Itt a balliberális indulók listája – Csepelen érdekes verseny lehet

ATV, Csepel.info

Az ATV főmunkatársa megszerezte a legfrissebb listát az MSZP–DK megállapodásról az egyéni körzetekben. Molnár Gyula MSZP-elnök ezt a listát vitte hétfőn a szocialisták elnökségi ülésére. Eszerint 55-45 arányban osztják el a 106 körzetet, Budapesten már az Együtt és Párbeszéd is számíthat két körzetre. Horváth Imre helyett Újpesten a DK-s Varju László indulna, az MSZP elnöke, Molnár Gyula pedig a XXII. kerületben.

A nyilvánosságra került lista alapján – amennyiben az Együtt és a Párbeszéd elfogadja az alkut – Csepelen és Soroksáron Szabó Szabolcs, az Együtt jelöltje indulhat a 2018-as tavaszi választáson, mint közös jelölt. De csak névleg. A Csepel.info ugyanis úgy tudja, hogy az Együtt politikusából elege van a helyi MSZP-nek és a DK-nak. Így könnyen lehet, hogy fékezett habzású lesz a kampány a két nagy ellenzéki párt részéről, híveik pedig a háttérben inkább a Jobbik jelöltjét támogatják.

Megegyezett az elmúlt hetek tárgyalássorozatának finisében az MSZP és a DK a 106 egyéni választókörzet elosztásáról, mégpedig úgy, hogy Budapesten már az Együtt, illetve a Párbeszéd is számíthat két helyre – tudta meg az ATV főmunkatársa. Információink szerint az MSZP elnöke, Molnár Gyula az általunk közölt ismertette (osztotta szét) a szocialisták ma délután öt órára meghirdetett elnökségi ülésére. Az atv.hu-nak azt mondták

a múlt hétvégi, már a 6-7 tárgyalási forduló volt, a légkör pedig normálisnak és nyugodtnak írható le, „mindkét fél megállapodást akart”.

A generális szabály, illetve a megállapodás kiindulópontja volt, hogy a 106 körzetről úgy egyezzen meg az MSZP és a DK delegációja, hogy az elosztás híven tükrözze a pártok közvélemény-kutatások által mért támogatottságát. Forrásunk a Závecz Research közvélemény-kutatót említette, mint komolyan vehető céget. Az MSZP és a DK egyetértett azzal, hogy az Együttet és a Párbeszédet is be kell vonni a megállapodásba. Árnyalatnyi eltérés volt, hogy a DK a „mostra” szavazott, míg a szocialisták a két párt megállapodása után szeretnék bevonni a tárgyalásokba Juhász Pétert, illetve Karácsony Gergelyt. Viszont a megegyezés, mely a hétvégén született a DK és az MSZP között, Budapesten már figyelembe vette az Együtt és a Párbeszéd igényeit is. Eszerint Budapesten a 18 egyéni választókörzetből 9-ben az MSZP, 7-ben a DK, 2-ben pedig az Együtt–PM képviselőjelöltjét támogatják majd.

Az fő szabály és automatizmus, hogy azokban az egyéni körzetekben, ahol szocialisták, illetve a Demokratikus Koalíció jelöltjei nyertek, a jövő tavaszi választásokon is ők indulhatnak. Egy kivétel azért van, a hétvégén abban egyezett meg az MSZP és a DK – amiről az atv.hu már a múlt héten beszámolt –, hogy Újpesten nem az időközi választásokon parlamenti mandátumot szerző szocialista Horváth Imre lesz a képviselőjelölt, hanem a DK-s Varju László. Információink szerint az is elhangzott a legutolsó DK–MSZP-egyeztetésen, hogy a szocialista pártelnök, Molnár Gyula Budapesten, a XXII. kerületben egyéni körzetben indul várhatóan. Gyurcsány Ferenc korábban adott esetben a XIII. kerületet célozta volna meg, hogy egyéni parlamenti mandátumot szerezzen, viszont ezt a körzetet a DK végül hosszas viták után átengedte a szocialistáknak.

Beérett Csepelen a zsarolás – de lehet, hogy utoljára

A balliberális pártok csepeli-soroksári közös jelöltségét másodjára szerezte meg Szabó Szabolcs. Az Együtt politikusa korábban jelezte: a közös győzelem érdekében mindenkitől elvárja a személyes ambícióik helyett az együttműködést. Kivéve persze saját magát. Ő ugyanis – közölte – akkor is elindul, ha nem ő lesz a két nagy párt közös jelöltje. Ez esetben inkább a Fideszt juttatta volna győzelemhez Csepelen és Soroksáron.

Szabó 2014-ben mindössze 0,6%-kal tudta megnyerni a körzetet Németh Szilárd előtt. Pedig ő volt akkor az előkelő idegen. Teljesen ismeretlen emberként került a politikába, így nem kötődött hozzá semmi rossz a korábbi MSZP-SZDSZ-es múltból. Ha ehhez viszonyítjuk az eredményét, már korántsem lehet azt jónak mondani. A Fideszt ugyanis Csepelen 2010 előtt minimum dupla annyi szavazattal verte el a baloldal – pont ezért kapta a kerület a “vörös” jelzőt.

Az Együtt politikusa alaposan megkopott az elmúlt 4 évben. Elsőként a választás napján derült ki, hogy azért volt ismeretlen Csepelen, mert nem is itt lakik. Ráadásul annyira lenézi a csepelieket, hogy állandó gyulai lakcímét sem hajlandó megváltoztatni. Az illegális migránsok millióinak betelepítésével pedig hiba olyan helyen viccelődni egy illegális migránsok betelepítését hirdető párt politikusának, ahová bejelentkezni sem hajlandó.

De a helyi MSZP-vel és a DK-val sem tud kijönni. A helyi szocialisták panasza szerint fél éves könyörgés nem volt elég nála ahhoz, hogy szóba álljon velük. A DK csepeli-soroksári elnökével, a magát született polihisztornak tartó Horváth Gyulával hasonló a helyzet. Vele még kölcsönösen le is nézik egymást. A már említett durva zsarolás sem tett jót a két – papíron – szövetséges párt tagságában.

A csepeli MSZP és a DK aktivistái ezek után az elmúlt hónapokban a Jobbik jelöltjének, Bereczki Miklósnak kezdtek kampányolni. Bereczki köszöni a segítséget: hónapok óta úgy hirdeti magát a balliberális szavazókörök panelházaiban, mint az egyetlen esélyes ellenzéki jelölt. (Információink szerint Vona Gábor is bízik a csepeli sikerben, így lehet, hogy itt nem fognak a baloldalnak kampányolni, mint például Salgótarjánban.) Az MSZP-nek és a DK-nak pedig pont jól jönne, ha nem Szabó Szabolcs nyerne jövő tavasszal. Sokan gondolják úgy, hogy a Fidesztől nem lehet már elvenni az országos győzelmet. Amennyiben pedig 2018-ban nem Szabó nyeri a körzetet, 4 év múlva végre az MSZP és a DK dönthetik el, kit indítanak az ország egyik legerősebb balliberális fellegvárában.

Utóbbi érv az oka viszont annak, hogy Szabó kampányát a saját pártja biztosan erősen meg fogja tolni. Várható, hogy a környező kerületekből, településekről ide fogják irányítani az Együtt aktivistáit, mint ahogy az is, hogy a csepeli-soroksári DK-sok és MSZP-sek más kerületekbe járnak majd kampányolni.

A körzetek országos felosztása az ATV szerint:

Budapest

MSZP:

2. vk. XI. kerület

3. vk. XIII. kerület

7. vk. XIII. kerület – Hiszékeny Dezső

8. vk. XIV. kerület – Tóth Csaba János

9. vk. X. kerület – Burány Sándor

10. vk. III. kerület. – Kiss László

14. vk. XVII. kerület.

