezte.

A legközelebbi hajókirándulásra augusztus végén kerül sor, ekkor azonban a családokat látják vendégül.

Teljes galériánk megtekinthető IDE kattintva.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !