Újabb sportolási lehetőségekkel bővül a kerület

Csepel.hu

A Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program pályázatán elnyert összegnek köszönhetően 10 darab sportpark és két futókör épül Csepelen, az építkezések már az idén megkezdődhetnek.

Csepel zöldövezetei remek alapot adnak a szabadtéri fitneszparkoknak, a tíz, hozzávetőlegesen 150 négyzetméteres kültéri parkban minimum 15 sporteszköz kap majd helyet. A program keretében az önkormányzatnak csak a területet kell biztosítania, a kivitelezést a Nemzeti Sportközpont végzi el.

A sportparkokat a Petz Ferenc utcában, a Szent László lakótelepen, Királyerdőben a Bokros utcában, a Vércse és Kondor utca sarkán, a Béke térnél, Csillagtelepen a II. Rákóczi Ferenc útnál, a Szent László téren, az Iskola téren, a Gyártelepen a Petőfi térnél és a Károli Gáspár utcában tervezik kialakítani.

A két, egyenként 400 méter hosszú futókört, a Rákóczi Kertben és Csillagtelepen az Iskola téren tervezik kialakítani. A Rákóczi kert megújulásának idei kezdésével párhuzamosan alakítják ki a futókört, viszont egy 500 méteres pálya sokkal inkább illene a parkba, ennek megoldásáról jelenleg is folynak az egyeztetések.

A sikeres pályázás után elindulnak a tervezési munkák, az előzetes felméréseket március-áprilisban végzi el a BMSK Zrt., az építkezés megkezdéséről és a tervezett átadóról folyamatosan beszámolunk.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !