Izgalmas kalandokat és rengeteg meglepetést tartogatott az idei gyermeknap

Csepel.hu

Több száz család látogatott ki május utolsó vasárnapján a Daru-dombra, ahol valódi élmények és izgalmas kalandok várták a gyerekeket. Az egész napos rendezvény ezúttal a szuperhősökről szólt, megelevenedett a képregények világa, és a különleges játékok mellett a gyerekek kreativitásukat is próbára tehették.

Találkozhattak a Marvel univerzum lakóival: a Csodálatos Pókemberrel, Szupermennel, Hihetetlen Hulkkal, Vasemberrel, Amerika kapitánnyal, de a népszerű rajzfilmhősök, Katica és Fekete Macska is a program kedvelt figurájává váltak. Sokan lelkesen fotózkodtak kedvenceikkel a greenbox fal előtt.

Az izgalmas játékok során a kicsik szuperhős pontokat gyűjthettek, mellyel esélyessé váltak a program fődíjára. A leglelkesebb képregény rajongók létrehozhatták saját történetüket, a csodálatos Katicabogár műhelyben pedig különleges képeket alkothattak. Az egyedi művekről Tóth Tímea festőművész elmondta 18-20 grafikát készített erre az alkalomra, melyek sokszorosított mását festhették ki a gyerekek. A szuperhősök figuráját megpróbálta csepeli helyszínekkel ötvözni, színesebbé, érdekesebbé tenni, így nem véletlen, hogy Szuperman és Katica mögött háttérként Csepel ikonikus épületei a Víztorony, a Csepel Művek vagy éppen a Szent Imre tér látható.

Hétköznapok Hősei

A rendezvényen részt vettek a hétköznapok hősei is. A gyerekek betekintést nyerhettek a tűzoltók, rendőrök, mentősök munkájába, kipróbálhatták járműveiket. Kis Dezső az OMSZ mentőszakápolója a program kapcsán kiemelte, a gyerekek szívesen néztek körül a mentőautóban, melynek teljes felszerelését igyekeztek bemutatni. Sokak számára izgalmas élmény volt a hordágyra feküdni, vagy a fecskendőbe sóoldatot felszívni, de az újraélesztő sátornál is szép számmal megfordultak a nap folyamán. A hétköznapi hőstettek közül a környezettudatosság és a szelektív hulladékgyűjtés is sokak érdeklődését felkeltette, így az FKF Zrt standja is közkedvelt volt.

Sport és játék minden mennyiségben

A kalandpark akadálypályái, és a lovaglás is sokakat vonzott, de a legfáradhatatlanabbak a kilenc méteres mászófalat, az öttusa parkot és az óriás trambulint is kipróbálhatták. Aki a nagy nyüzsgés után egy kis nyugalomra vágyott, az kézműveskedhetett, a Szabó Ervin Könyvtár sártában olvasgathatott, vagy aszuperhősök muffin műhelyében tevékenykedhetett. A saját kezűleg készített dekorációk is igen népszerűek voltak a gyerekek körében. Ám a körhinta, a kisvasút, a csillámtetkó, az arcfestést és a Lego játszóház is sok gyermek arcára csalt mosolyt. Zubor Mónika a Csepeli Városkép Kft munkatársa, a rendezvény főszervezője lapunknak elmondta, óriási élmény, hogy több ezren látogattak ki a Daru-dombra. A szuperhősöket általában mindenki kedveli, könnyen azonosulunk velük, különleges tulajdonságaik miatt felnézünk rájuk, így nem véletlenül lettek a program főszereplői. Ám a fő cél elsősorban a rendőrök, a mentősök és a tűzoltók munkájának bemutatása volt. Zubor Mónika kiemelte: sokan hozzájárultak a rendezvény sikeréhez, így külön köszönet illeti a  fődíj felajánlásáért a Puchner Kastélyszállót, a Marvel Magyarország Clubot, a Humánszolgáltatások Igazgatóságát, az FKF Zrt-t és a Szabó Ervin Könyvtárat, a Kingpin Kiadót és munkatársait is.

Főnyereményt sorsoltak

A színpadon egész nap remek zenés-táncos produkciók szórakoztatták a közönséget. Délután Tóth Bettina az X-Faktor versenyzője lépett fel, majd a program zárásaként értékes nyereményeket sorsoltak ki, köztük a gyermeknap fődíját, egy családi hétvégét a bikali négycsillagos Puchner Kastélyszállóba. Az eseményt a Csepeli Hírmondó közösségi oldala élő adásban közvetítette. A szerencsés nyertes Kovács Viola lett.

A Csepeli Városgazda Zrt. jóvoltából családi strandbelépőt nyertek: Horváth Benett, Lénárd Kornél, Bognár Anna, Farkas Milán, Olaru Patrik, Török Áron

FKF Zrt. ajándékcsomagot nyertek: Visky Szabina, Kirchmayer Hanna, Vass Rebeka, Bojtos Dalma, Sallai Zsombor, Leskó Viola, Faddi Flóra, Habán Boglárka

Teljes galériánkat megtekintheti IDE kattintva.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Izgalmas kalandokat és rengeteg meglepetést tartogatott az idei gyermeknap” bejegyzésre

  1. 1olvaso szerint:

    Szerintem szuper volt a csepeli gyereknap, sok sok lehetőség volt, szerintem mindengyerek (akár felnőtt is) megtalálta magának a megfelelő programot/programokat.
    Köszönjük szépen! 🙂
    Csak így tovább!

    Csak 1 icipici észrevétel: a nagyfák között maradt még elég sok árnyék, és azok nem voltak kihasználva, ehelyett pár játék tűzőnapra volt kirakva.

  2. genovéva szerint:

    Szerintem is nagyon klasszul sikerült:)

Itt lehet hozzászólni !