Egérre vadászott – ezt állítja a csepeli társasházban lövöldöző rendőr

Blikk, Mr. Gabee, Csepel.info

A kép csak illusztráció

Egeret látott, ezért rántott fegyvert – ezzel a döbbenetes magyarázattal állt elő az a rendőr, aki tavaly lövöldözésbe kezdett egy csepeli társasházban.

T. Roland, aki 9 milliméteres pisztolyával átlőtte a tűzgátló ajtót és kis híján a mögötte szöszölő karbantartót is, tegnap állt bíróság elé. Az alezredes egy éve betegállományban volt: a vérnyomáscsökkentőre és nyugtatóra ivott a vádirat szerint, ilyen állapotban kezdett ámokfutásba. A tanúk szerint nem ez volt az első, hogy különösen viselkedett: pár nappal korábban a földszinti lakás tulajdonosa és egy barátja a társasház pincéjében fúrtak.

– Lejött, azt mondta, hentes, felmegy a bárdért, és kettévág minket. Azzal is fenyegetőzött, hogy hozza a pisztolyát, és lelő, mint egy kutyát – mondta el a tárgyaláson Sz. Károly. – Először megijedtünk, de láttuk, hogy ittas.

Egy héttel később azonban valóban előkerült a pisztoly: Roland a hátsó lépcsőházba sétált, ahol a földszinten működő cég karbantartója egy teherhordó kocsival szöszmötölt.

A zsaru akcióját a biztonsági kamera is rögzítette: a kockán látszik, ahogy a golyó átsüvít az ajtón

– Állj, rendőrség! Rendőrség, jöjjön elő! – kiáltotta el magát, és négyszer a mennyezetbe lőtt.

Ezután visszament a lakásába, ivott még vodkát és sört, és újra a folyosóra sétált. – Visszamentem a kocsiért – tette hozzá a karbantartó. – Ott állt a lépcső tetején. Behúztam az ajtót. Még be se csukódott, amikor belelőtt.

– Egyre nyilvánvalóbb, hogy nem fog megállni az emberölési kísérlet mint vád – kezdte dr. Kőrösi Tibor, a rendőr ügyvéde. – Ügyfelem elkövetett pár butaságot, de nem tört szándékosan senki életére.

A rajzon látszik, hogy a rendőr átlőtte a tűzgátló ajtót, ami mellett a karbantartó állt /Grafika: Séra Tamás

– Azt se tudta, hol van. Nem haragszom rá, neki nem büntetés, hanem segítség kell – jelentette ki a karbantartó.

Erősítik egymás hatását

Nem véletlen, hogy a nyugtatókra szigorúan tilos alkoholt inni: a két vegyület ugyanis pontosan ugyanott és ugyanúgy hat az agyban. Ezáltal erősítik és felgyorsítják egymás hatását, ami nagyon könnyen mérgezéshez, és akár halálos szövődményekhez is vezethet.

Itt lehet hozzászólni !