Illényi Katica a Csepeli Szimfonikus Zenekarral koncertezett

Csepel.hu

Illényi Katica hegedűművész a Csepeli Szimfonikus Zenekarral adott nagysikerű koncertet a Királyerdei Művelődési Házban május 19-én. A telt házas előadáson elhangzott zenedarabokat Silló István karmester, a Győri Nemzeti Színház igazgatója vezényelte. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze énekelt, szteppelt, hegedűn és tereminen játszott. A program szervezője Szentkirályi Aladár, a Csepeli Fasang Árpád Zenei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője volt. Az eseményen részt vett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Tóth János tankerületi igazgató.

A közönséget Illényi Katica köszöntötte, aki örömmel szólt arról, hogy újra a csepelieknek játszhat. A szimfonikus zenekarral közösen adta elő többek között a 80 nap alatt a Föld körül, a Dongó Boogie, a Rózsaszínű élet, a Volt egyszer egy vadnyugat, a Libertangó és a Miért van szerelem című darabokat. A művésznő egy egészen különleges hangszert is megszólaltatott, tereminen adott ízelítőt filmzenékből. A világ első térvezérlésű elektronikus hangszerét a nézők soraiból egy bátor kisfiú kipróbálta a színpadon. A Leon Theremin orosz tudós által feltalált hangszeren a világon eddig öten játszanak – mondta el a hegedűművész.

A színvonalas koncertet hálásan fogadták a nézők, többen állva tapsoltak az előadónak, aki a Macskajaj című filmrészlet muzsikája után Kodály Zoltán

Esti dalával búcsúzott a csepeliektől.

A koncertről készült képek itt.

Csepel.hu

 

 

Itt lehet hozzászólni !