A Csodakút Óvoda nyerte a Mikulás Kupát

Csepel.hu

Tizedik alkalommal rendezték meg a Nagy Imre ÁMK tornacsarnokában a csepeli óvodások játékos sportvetélkedőjét, a Mikulás Kupát, ahol mintegy 240 óvodás versenyzett.

A Mikulás Kupa idén kétszeres jubileumi évfordulóhoz érkezett: a verseny már 25 éves hagyományra tekint vissza, a Nagy Imre ÁMK tornacsarnoka pedig 2007 óta házigazdája a vetélkedőnek. Az idei vetélkedő azért marad emlékezetes, mert a már felújított tornacsarnokban lehetett megrendezni.

A Mikulás Kupát Borbély Lénárd, Csepel polgármestere nyitotta meg. Köszönetet mondott Jenei Jánosnak, a testnevelési munkaközösség vezetőjének, aki már 19 éve szervezi a rendezvényt és koordinálja a versenyt, valamint a Jedlik Ányos Gimnázium diákjainak, akik a verseny lebonyolításában segítettek. Kitért arra, hogy TAO-forrásból sikerült felújítani a tornacsarnokot és az öltözőket, így még színvonalasabb körülmények között lehet megrendezni a vetélkedőt. A „rajt” szó elhangzása előtt Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda vezetője is köszöntötte a versenyzőket és a szurkolókat.

A 22 óvoda 6 fős csapatokban versenyzett. A játékos feladatok a váltófutásra épültek és mind az öt versenyszám a Mikuláshoz illetve a karácsonyhoz kapcsolódott: virgács-váltó, Télapósapka-váltó, szaloncukorfutás, fenyőfadíszítés, Télapózsák-töltés. A gyerekek nagyon élvezték a két órás versenyt, végig lelkesen teljesítették a feladatokat, reménytelen helyzetben sem adták fel a küzdelmet. A díjkiosztásra megérkezett a Mikulás is, akit a gyerekek a „Hull a pelyhes fehér hó” című dalt énekelve hívtak be a terembe. Minden óvodás győztesnek érezhette magát, mert a Mikulás minden résztvevőt megajándékozott egy Mikulás-csomaggal.

A Mikulás Kupát idén a Csodakút Óvoda nyerte, a tavalyi győztes Csalitos Óvoda és a Szivárvány Óvoda előtt.

 

Lass Gábor

Fotó: Tóth Beáta

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !