Jövő télre elkészülhet a Csepel-szigeti gerincút

Inforadio.hu, Csepel.info

Egyelőre “Gázai övezet” van Csepeli Gerincút helyett

A jövő év végére épülhet meg a Csepel-szigeti gerincút – mondta az InfoRádiónak a Szigetszentmiklós polgármestere. Szabó József hozzátette: a novemberben kezdődő beruházást európai uniós pénzből finanszírozzák.

Továbbra sincs hír azonban a Csepeli Gerincút építéséről – amely a Csepel-szigeti gerincút kerületi folytatása lenne. Demszky Gábor főpolgármester, Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselők, valamint Tóth Mihály polgármester is ennek az útnak a megépítését ígérték meg az 1994-es, 1998-as, 2002-es és 2006-os választási győzelmük esetére. Ők ugyan győztek, ígéretüket azonban egyszer sem telesítették. Bár az útépítést legutóbb 2010-re ígérték, sokan attól félnek, hogy ez 17 év után, most is csak teljesítetlen marad.

Rövidesen megkezdődhet a Budapestet délről megközelítő Csepel-szigeti gerincút építése, a szükséges területek 70 százalékát már sikerült megvásárolni – mondta az InfoRádiónak Szigetszentmiklós polgármestere. Szabó József hozzátette: a kiviteli tervek június végéig készülnek el, az építkezés pedig november végén indulhat meg és egy éven át tart majd.

Az út – amely egyelőre a tököli repülőtértől Csepel határáig készül el – megkönnyíti majd főváros megközelítését a déli irányból, és csökkenti a Szigetszentmiklós és Halásztelek átmenő forgalmát. A környéken jelenleg kaotikus a közlekedés, gyakoriak a dugók.

A 4,6 milliárd forintos beruházást tavaly februárban a közép-magyarországi operatív programban nevesítette, forrásként pedig európai uniós pénzeszközt jelölt meg rá. Decemberben megköttetett a támogatási szerződés is, ezért Szabó József reméli, hogy a projekt megvalósulását a gazdasági válság nem befolyásolja.

Forrás: Inforadio.hu

7 hozzászólás “Jövő télre elkészülhet a Csepel-szigeti gerincút” bejegyzésre

  1. balszélső szerint:

    Az aglomerációban élőknek jó hír az építkezés.
    A cikkben említett vezetőknek meg legalább lesz mit ígérni 2010-ben is, feltéve ha elindulnak.

  2. Nagyapó szerint:

    Miklóson, Halásztelken csökken, Csepelen tovább nő a zsúfoltság. Miért kell a szigeti gerincút forgalmát Csepelre vezetni?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  3. nekünk ment el az eszünk szerint:

    most szúrjam be megint amit szoktam az uszodás, meg a gerincutas posztoknál? 🙂

    MESE HABBAL – HISZEM HA LÁTOM

  4. munkásököl szerint:

    A helyzet az, hogy a Csepel-szigeti gerincút csak a Csepelre történő bejutásra jelent alternatívát. Ez is egy amolyan magyaros félmegoldás: sem Csepel problémáját nem oldja meg, sem a környező településekről az M0-ás autóúton továbbhaladóknak nem kínál alternatívát a települések központjának kikerülésére, mint arra egy halásztelki lakos is rávilágít itt: http://halasztelekma.hu/?p=192#more-192

  5. coke88 szerint:

    ha összhangban épülne a két szakasz lenne értelme és nem terhelné tovább csepelt sem , de igy rizikos elégé!!!

  6. bhu szerint:

    De akkor legalább az Üdülősort fekvőrendőrösíteni kellene (mint pl Szigethalmon már így van). Benne is van a nevében, hogy ÜDÜLŐsor, nem autópálya.
    Ha már a Dunadűlőt meg a Királyerdő utat senki nem csinálja meg járhatóra, hogy ne mindenki a Hollandi-Késmárki-Széchenyi-Kassai vonalon közlekedjen.

  7. miska72 szerint:

    “Jövő télre elkészülhet a Csepel-szigeti gerincút” ?
    A gerinc az hiányzik belőlük, az út meg válsztáskor meglesz!
    úti laput kötünk a talpukra! Azt úzsgyi! Lehet futni! De gyorsan! 🙂

Itt lehet hozzászólni !