Schiffer András Szabó Szabolcs miatt kilépett az LMP-ből

Pesti Srácok, 888

migránsügyben Schiffer András

Schiffer András úgy döntött, kilép az LMP-ből. A politikus a Facebookon kifejtette, az utolsó csepp a pohárban Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általa vezetett parlamenti frakcióhoz. Úgy véli, a pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendeljük alá a taktikai szempontokat és nem fordítva.

Schiffer András a Karc FM-nek nyilatkozva ugyanakkor arról is beszélt, hogy a kampány alatt ügyelt arra, hogy a jelöltekkel ne beszéljen, egyedül Tenk András csepeli jelölttel volt egy hívása – aki végül visszalépett. Az nem derült ki, hogy Schiffer kérte-e meg Tenket arra, hogy lépjen vissza Szabó javára. De ha így volt, abban még segített, hogy Szabó Szabolcs bejusson az Országgyűlésbe, ahová viszont az LMP nélkül neki már nem sikerült volna.

A politikus a következőt írta a közösségi oldalon:

Két évvel ezelőtt úgy léptem vissza a hivatásos politizálástól, hogy addigra az LMP különböző testületei a párt stratégiájának legfontosabb cövekeit már leverték. Akkor azt gondoltam, talán mintát tudok adni arra, hogy a hivatásos politizálás és az állampolgári politizálás közötti határvonalak igenis átjárhatók, hiszen éppen arra lenne a legnagyobb szüksége az országnak, hogy a „hivatásosokon” kívül minél többen foglalkozzanak a köz ügyeivel: nem pénzért, egzisztenciáért, befutó helyekért, hanem a hazájukért, közösségeikért, elveikért. Úgy voltam vele, hogy a másfajta -immáron nem-hivatásos- közéleti szerepvállalásom jótékony harmóniában lesz majd az LMP politikájával. Nem így alakult, s ez számomra múlt szeptemberben, a werberi stratégia élesítésénél vált nagyon világossá. Ezért fokozatosan kivonultam a párt belső életéből, s tavaly szeptembertől egészen a választás napjáig – az ÁSZ-botrányt leszámítva – tartózkodtam mindenféle nyilvános pártpolitikai megnyilatkozástól is. Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz. A szabadkereskedelem előrenyomulásának megállítása, a szabad tőkeáramlás elé emelt szociális és ökológiai korlátok védelme: ma egyszerre globális és nemzeti sorskérdés. Egyetlen igazi parlamenti sikerélményem a gigantikus többséggel szemben, 2016. júniusában, az volt, hogy indítványomra az Országgyűlés határozatot fogadott el a globális szabadkereskedelmi politika korlátozására. Két hónappal később, az EU-Kanada egyezményről (CETA) szóló vitában Szabó Szabolcs a fideszes Németh Zsolt tenyerébe csapott és kijelentette: „A szabadkereskedelem jó” (lásd még: „A szabad kereskedelem kiterjesztése a glóbuszon bizonyítottan az emberiség javát szolgálná”- Orbán Viktor). A pártpolitikának pontosan addig van értelme, amíg jól azonosítható morális céloknak rendeljük alá a taktikai szempontokat és nem fordítva. A 2013-as újjászületésnél azt írtuk ki a képzeletbeli homlokzatra: ”Van, ami nem eladó!”. Azóta ez a jelmondat is a feledés homályába veszett. A mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben.

Forrás: Pesti Srácok

6 hozzászólás “Schiffer András Szabó Szabolcs miatt kilépett az LMP-ből” bejegyzésre

  1. Csányi László szerint:

    Sajnos már késő.10 éve kellett volna! A cél azért bejött van 2/3-ad!

  2. Pilsner Urquell szerint:

    Tíz éve kellett voina? 2008-ban? – De nem Schiffernek! A legkevésbé neki.
    Megvan a kétharmad, oké. De jövőre is meglesz? Így?…

  3. Johnny szerint:

    Laci!
    Mi a faszért nem tiltjátok be az ellenzéket és lesz egypártrendszer?
    Randalírozzatok, mint 89 előtt és aki ugatni mer, fogjátok be a pofáját!
    Semmivel nem vagytok ti sem különbek, mint az eddigi, összes diktatórikus rendszer és ide sorolom a fasizmust is.

  4. Dzsinácska szerint:

    Jól tetted more hogy kiléptél, ilyen kis pöcscumizóval nem lehet 1 légtérben sem lenni!

  5. Nagyapó szerint:

    Nem Schiffer a lényeges, hanem az, hogy a büszke, okos csepelieket – ellentétben a bunkó vidékiekkel – Szabó képviseli!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. Mazsola szerint:

    Nagypapóka! Dr. Szabó sokkal inkább hivatott képviselni Csepelt, mint a 2-szeresen bukott rezsiharcosbirkózóelnöknyuljáspacalkészítőingyenpálinkaéssörosztogató beszélő disznósajt alias Németsh Szilárd.

Itt lehet hozzászólni !