PS-videó: ismét felállították a csepeli kőkeresztet

Pesti Srácok

A csepeli Ady Endre úton lévő Lidl áruházzal szemben avatták, illetve szentelték fel advent első vasárnapján a városrész harmadik kőkeresztjét. A helyszín kiválasztása két okból is szimbolikus. Egyrészt innen nem messze állt egykor a környék másik keresztje, amely megsemmisült a II. világháború harcaiban.

A másik ok, hogy a Lidl volt az, amelyik multinacionális kereskedőláncként keresztények sokaságát sértette meg szeptemberben, amikor az úgynevezett görög termékeinek csomagolásáról leretusálta a híres templom, a santorini Anastasis csúcsán lévő keresztet. A csepeli kezdeményezés egyik ötletgazdája Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője a PestiSrácok.hu stábjának nyilatkozva az újabb kőkereszt felszentelésének üzenetéről is beszélt.

Nézze meg a keresztállításról készített PS-videót!

A videót készítette: Csibra Tibor és László Petra/PestiSrácok.hu

9 hozzászólás “PS-videó: ismét felállították a csepeli kőkeresztet” bejegyzésre

 1. csepeli szerint:

  Hát ez aztán nagyon kellett ide 😀 Most értünk el oda, hogy a csepel.info a kormánypárti búlvárlappá nőtte ki magát 😀 Gratulálok hozzá!
  Gondolom nagyon sok köze volt a csepeli áruháznak ahhoz, hogy egy grafikus munkatárs leretusált egy követ egy épület tetejéről…

 2. Werthan szerint:

  Sajnos csepeli nem érted a lényeget és a gesztust!!
  A bulvárt pedig rövid u-val írjuk!

 3. csak úgy ... szerint:

  Több kérdés is felmerült bennem. Minden Lidl elé állítanak egy keresztet? Vagy csak kiválasztották a főváros leggazdagabb kerületét? Vagy zseniális falubelink, csak nálunk akarta megmutatni? Remélem az alapítványi pénzéből fizette.
  Megint sikerült megvillantani rátermettségét. (Behelyettesíthető, ész, IQ …)
  Személy szerint én jobban örültem volna egy Santorini útnak, ahol meggyőződhettem volna, hogy tényleg van kereszt a templom kupoláján.

 4. csapajev szerint:

  Engem igazából az emberek mérhetetlen!! tudáshiánya bosszant!
  Ha az emberek állítanak egy kőkeresztet!!,azzal valamiféle megemlékezésre utalnak.
  Ám,ha az emberek állítanak egy FESZÜLETET ,akkor igazi Istenhívők.
  A keresztet a Feszülettől az különbözteti meg,hogy a Feszületen van korpusz,azaz test…..,Isten teste.
  A kereszt mindig csak magányosan áll.Nincs rajta semmi sem.
  Ennek a pártnak ezt minimum!!!!!!! kellett volna tudni…..,minimum…….

 5. Dzsinácska szerint:

  Nem a Jézus teste van a kereszten? Szerintem de. Szerintem azért rakták oda a keresztet mer az Isten áldja meg azokat akik az Ady lakótelepen élnek, azokra az emberekre tényleg rájuk fér….

 6. Nagyapó szerint:

  csapajev azt hiszem a keresztállítók nem buták, különösen azért, mert figyelembe vették a http://lexikon.katolikus.hu/U/%C3%BAtmenti%20kereszt.html leírását az útmenti keresztekről.

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 7. Strici szerint:

  Nem ismet felallitottak hanem megint allitottak egy kokeresztet.
  Ez nem ugyan az es nem ugyan ott van ahol a regi.

 8. v39endre szerint:

  Ahol az előző volt, már a 19. században (1907-ben ostázott képeslapon látható) nem volna megfelelő helyen – a Budafoki út elején, mivel ott most egy lepukkant lakótelep van. (putrik) Az volt a csepeli északi faluhatároló kereszt.

 9. liberalbolsevik szerint:

  Jó lenne ha a dagi ezeket az agyament akcióit a saját zsebéből finanszírozná a talpnyalóival karöltve. Most látom csak gyerekfelrugó-kurvaanyázó “finom-úrihölgy- petrácska volt az operatőr, még nem díszpolgár Csepelen?
  A lelkes közönség a ceremónia után lelkesen rohanta le az akciós farhátot a Lidl-be….. 😉

Itt lehet hozzászólni !