Elúszhat az MSZP kongresszusa

Népszava, Csepel.info

Pénteken Molnár Gyula kiállhat és bejelentheti: megvan az egyezség a Demokratikus Koalícióval. Az más kérdés, mindez sikernek minősül-e. Az MSZP országos elnökségének hétfő esti ülésén ugyanis úgy tűnt, sokan nem érzik magukénak a megállapodást, és a helyzet olyannyira elmérgesedett, hogy már a december 9-ei kongresszus sem biztos – több forrásuk szerint sem tartják meg – írja a mai Népszava.

Gyurcsány közben még szorosabbra húzta az MSZP nyaka körüli fojtókötést azzal, hogy közölte: nem akar közös listát az MSZP-vel. Mivel a szocialistáknál nincs egyetlen karakteres politikus sem, a DK látványosan el fogja halászni az MSZP-s szavazókat.

A tanácskozásra a többség már eleve azzal a szándékkal érkezett, hogy átírja a kongresszus tervezett napirendjét, és kihúzza a lista- és jelöltállítási programpontot. Épp ezért rendkívül érzékenyen érintette a tanácskozókat, amikor az atv.hu-n megjelent a választókerületek tervezett elosztási rendje, vagyis az: hol indít jelöltet az MSZP és hol a DK. A többség ezt egyfajta zsarolási kísérletként értékelte, és a pártelnököt feltételezte szivárogtatóként. Hogy igazuk van-e vagy sem, arról kár találgatni. Az viszont biztos, hogy nem lenne könnyű lenyomni a helyi szervezetek torkán, hogy a választókerületek nagyjából 55 százalékát vinnék a szocialisták, és 45 százalék illetné Gyurcsány Ferenc pártját. Nem véletlen, hogy csekély volt a konstrukció támogatottsága, a tanácskozáson mindössze a párt egyetlen meghatározó politikusa szerette és sürgette megvalósítását.

Ráadásul Gyurcsány Ferenc – akivel mi is közlünk interjút – fokozta is az ellenérzést, amikor az atv.hu-nak azt nyilatkozta, hogy végre „helyre kell állítani egy tisztességes arányt közöttünk”, vagyis az MSZP és a DK között. Nem vitás, Budapestet nézve valóban az 55-45 százalék a tisztességes arány. Az országos átlag (a fővárossal együtt) azonban inkább kétharmad-egyharmad, és a körzetek mintegy háromnegyedében a DK nem tudna érdemi jelöltet állítani. Nem véletlen, hogy a Demokratikus Koalíció országos kampányra, vagy ha úgy tetszik, témakampányra készül, hiszen kisközösségi hangadók nélkül nem képes megszólítani helyi ügyekkel a választókerületek polgárait.

Forrás: Népszava

A témához kapcsolódó cikk:

Itt a balliberális indulók listája – Csepelen érdekes verseny lehet

3 hozzászólás “Elúszhat az MSZP kongresszusa” bejegyzésre

  1. Strici szerint:

    Tokeletesen megertem hogy az info az mszp orszagos kongresszusaval foglalkozik. Ennek mi koze van csepelhez? Megint a fikazas uszitas.
    Ha pedig termeszetes , hogy orszagos temak is felmerulnek miert nem irjak meg egy tucat rendor letaposott egy embert mert tibet zaszlot emelt fel a kinai miniszterelnok autojanal?
    Kiderulne hogy dicso vezetesunk segget csinal a szajabol?
    2009-ben vedtek a kormannyal szemben ugyan ezt a szotuaciot.
    Ha jovore nem orban nyer akkor a fidesz tizezer szamra hozna be a migransokat letelepedni?
    Lehet latni semmi szegyen nincs bennuk ha 180 fokban mast tesznek mint amit mondanak.

  2. admin szerint:

    Tíz éve működik az infó, azóta vannak országos, sőt világpolitikai híreink. És tíz éve a szerkesztőink döntik el mi hír és mi nem. Akinek mindez nem tetszik, az tíz éve nem az infót olvassa. Strici, bőven van alternatíva, nem kell bennünket olvasni.

  3. Strici szerint:

    Olvass vissza adminom egy olyan cikkhez ami ecseteli a vilaghaboru utani bevandorlast csepelre.
    A hsz.-ek kozott van hogy nekem a nagyszuleim is mar itt voltak a “nagy” bevandorlas elott.
    Mondhatom a nagy tobbseghez kepest hogy osi csepeli vagyok.
    Ezert ha megengeded lokal patriota osi csepelikent a csepelinfot olvasom.
    Mielott megszuntettetek a csepel ujsagot olvastam.
    Tisztaban vagyok vele tiz eve a szerkesztoitek dontik el mi a hir mi nem.
    Ha tiszgesseges (semleges) ujsagirast vegeznetek mar reg nem lehetnetek ott.
    Ez biztos a masik oldalra is vonatkozik de itt most rolatok beszelunk.

Itt lehet hozzászólni !