4,5 milliárdos útépítési program indul

Csepel.hu

 

A januári képviselő-testületi ülésen a képviselők többek között egy nagyszabású, ötéves útfejlesztési koncepcióról döntöttek.

Az újabb négy és félmilliárdos projekttel 12 kilométernyi új úthálózat épül Csepelen.

Az ülés megkezdése előtt Borbély Lénárd polgármester gratulált Balczó András háromszoros olimpiai bajnok öttusázónak, akit a Magyar Sportújságírók Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság az Év Sportolója-gálán életműdíjjal jutalmazott. Milliárdok útépítésre Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően nemrég mintegy 800 millió forintos támogatást sikerült szerezni a Királyerdőút út- és járdaépítésére, valamint csapadékvíz-elvezetésre. A mostani képviselő-testületi ülésen arról döntöttek a városatyák, hogy még nagyobb erővel folytatják a nagyszabású úthálózat-fejlesztést. Az ötéves fejlesztés során önkormányzati forrásból a földutakat szilárd útburkolattal látják el. Ezzel együtt 130 ezer négyzetméteren a közterületi csapadékvíz-elvezetést is megoldják.

A beruházáskeretében több mint 12 kilométerút épül, kétoldali járdával kiegészítve. A program a földutak szilárd burkolattal való ellátásán túl figyelmet fordít a már aszfaltos, de rossz állapotú útszakaszok felújítására is. Ilyen például a Duna utca, a Zsák utca vagy például a Vágóhíd utca. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a kormány előtt lévő, Csepel tízéves átfogó fejlesztési koncepcióját tartalmazó Weiss Manfréd Terv elfogadása esetén az útépítés időtartama öt évről akár három évre is csökkenhet. A polgármester bejelentette azt is, hogy a kerület 49,5 millió forint kormányzati támogatást nyert el belterületi utak és járdák felújítására. Ezt a Popiełuszkó utca felújítására fordítják.

Lass Gábor

Csepel.hu

4 hozzászólás “4,5 milliárdos útépítési program indul” bejegyzésre

  1. öregedöbandi szerint:

    Borbély úr, Bercsik úr!Úgy e nem marad ki az útjavításokból a királyerdő út sem?.Nagyon csalódottak lennénk, ha nem valósulna meg,ahogy ígérték.? Tisztelettel Takács apuka.

  2. királyerdei szerint:

    Talán Csepelnek át kellene vennie az M0-ástól az északra fekvő területeket.
    Szigetszentmiklós nem törődik vele.Meg lehet nézni.
    Plusz javasolnám a csepeli temető átvételét is.Borzalom ahogy kinéz.
    Az elvtársi vezetőséget nem érdekelte.

  3. öregedöbandi szerint:

    Égetően sürgős lenne,hogy megszűnjön a víztócsák tömkelege,és a sártenger a Királyerdő úton a mielőbbi aszfaltozás megkezdése.

Itt lehet hozzászólni !