16. vk. XX. kerület – Hiller István

18. vk. XXII. kerület – Molnár Gyula

DK:

4. vk. II. kerület

5. vk. VII. kerület – Oláh Lajos

6. vk. VIII. kerület

11. vk. IV. kerület – Varju László

12. vk. XV. kerület – Hajdu László

13. vk. XVI. kerület

15. vk. XVIII. kerület (erről még vita van)

Együtt, Párbeszéd:

1. vk. V. kerület

17. vk. XXI. kerület

Bács-Kiskun megye:

MSZP:

1. vk. Kecskemét

3. vk. Kalocsa

4. vk. Kiskunfélegyháza

DK:

2. vk. Kecskemét

5. vk. Kiskunhalas

6. vk. Baja

Baranya megye:

MSZP:

1. vk. Pécs

3. vk. Mohács

DK:

2. vk. Pécs

4. vk. Szigetvár

Békés:

MSZP:

4. vk. Orosháza

DK:

1. vk. Békéscsaba

2. vk. Békés

3. vk. Gyula

Borsod-Abaúj-Zemplén megye:

MSZP:

2. vk. Miskolc – Dr. Varga László

3. vk. Ózd

5. vk. Sátoraljaújhely

7. vk. Mezőkövesd

DK:

1. vk. Miskolc

4. vk. Sajószentpéter

6. vk. Tiszaújvár

Csongrád megye:

MSZP:

1. vk. Szeged – Szabó Sándor

4. vk. Hódmezővásárhely

DK:

2. vk. Szeged

3. vk. Szentes

A szegedi választókörzetek felosztásáról komoly vita van, illetve nincs is megegyezés a DK és az MSZP között, mert Botka László, Szeged polgármestere ragaszkodik hozzá, hogy mind a két szegedi választókörzetben az MSZP állítson képviselőjelölteket.

Fejér:

MSZP:

2. vk. Székesfehérvár

5. vk. Sárbogárd

DK:

1. vk. Székesfehérvár

3. vk. Bicske

4. vk. Dunaújváros

Győr-Moson-Sopron megye:

MSZP:

2. vk. Győr

3. vk. Csorna

DK:

1. vk. Győr

Arról, hogy Sopron vagy Mosonmagyaróvár legyen-e MSZP-s, illetve DK-s jelölt, még szintén nincs végleges megállapodás.

Hajdú-Bihar megye:

MSZP:

1. vk. Debrecen

4. vk. Berettyóújfalu

5. vk. Hajdúszoboszló

6. vk. Hajdúböszörmény

DK:

2. vk. Debrecen

3. vk. Debrecen

Heves megye:

MSZP:

2. vk. Gyöngyös

DK:

1. vk. Eger

3. vk. Hatvan

Jász-Nagykun-Szolnok megye:

MSZP:

3. vk. Karcag

4. vk. Törökszentmiklós

DK:

1. vk. Szolnok

2. vk. Jászberény

3. vk. Karcag

Az MSZP és a DK között még vita van arról, hogy a karcagi választókörzetben melyik párt jelöltje induljon.

Komárom–Esztergom megye:

MSZP:

1. vk. Tatabánya

DK:

2. vk. Esztergom

3. vk. Komárom

Nógrád megye:

MSZP:

2. vk. Balassagyarmat

DK:

1. vk. Salgótarján

Pest megye:

MSZP:

1. vk. Érd

6. vk. Gödöllő

8. vk. Szigetszentmiklós

9. vk. Nagybátony

10. vk. Monor

11. vk. Dabas

DK:

2. vk. Budakeszi

3. vk. Szentendre

4. vk. Vác

5. vk. Dunakeszi

7. vk. Vecsés

12. vk. Cegléd

Somogy megye:

MSZP:

1. vk. Kaposvár

3. vk. Marcali

DK:

2. vk. Barcs

4. vk. Siófok

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye:

MSZP:

1. vk. Nyíregyháza

4. vk. Vásárosnamény

6. vk. Nyékládháza

DK:

2. vk. Nyíregyháza

5. vk. Mátészalka

3. vk. Kisvárda

Tolna megye:

MSZP:

1. vk. Szekszárd

3. vk. Paks

DK:

2. vk. Dombóvár

Vas megye:

MSZP:

1. vk. Szombathely

2. vk. Sárvár

DK:

3. vk. Körmend

Veszprém megye:

MSZP:

1. vk. Veszprém

3. vk. Tapolca

DK:

2. vk. Balatonföldvár

4. vk. Pápa

Az még vitatott, hogy Pápán DK-s képviselőjelölt induljon-e vagy MSZP-s.

