Újévi koncert a Királyerdei Művelődési Ház felújított színháztermében

Csepel.hu

Átadták a Királyerdei Művelődési Ház teljesen felújított színháztermét, ahol az ünnepi eseményen újévi koncerttel köszöntötték a 2018-as esztendőt január 20-án. Immár negyedik alkalommal rendezték meg a hangversenyt, amelyen a Csepeli Szimfonikus Zenekar adott elő klasszikus darabokat Medveczky Ádám Kossuth-díjas karmester vezényletével. A vendégek között foglalt helyet Borbély Lénárd polgármester, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, dr. Szeles Gábor jegyző, dr. Klinghammer István és Kontur Pál, Csepel díszpolgárai.

Az ünnepség a színházterem átadásával kezdődött. A nemzetiszínű szalagot Borbély Lénárd, Németh Szilárd, valamint Debrődi Józsefné, a művelődési ház munkatársa és Ollé Borbála kisdiák vágta át. A Királyerdei Művelődési Házat 1975-ben építették, de ilyen nagy horderejű felújítást nem végeztek rajta az elmúlt évtizedek alatt.

Borbély Lénárd köszöntőjében utalt rá, hogy amit tavaly ugyanezen a helyen megígért, azt mostanra megvalósították: az önkormányzat saját erejéből 214 millió forintból újjávarázsolta a színháztermet. A teremben számos önkormányzati, iskolai programokat rendeznek. Hamarosan nyilvánosságra hozzák a Weiss Manfréd Terv részleteit. Több száz milliárd forintot fordíthatnak Csepel fejlesztésére, amely összeget az állam biztosítja Németh Szilárd közbenjárásának köszönhetően.

Németh Szilárd arra emlékeztetett, hogy a 2010-ben elindított program keretében folytatják Csepel fejlesztését. „Azt akarjuk, hogy Csepel visszanyerje régi erejét, amely 1945-ig jellemezte. Ebből a kis falusi községből világszerte ismert városrész jött létre Weiss Manfréd idején. A fejlesztések sorába tartozik a Jedlik Ányos Gimnázium teljes felújítása. Számítunk a diákok, szakértők, lakók véleményére. Ha a jövőt építjük, az oktatásba érdemes befektetni. De azok a sikerek, amelyeket eddig elértünk, veszélyben lehetnek, ha külső nyomásra nem engedik meg a magyaroknak, csepelieknek azt, amit elterveztünk a hazánkban és szűkebb közösségünkben, Csepelen” – mondta Németh Szilárd.

A Csepeli Szimfonikus Zenekar egyebek mellett Mozart, Strauss, Brahms egy-egy zeneművéből adott elő részleteket. Taps köszöntötte Jakab Ágnes szólistát és Szentkirályi Aladárt a műveket ismertető közreműködéséért.

Cs. A.

Csepel.hu

4 hozzászólás “Újévi koncert a Királyerdei Művelődési Ház felújított színháztermében” bejegyzésre

  1. Babika szerint:

    Az egész bejegyzésben 3 sor szól a hangversenyről és résztvevőiről. Az egész csak Németh Szilárd és Borbély Lénárd dicsőítése, öntömjénezése. UNALMAS.

  2. Jobban szerint:

    Szeretettel várjuk a kerület további fejlesztését, szépítését valamint köszönjük, hogy az elmúlt ciklusokban végre, a tespedt és eseménytelen évtizedek után fejlődést, épülést, szellemit és környezetit egyaránt tapasztalhatunk…
    Köszönjük mind Németh Szilárdnak alelnök és képviselő úrnak, mind Borbély Lénárd polgármester úrnak és minden munkatársuknak, valamint a kerületért fáradozó minden munkatársnak. Csak így tovább! Köszönjük!

  3. Johnny szerint:

    Jobban! Milyen így kutyának lenned?

  4. Jobban szerint:

    Ami jó az jó, ami szép az szép… 🙂
    Kár, hogy egyesek még mindig azt hiszik, hogy kifizetődik gyűlölködni és ócsárolni…hiszen van szemünk és látjuk, hogy milyen most a kerület és tudjuk milyen volt 2010 előtt….

Itt lehet hozzászólni !