Folytatják a fejlesztéseket: utak, parkolók, közösségi terek

Csepel.hu

 

A csepeli önkormányzat beruházásai, a kerület tereinek, intézményeinek megszépítése, felújítása ebben az évben is folytatódik.

Összefoglalónkban az elkészült és a hamarosan induló munkákról számolunk be.

Felújítják a Popiełuszko utcát

„Az önkormányzat a Belügyminisztériumhoz benyújtott pályázatán 49 529 976 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.Ezt az összeget, valamint ugyanennyi önrészt fordítunk a Popiełuszkó utca felújítására” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester. Az útfelújítás során felbontják a részlegesen tönkrement teherbíró és aszfaltrétegeket, kétoldali szegélyeket. A rétegek felújítását követően szintbe kerülnek a csapadékvíz- és egyéb közművezetékek aknái, illetve fedlapjai. Végül újraaszfaltozzák az utat.

Vadonatúj parkoló

A Völgy utca 7–9. számú társasház mögötti területen új parkoló épült 14 jármű számára. A parkolóhoz kapcsolódó járda felújítása, a csapadékvíz-elvezetés, valamint a terület közvetlen környezetének a tereprendezése is megtörtént. Kőrist, berkenyét, babért, gyöngyvesszőt ültettek, s a fűmagvetés is megtörtént.

Hamarosan elkezdődik a Rákóczi Kert teljes átalakulása

Lassan elkezdődik a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház teljes területének felújítása. Az épület külseje is megújul, és a kerti rész teljes átalakításon megykeresztül. Öntözőrendszert alakítanak ki, színvonalas játszóteret épül, büfé is nyílik az odalátogatóknak. „A lakók nyugalma érdekében nagy rendezvények továbbra sem lesznek a területen. A kertváros csendes környezetét mindenképpen megóvjuk és megőrizzük. És mivel a családok kiemelten fontosak az önkormányzatunk számára, ezért ezt a civil és közösségi házat átalakítjuk a „Családok Házává” – olvasható a polgármester Facebook-bejegyzésében.

Csepel.hu

 

Itt lehet hozzászólni !