Ezért eredményes a jelenlegi családtámogatás

Mandiner

Javulnak a demográfiai tendenciák. Több gyerek születik, és nő a házasodási kedv. Az ellenzék az elsők között szüntetné meg ezt a családtámogatási rendszert.

Az elmúlt nyolc évben a kormány megduplázta a családpolitikára fordított támogatást – írja a Magyar Idők. Nőtt a családalapítási kedv és ezzel együtt kevesebb lett a válások és az abortuszok száma.

A Magyar Idők cikkéből kiderül, hogy hazánkban a családtámogatásra fordított támogatás folyamatosan nő, évente kétezer milliárd forint jut erre a célra, ami GDP-arányosan 4,9 százalék, a fejlett országok 2,55 százalékos átlagának majdnem a duplája.

2010 szeptemberétől a gyermek 3. életévének betöltéséig jár a gyes, így átlagosan nettó 308 ezer forintot adtak vissza az érintett közel hetvenezer családnak. A 2014. január 1-jétől bevezetett gyed extra valamelyik kedvezményében 2016-ban összesen 69 ezer szülő részesült.

A 2013. december 1-jétől bevezették a babakötvényt, amelynek lényege, hogy az újszülött részére a Magyar Államkincstárnál megnyitott Start-értékpapírszámlán felhalmozott összegeket 19 éves futamidejű állampapírba fektetik. Ma már 93 ezer gyermek élhetett ezzel a lehetőséggel.

Magyarországon a házasságkötések száma évente megha­ladja az ötvenezret, ami 1996 óta nem volt ilyen magas. A népességfogyás üteme mérséklődött. A Magyar Idők cikke ismerteti, hogy a teljes termékenységi arányszám a 2011-es 1,23-os mélypont után 2017-re 1,5-re nőtt, ami több mint húszszázalékos emelkedést jelent. Kevesebben válnak el, és tavaly közel 30 százalékkal kevesebb abortusz volt, mint korábban.

Az ellenzék megszüntetné

Magyarországon azért alakult ki demográfiai válság, mert az aktív, dolgozó korosztályoktól annyi pénzt vont el a rendszer a nem dolgozók javára, hogy sokan így inkább nem vállaltak gyereket. A legszegényebbek sok gyereket vállaltak, ám ez a demográfiai válságon nem sokat segített, a gyerekekért kapott pedig százezre éltek segélyekből. Dolgozni nem mentek el, gyerekeiket nem taníttatták, nem küldték dolgozni, hiszen az ő élethelyzetükben ennek nem is volt értelme. Ez mostanra változóban van, hiszen a segélyezés és az adózás változásai  miatt jobban megéri dolgozni.

Az Orbán kormány a családtámogatási rendszer átalakításával azoknak is pénzt ad, akik munka mellett vállalnak gyereket. Magyarországon ugyanis pont az aktív, dolgozó, képzettebb korosztályok nem vállaltak elég gyereket. Az új támogatási rendszer azonban vörös posztó a Jobbik és a többi ellenzéki párt szemében. Ők megszüntetnék az adókedvezményeket, hogy visszaállhasson a régi rend, ahol megbecsülés helyett segély járt a gyermekvállalásért.

Forrás: Csepel.info, Mandiner

Egy hozzászólás “Ezért eredményes a jelenlegi családtámogatás” bejegyzésre

  1. Kaschauer szerint:

    Ennél nyilvánvalóbb bizonyítéka a maffiabaloldal alkalmatlanságának, kártékonyságának nem is kell.

    Teljesen világos, hogy “hazudtak reggel meg este, és közben nem csináltak semmit” ami a társadalom javát szolgálta volna. Ám annál több kárt okoztak.

Itt lehet hozzászólni !