Szabó Szabolcs bejelentette: megszűnik törpe parazitapártjuk

Origo, Csepel.info

14566413_1203172083080338_9003499953436652526_o-1

Az Együtt volt az eddigi legtahóbb párt, rendszeresen zavarták meg a kormány és más pártok rendezvényeit

A jelenleg LMP-s Szabó Szabolcs jelentette be az ATV-ben, hogy várhatóan megszűnik korábbi pártja, az Együtt. Juhász Péter pedig azt mondta, nem érdemes fenntartani a jogi entitást, és hozzátette, jövő héten fizetik vissza azt az összeget, amelyet kampánytámogatásra kaptak.

Szabó Szabolcs azt mondta az ATV-ben, hogy mivel a választáson az egy százalékot sem érték el, így állami támogatást sem kapnak, vagyis teljes mértékben ellehetetlenült a pártja. Ismert, a katasztrofális választási eredmény (0,77%) miatt a pártnak vissza kell fizetnie a kampánytámogatást, ami 150 millió forint körüli összegre rúg. Hogy a történet ne maradjon csavar nélkül, a hírt az a politikus jelentette be, aki

  • az Együttben politizál(t)
  • függetlenként jutott be az Országgyűlésbe
  • azonban villámgyorsan átnyergelt az LMP frakciójába.

A négy év alatt megélhetési politikussá vált Szabóra és pártjára jellemző, hogy a politika egyetlen műfaját csinálták jól, a zsarolást. Így sikerült elérni, hogy ő induljon Csepel-Soroksáron 2014-ben. Négy évvel később az MSZP-DK-Párbeszéd már képtelen volt levakarni a nagyszájú, korábbi győzelmét kizárólag saját teljesítményeként bemutató politikust. Szabó most a 2019-es önkormányzati választás miatt ismét jó zsarolási pozícióban van.

A teljes mértékben ellehetetlenült, nem túl jól muzsikáló bizniszpártnak, vagy legalábbis vezetőinek jó hír, hogy nagyjából összejött a kampánytámogatásra kunyerált pénz. Ezt amúgy a párt volt elnökségi tagjainak kell visszafizetnie.

A nagy tarhálási akció sikerességét megerősítette Juhász Péter is, aki elmondta, jelenleg 143 millió forintnál tart a párt. Hozzátette, hogy az elnökség tagjai tegnap azt beszélték, bármi van, ezt az összeget a jövő héten a teljes összeget befizetik. A maradék pénzt az elnökség tagjai teremtik elő, feltehetően baráti kölcsönöket segítségével, mert legújabb céljuk, hogy elkerüljék a NAV tartozást.

Forrás: Origo

5 hozzászólás “Szabó Szabolcs bejelentette: megszűnik törpe parazitapártjuk” bejegyzésre

  1. Fogarasi László szerint:

    Ezek után már csak arra kellene magyarázatot találni Ábel Attilának, hogy mi az oka annak, hogy az Együtt az országosan gyenge eredményétől eltérően 5%-nál több szavazatot kapott Csepelen? Továbbá, hogy ez a Szabó Szabolcs vajon mivel tudta “megzsarolni” az MSZP-DK-Párbeszédet? Vajon mit érhet az a képviselő, akit a helyi önkormányzat totális támogatása és korábbi polgármestersége ellenére a korábbinál még nagyobb arányban, immár másodszor is megvert Szabó Szabolcs? No meg hogy mi abban a biznisz, ha valakik a saját pénzükből és támogatóik adakozásából vissza kívánják fizetni az egyébként jogszerűen megkapott kampányelőleget?
    Apropó: Ugye Németh Szilárd saját zsebből fizeti ki a mellette gátlástalanul kampányoló Csepeli Hírmondóra kirótt milliós büntetéseket?

  2. Jobban szerint:

    Elgondolkodtató, hogy x számú választó miért voksol olyan jelöltre aki a másik jelölttel ellentétben semmi érdemlegeset nem tett sem a múltban, sem a jelenben a kerületért.
    Miért nem azt a jelöltet támogatják aki hosszú időn keresztül a múltban és a jelenben is a kerületben élők életminőségének javításáért, a kerület fejlődésért tesz, azért dolgozik?
    Minden ember, minden esetben, jól felfogott érdekeivel összhangban gondolkodik, cselekszik?
    Minden ember mindig jól gondolkodik és mindig helyesen cselekszik? Mindig hibátlanul?
    „Az emberek egyik legnagyobb hibája, hogy tudják, hogyan kell helyesen cselekedni, de amikor elérkezik az idő, úgy viselkednek, mintha nem tudnák.” Jorge Angel Livraga

  3. Lovas szerint:

    Csepelen van ezek szerint az Együtt fellegvára 🙂 Ezek után az a minimum, hogy az Együtt adja a csepeli ballibák polgármester jelöltjét is. 🙂 Én Fogarasi elvtársat javaslom 😀

  4. Pilsner Urquell szerint:

    Lovas! Nem vetted észre, miről szól a cikk? A fellegvár épp megszűnik. Persze, lehet, hogy nemlétezőleg is állíthat jelöltet – ezek bármit képesek kiagyalni…

  5. Qqriq szerint:

    Soros nem ad több zsét ezeknek az ingyenélőknek? 😉 Most már csak a Szabónak kéne eltűnnie!

Itt lehet hozzászólni !