Ellenzéki összefogás: csak az ország megvédése nem volt fontos

Csepel.hu

Vitafórumot rendezett a Közös Ország Mozgalom a Csepeli Munkásotthonban, ahol Csepel-Soroksár választókörzetének néhány kiválasztott ellenzéki jelöltje fejthette ki álláspontját. Gulyás Márton, Soros György aktivistája szervezte és vezette a rendezvényt.

Először néhány látványos fogással bebizonyította, hogy nincs is semmilyen vita vagy különbség Jobbik és a többi ellenzéki párt között. Aztán rátért arra, hogy vissza kell lépniük egy jelölt javára. Soros György szervezeteinek valódi célja, vagyis az illegális bevándorlók tömeges betelepítése és a határt védő kerítés lebontása tabutéma volt.

A fórum a kormány megbuktatására és az ellenzéki pártok egymás közötti visszaléptetésére lett meghirdetve. Mégis többen sérelmezték, hogy a Fidesz jelöltje nem vesz részt saját megbuktatásán- pedig még csak nem is a Fidesz nyerte 2014-ben itt a választást. Meglepő módon csepeli és soroksári érdeklődő se nagyon volt jelen. Csupán a vitázó pártok aktivistái töltötték meg az egyébként is pártházként működő Csepeli Munkásotthon földszinti termét. A legtöbb hangoskodót most Együtt hozta. Ők Juhász Péter vezetésével vidékről és a belvárosból érkeztek. Be is szóltak, fujjoltak Bangóné Borbély Ildikónak, akit párttársai tapssal próbáltak bátorítani.

A Munkásotthonban összegyűlt mintegy 200 ember üres ígérgetéseknek és semmitmondó lózungoknak lehetett fültanúja. Szabó Szabolcs (Együtt) például elmondta, úgy reformálná meg az oktatást, hogy minden gyermek kezébe tabletet adna. Bangóné Borbély Ildikó (MSZP-Párbeszéd) pedig olyan oktatási rendszert hozna létre, ahol minden gyermek boldogan megy iskolába. Szó esett a zsúfolt csepeli közutakról is. Tenk András (LMP) kijelentette, „vissza kell fogni az autóközlekedést”, mert az tarthatatlan, hogy egy családban 2-3 autó is van, Dukán András (Momentum) pedig összekötné a csepeli és a szentendrei HÉV-et. A jelöltek szóba hoztak olyan csepeli fejlesztéseket is – mint például a gerincút folytatása, a II. Rákóczi Ferenc út kiszélesítése, a Corvin csomópont kétszintessé építése, Gubacsi híd felújítása –melyek tervezéséről vagy megvalósításáról már hónapokkal ezelőtt döntés született.

Bereczki Miklós, a Jobbik jelöltje most is a fideszes kerületi vezetés fejlesztéseivel kampányolt. Korábban a tüdőgondozó felújítását mutatta be a saját eredményeként, most azt a csillagtelepi rehabilitációt ígérte meg, amire pályázott és 1,7 milliárd forintos támogatást nyert el a kerület – szintén hónapokkal ezelőtt. Szabó Szabolcs ígéretet tett arra, hogy fél éven belül érdemi változást ér el az egészségügyben, Bangóné Borbély Ildikó pedig jogegyenlőséget teremt férfi és nő között. Bereczki Miklós elárulta a Fidesz legyőzésnek receptjét, amely sokat elmond az est komolyságáról.  – Hódmezővásárhely csak a jéghegy csúcsa volt. A jéghegyet apró jégkockákká kell szétdarálni, és hagyni kell, hogy az áprilisi nap fénye felolvassza – fogalmazott.

Gulyás Márton profin mutatta be, mennyire nincs már különbség a Jobbik és a többi ellenzéki párt között. Először egyenként kérdezte meg az ellenzéki jelölteket, hogy mi a legfőbb céljuk. Majd a többiekhez fordult, hogy ki ért azzal a céllal egyet. Mindenki mindenben egyetértett. A Jobbik jelöltje például teljes mellszélességgel támogatta Medgyessy Péter adómentes minimálbérét. Emlékeztetőül: emiatt kapott minimálbért 2002-től kezdve fél Magyarország (a többi fizetést zsebbe kapták), és van most emiatt sokaknak kis nyugdíjuk. A jelöltek együtt támogatták a személyi jövedelemadó emelését is a nem minimálbért keresőknek.

A nagy egyetértést csak akkor törte meg néhány izgalmas pillanat, amikor szóba került, hogy ki lép vissza azért, hogy a nagy egyetértés nyerjen. Itt a jelöltek feltételeik kusza hálóját adták elő: egyelőre tehát a nagy visszalépések elmaradtak. De a lényegről sem volt szó. Gulyás Márton és a Soros-szervezetek végső célja ugyanis az, hogy engedjék be az illegális bevándorlókat, és bevezessék a kötelező betelepítési kvótát. A 2018-as választás tétje tehát tabutéma maradt.

A rendezvény után szerettük volna megkérdezni Szabó Szabolcsot, aláírja-e a „Mindennapok Női Szemmel” egyesület felhívását, amely felszólította pártájának elnökét, távozzon a közéletből. Mint ismeretes, Juhász Péter, az Együtt elnöke elismerte, hogy egy órán át dulakodott volt élettársával. Legnagyobb meglepetésünkre Bangóné Borbély Ildikó viszont aláírta a petíciót.

Csepel.hu

5 hozzászólás “Ellenzéki összefogás: csak az ország megvédése nem volt fontos” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A képen nem láttam az LMP képviselőjelöltjét, Szél Bernadettet, akit Csepel szerte reklámoznak! Vagy nem jól tudom?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. propaganda szerint:

    Igen, tényleg szörnyű, hogy ezen a rendezvényen csak olyan haszontalan és érdektelen helyi és országos ügyekről volt szó, mint pl. közlekedés, oktatás, egészségügy, és valahogy nem kerültek szóba a migránsok meg Soros.

  3. propaganda szerint:

    “Vitafórumot rendezett a Közös Ország Mozgalom a Csepeli Munkásotthonban, ahol Csepel-Soroksár választókörzetének néhány kiválasztott ellenzéki jelöltje fejthette ki álláspontját.”

    Lám, rögtön hazugsággal kezdődik a Csepel.hu cikke, hiszen Németh Szilárd is meg volt híva a vitafórumra, ott volt neki bekészítve a pulpitus, amit ügyesen levágtak a szerkesztők a képről. Csak ő baszott elmenni.

  4. […] a Juhász Péter, aki Bangónéra küldte az Együtt huhogóit és fujjolóit akkor, amikor az ellenzéki jelöltek vitája volt Csepelen. És az a Juhász Péter, akiről Bangóné írásba adta, hogy a nőkkel való bánásmódja miatt […]

Itt lehet hozzászólni !