Zászlót lengetnek a Szent István úton

IHO, Mr.Gabee, Csepel.info

Soltész Szilvia fotója

A szabályozások ellenére évente közel nyolcszáz embert gázolnak el az úton való átkeléskor országszerte. Civilek egy nemzetközileg már ismert módszerrel próbálják a helyzetet orvosolni.

Soltész Szilvia kezdeményezésére sárga színű zászlók kezültek kihelyezésre a Szent István út és a Repkény út kereszteződésébe. A kezdeményezés lényege, hogy átkeléskor a járókelő az út egyik oldalán egy rögzített tárolóból kivesz egy fényvisszaverős zászlót, majd miután átér, a másik oldalon beleteszi a tartóba. Így a gyalogos rossz látási viszonyok közt is láthatóvá válik a gépjárművezető számára.

16 hozzászólás “Zászlót lengetnek a Szent István úton” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Remek katyvasz. Írnak zebráról, de a jelzett helyen nincs.
    Lobogózzuk fel a Szt.István utat végig és megoldjuk a közlekedési gondokat (nem is kell KRESZ)!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Hermin szerint:

    Attól, hogy nincs zebra kilómétereken át, attól még alighanem át kéne tudni menni némelykor. Vagy a Szt István út országhatár?

  3. Fatima szerint:

    Nyílván nem országhatár de úgyanúgy ahogy az autósoknak a gyalogosoknak is be kell tartani a kresz szabályait nem felelőtlenűl hanem körültekintően áthaladni ha nincs zebra , várni pedig a lámpával rendelkező gyalogátkelőhelynél is kell! Ha pedig nincs zebra lehet jelenteni a problémát az illetékeseknél! Ennyi!

  4. Tündér Ilona szerint:

    Nagyapó!

    Tudom, hogy maga mindenhez is ért, de a zászló valóban hasznos lehet.
    Amennyiben ismerné a Szt.Isván utat akkor tudná, hogy a csavarbolt előtt van egy zebra, a következő pedig a 170-es iskolánál.

    Habár maga szerint a gerincút is baromság.
    Akkor miért kampányolnak a megépítésével.

  5. Jobban szerint:

    Miért kampányolt anno az MSZP 3 vagy 4 (12-16 év) cikluson keresztül a gerincút megépítésével mikor egy kapavágás sem történt ennek érdekében?

  6. Tündér Ilona szerint:

    Azért nem építi meg egyik párt sem, hogy legyen mivel kampányolni 😀

  7. Jobban szerint:

    Bocsánat, valljuk be, hogy a Fidesz megépítette, szeretném erre emlékeztetni még mielőtt a hamisság zsákutcájába tévedne.

  8. Tündér Ilona szerint:

    Akkor vajon miért érek ki reggel kb. fél óra alatt királyerdőből a 0-ra.
    Ez a gerinc csak félig van meg.
    Na jó éjt, jó választást.

  9. Jobban szerint:

    A Fidesz elkezdte. Gondolom folytatni is fogja. Azért azt a 16 év lemaradást, 4 nihil ciklust nem lehet 2 ciklus alatt behozni….adósságok, hamisságok, szanaszét viszonyok….Bizonyára folytatni is fogják. Az MSZP csak kampányolt vele. Legyünk tényszerűek jó, ne maszatoljunk mintha mindenki egy műfaj lenne, mert nem az. Jó éjt, jó és bölcs választást.

  10. Strici2 szerint:

    Az mindegy hogy 4 vagy 16 ev alatt az mszp megepitette a gerinc ut eddigi reszet. A fidesz csak at adta. Utana 8 eve semmi elore lepes.

  11. Betke szerint:

    Nagyon jó kezdeményezés, de egy zebra is nagyon hiányzik! A megállóban lebontott beálló helyett sem lett semmi!
    A Szent István úti forgalomról csak annyit, hogy reggel a busz befelé a Cseh Mihály utcától lépésben tud közlekedni a Sétáló utcáig. A plázánál lévő lámpát pedig úgy állították át, hogy véletlenül se tudjon a Rákóczi útra kanyarodni a Szt. István útról jövő forgalom, ha a hév miatt piros a lámpa!

  12. Jobban szerint:

    Az MSZP csak kampányolt a gerincúttal, a Fidesz építtette.

  13. menj el szavazni szerint:

    látom az elvtársak törölték, de leírom megint: nem a fidesz építette. bár 12 évig szartak rá, végül 2008ban a maszop-szadesz kezdte el építeni a gerincutat. jó, az átadás 2011-re csúszott, de a fidesznek semmi köze hozzá. 1mm-t nem hosszabbítottak rajta, sőt a nagyapó nevű fideszes képviselő többször azt is leírta itt, hogy reméli soha nem épül meg a többi szakasza.

    Ha a Fidesz nyer, megszüntetik a HÉV-et és 10-15 perccel tovább tart majd a boráros térre jutni.

  14. menj el szavazni szerint:

    Még a csepel.info s megírta 2009-ben, tehát ne hazudozz ennél Jobban.

    http://csepel.info/?p=4918

    Ráadásul azt kifogásolják, hogy nem született döntés a többi szakaszról. Nos nekik 8 év nem volt elég arra, hogy legalább döntsenek róla, nemhogy 1mmm-t is hozzáépítsenek. Ennél még a maszop-szadesz is többet csinált.

    “Csütörtökön megkezdődött a csepeli gerincút építése, ami hatékonyabb közlekedést és csökkenő környezeti terhelést biztosít a városrész számára – tudtuk meg a minap az észak-csepeli tájékoztatón.

    A Weiss Manfréd út – Szállítók útja csomópontot a Posztógyár utcával összekötő 2,5 kilométeres útszakasz 2011. szeptemberre készülhet el – ismertette a beruházás legfontosabb részleteit a helyszíni bejáráson Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Tóth Mihály csepeli polgármester”

    A Tóth Mihály nevű – amúgy szarházi MSZP-s – talán fideszes lett volna? 🙂
    Ne hazudozz már Jobban elvtárs!
    Én úgy utáltam őket, mint senki, de ti még annyit sem csináltatok, mint ők.

  15. Punyesz szerint:

    És ha a gyalogosok körbe néznének átkelés előtt az is csökkentené a balesetek számát 😀 biciklisrol nem is beszélve 😉

  16. Betke szerint:

    A gyalogosok körbenéznek, de vannak napszakok, amikor folyamatos az autósforgalom. Így sokszor előfordul a hosszabb gyalogos várakozás, mire át tud menni. Kevés az a vezető, aki lassít vagy megáll. Indokolt lenne a zebra!

Itt lehet hozzászólni !