Csepelen is megkezdődött a kampány

Csepel.hu

Elindult az országos kampány Csepelen is.

A pártok nem véletlenül választották a piacteret, itt várták a legtöbb érdeklődőt a szombat reggeli kavalkádban.

Teljes galériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

A Pesti Srácok beszámolója:

Karácsony Gergely annyira utálhatja a szocikat, hogy el se ment velük kampányolni

Karácsony Gergely megígérte ugyan, hogy ott lesz az ellenzéki pártok közös csepeli kampánykivonulásán, ám hiába vártak rá az érdeklődők. Egymás hegyén-hátán álltak a piac mellett az MSZP, az Együtt, a Jobbik és a Momentum sátrai, pultjai, a tőlük kicsit távolabb kampányoló Fidesz pedig egy apró kedvességgel is készült a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének.

Nemzetközi futballtornát idézően színes forgatag lepte el a csepeli piac előterét, hiszen minden párt aktivistaserege a saját színeiben pompázott. Az esztétikai különversenyben egyértelműen az Együtt nyert, hiszen a mikropárt aktivistáinak fehér kabátjáról Szabó Szabolcs arcképe mosolygott, némi leheletfinom személyikultusz-hangulatot kölcsönözve a megjelenésüknek. Miközben az aktivisták a vásárolni érkező embereket próbálták leszólítani és bőségesen ellátni szórólapokkal, arra is maradt idejük, hogy egymással megvívják kicsiben a baloldali pártok többiekkel szembeni sérelmekre és a többiek hozzá nem értésére alapozott politikai vitáit.

Szabó Szabolcs volt kint a helyszínen a legtöbbszörösen. (fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu)

Több jelölt is kiszállt a helyszínre, így az alkalmat kihasználva, Bangóné Borbély Ildikótól (MSZP), Szabó Szabolcstól (Együtt) és Bereczki Miklóstól (Jobbik) is afelől érdeklődtünk, hogy várható-e a Csepelt és Soroksárt magába foglaló, budapesti 17. választókörzetben koordinált indulás, azaz visszalépés egymás javára. A válaszok meglehetősen nagy szórást mutattak, hiszen egyikük kategorikusan kizárta a visszalépését, a másik jelölt inkább kizárta, a harmadik pedig sejtelmesen annyit közölt, hogy április 8-ig még bármi előfordulhat. Videónkból az is kiderül, hogy melyik választ melyikük adta.

Gőzerővel dolgoznak az aktivisták. (fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu)

Előzetes ígérete ellenére nem volt azonban ott Karácsony Gergely, pedig nagyon bíztunk benne, hogy most majd nem kell annyira sietnie, mint a múltkori zuglói testületi ülés után, és talán tud szakítani egy-két percet egy rövid nyilatkozatra. Az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje tavaly júniusban, a Polbeatben is megismételte híres kijelentését, miszerint jobban utálja a szocikat, mint a Fideszt. Erre a helyszínen megjelent Fidesz-aktivisták is emlékeztettek egy kedves molinóval, így szívesen megkérdeztük volna Karácsonytól, hogyan viseli, hogy nemcsak a szocikkal, de még a DK-val és Gyurcsány Ferenccel is ismételten egy csapatban focizik.

Néha félre kell tennie az embernek az érzelmeit. (fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu)

Karácsony távollétében az MSZP jelenlévő budapesti elnökével, Kunhalmi Ágnessel vigasztalódtunk volna. Ő bizonyára meg tudta volna erősíteni vagy cáfolni azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint az MSZP múlt hétvégi választmányi ülésén és kongresszusán kiabálásig, sőt dulakodásig fajult a belső feszültség, mert a szocialisták egy része nehezményezi, hogy a mérhetőség határán mozgó Párbeszéd és a DK javára is vissza kell léptetniük egyes jelöltjeiket. Kunhalmi Ágnes azonban kedves kérésünk ellenére sem volt hajlandó kameránk elé állni. További részletek a videóban.

Egy kis háztáji is akadt. (fotó: Horváth Péter Gyula / PestiSrácok.hu)

Forrás: Pesti Srácok

Egy hozzászólás “Csepelen is megkezdődött a kampány” bejegyzésre

  1. Kaschauer szerint:

    Kunhalmi miért nem tangózott egyet a téren? A böszme örült volna, ha felkérhette volna egy fordulóra!
    De ami késik, az nem múlik.
    Rövidesen egymásra találnak majd, és együtt fogják gyalázni a magyar társadalmat a méretes bukásukért.
    Utána előáll Karácsony G. és elmondhatja, hogy “Jobban utálom a DK-t, mint a szocikat! De legjobban a csepelieket utálom, mert a FIDESZ-t választották!”

    Utálatból, gyűlöletből utolérhetetlenek a ballib pártjai!

Itt lehet hozzászólni !