Zala megye:

MSZP:

1. vk. Zalaegerszeg

DK:

2. vk. Keszthely

3. vk. Nagykanizsa

11 hozzászólás “Itt a balliberális indulók listája – Csepelen érdekes verseny lehet” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Nincs nagy meglepetés. Bármilyen gyenge, karakter nélküli, megszólalásaiban inkább macskanyávogást imitáló politikus ez a Szabó, Soros György pártjához tartozik. Így neki kell indulnia.
    Ismerem a DK-s és MSZP-s véleményeket és hozzáállást: Szabónak kell indulnia, de nem neki kell nyernie. Hiszen akkor 2018 után is neki követelnék az indulás jogát. Ezt meg az itteniek nagyon nem akarják. Érthető okokból. Ebben a csepeli MSZP-seknek és DK-soknak igazuk van. Szabó az ő szempontjukból egy senki volt, és az is maradt. Még arra sem képes, hogy Gyuláról ide költözzön. Szégyen. Az MSZP-s és DK-s párttagok és közeli szimpatizánsok vagy nem mennek majd el, vagy a Jobbikra szavaznak. Lesz még pár ilyen hely.
    Ennek ellenére nincs kétségem afelől, hogy kemény csata lesz, és háromesélyes a történet. A Jobbiknak átszavazással valóban van sansza. Nem sok, de van. Az MSZP-sek és DK-sok biztosan nem fognak megszakadni a kampányban, de az összes Együtt-pártaktivista ide fog járni, ha kell naponta, ha kell, akkor Miskolcról is. Pénz van dögivel. Itt fogják a GPS-t nézegetni Csepelen, hogy hová kell menniük. De szerintem csak az Együtt listáival járnak majd, ami nyilván évek óta épül, de nem lehet túl komoly. És nem hiszem, hogy az MSZP meg a DK odaadja Szabónak a saját listáikat. Ha igen, hát sült idióták. Szabóban semmi hála nincs, és az mint tudjuk, nem is politikai kategória 🙂

  2. robi szerint:

    Segítek Ábelnek, egy kis info:
    ahttps://24.hu/kozelet/2017/11/28/megvan-a-106-fidesz-jelolt/

  3. Nagyanyó szerint:

    Nem mindegy nektek hogy Németh 2018-ban kitől kap ki, Szabó Szabolcstól vagy Bereczki Miklóstól? Bizony a “gyenge, karakter nélküli, megszólalásaiban macskanyávogást imitáló” Szabó megverte 2014-ben Németh Szilárdot!

  4. Bobby szerint:

    “ZSPB.: A helyi fideszes média folyamatosan támadta Önt, hogy gyulai lakcímmel rendelkezik, és csak egy „idegen” az „ő kutyájuk kölyke” rezsibiztossal szemben. Erről mi a véleménye?
    Sz.Sz.: Szórakoztat Ábel Attila alpolgármester revolverblogja, a csepel.info, amelyen két baleset és a moziműsor között a legkülönfélébb vádak jelennek meg velem kapcsolatban. Édesapám a csepeli kórházban született, mert a nagyapám a Csepel Autógyárban dolgozott, nagyszüleim rossz körülmények között éltek, de becsületesen dolgoztak.
    Én ebből nem akartam olyan politikai tőkét kovácsolni, mint ahogy Németh Szilárd teszi, aki azzal turnézik, hogy anno négyen laktak egy kilenc négyzetméteres albérletben.
    Később a családunk Békés megyébe, Gyulára költözött. 18 éves koromig ott laktam, amikor felvettek az ELTE TTK-ra, akkor kollégiumba költöztem. 2003 óta én magam is Csepelen élek, 2006 óta lakom a Nyuszi sétányon, albérletben. Mivel albérlő vagyok, nem jelentkeztem be Csepelre. ” ://zsurpubi.hu/cikk/1973-ujra-le-fogom-gyozni-nemeth-szilardot—dr.-szabo-szabolccsal-beszelgettunk/

  5. robi szerint:

    Ha már itt tartunk: Ábel Csepelen született?

  6. Nagyanyó szerint:

    Ábel Attila Szolnokon született, ott tanult a Verseghy Ferenc Gimnáziumban. A Miskolci Egyetemen végzett geofizikusként. Némethtel a VITUKI-ban dolgozott együtt. Ő hívta Csepelre, nélküle nem is ismernénk! 😛

  7. Ábel Attila szerint:

    A beírás második fele téves. Nem csak geofizikus lettem, hanem mérnök-közgazdász is. 17 évvel ezelőtt Csepelen laktam, és utóbbi diplomámmal egy könyvkiadóban dolgoztam. Szakszervezeteknek szóló könyvet készítettem, és a 32 nekem dolgozó szerző egyike volt Szilárd. Őt a Vasutasok Szakszervezetének akkori elnöke javasolta, azt mondta, biztosan nem fogok benne csalódni. Szilárd a könyv legelső szerzőinek egyike volt, és igaza volt a szakszervezeti vezetőnek. Szilárd a legjobb szerzők egyikének bizonyult. Hiába karakterre fizetett a cég, ő soha nem a terjedelemre hajtott. Az első honorárium kifizetésénél derült ki számomra, hogy Csepelen lakik. Mondtam neki, hogy én is. Akkor már jóban voltunk. Tudtam, hogy hasonlóan gondolkozik, mint én. Amikor hívott, nem Csepelre hívott, hanem a Fideszbe.

    Egyébként valóban Szolnokon születtem, szeretem is a szülővárosomat, de csepeli lettem. Itt élek, ide vagyok bejelentve, itt él a legtöbb barátom, ismerősöm. Azt gondolom, hogy aki Csepelt és Soroksárt akarja képviselni a Parlamentben, az szintén lakjon itt. Legyen csepeli. Visszataszítónak tartom, hogy Szabó Szabolcs és Bereczki Miklós is hazudtak erről. Mindketten sok embert átvertek.

    A további kötekedésre nem válaszolok.

  8. borsodivilagos szerint:

    Az itt lakás = itt bejelentett lakcím, vagy elég a fizikailag itt lakás is? 🙂
    A mérnök-közgazdász szintén Miskolcon lett kipipálva? (Akkor ismeri Pelczné csodálatos hozzáállását. 🙂 ) Nincs kedvem előkeresni az önéletrajzát, de érdekelne mikor végzett. Talán még találkozhattunk is ott. 🙂

  9. borsodivilagos szerint:

    “Szabó 2014-ben mindössze 0,6%-kal tudta megnyerni a körzetet Németh Szilárd előtt. Pedig ő volt akkor az előkelő idegen.”

    Elég gáz, ha inkább ismeretlent választanak meg, mint egy ismertet. 🙂 Mármint az ismertre nézve…. 🙂

  10. Nagyanyó szerint:

    Ábel Attila nem tett közzé nyilvánosan elérhető önéletrajzot, így ennyit is Németh Szilárdról szóló cikkekből sikerült összeszedni, illetve a attila.abel.5 Facebook fiókból. A geofizikus végzettséget meg csak a Miskolci Egyetem honlapjáról! A mérnök-közgazdász végzettségről honnan kellene tudni? Egy politikusnak nem kellene titkolnia a végzettségét, legfeljebb ha másolta a szakdolgozatát! 😀 (Manapság olyan kíváncsiak az emberek, még Gyurcsány szakdolgozatát is elő akarták keresni! Kivéve a jegyre adagolt értelmiséget, akiknél a törvényt szabják a nem létező felsőfokú végzettséghez!)

  11. borsodivilagos szerint:

    Furcsák ezek a politikusok. Ha az lennék, mindkét diplomámat szívesen megosztanám. Nem nagy szám, de legalább mindkettő saját munka. 🙂 Érdekes, hogy gyurcsánynak eltűnt… 🙂 De az is, ahogy schmitt doktoriját ezen az oldalon Manitou (vajon ki lehetett? 🙂 ) védeni próbálta a csimpánzos példával. Azt az érvelést… Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek… 🙂

    Ez is csak a politikusaink erkölcsi nagyságát mutatja…. 🙂

Itt lehet hozzászólni !