Lehessenek-e pedofil tanárok az iskolákban?

Csepel.hu

Az elmúlt évek egyik legsokkolóbb bűnügye volt Csepelen annak a pedofil tornatanárnak az esete, aki legalább 36 gyermeket molesztált, rontott meg a Burattino iskolában. Belegondolni is szörnyű, hogy az alapítványi iskola vezetése, tanárai egyáltalán nem sejtették, hogy pedofil szexragadozó van közöttük. B. Tamást így senki és semmi nem zavarta a ténykedésében. Végül saját magát buktatta le véletlenül, egy sms-sel.

Szintén egy 2016-os pedofil bűncselekmény miatt került ismét reflektorfénybe annak a korábbi csepeli MSZP-s politikusnak az ügye, aki pártja segítségével tudott hosszú ideig tanárként, alapítványi önkéntesként és a csepeli önkormányzat testvérvárosainak diákjait felügyelő segítőként kiskorúak közelében ólálkodni. S. Miklóst ráadásul úgy alkalmazták, hogy tudták: már volt egy gyerekmolesztálás miatti bűnügye. S. Miklóst az 1998-as, majd 2006-os ügye után 2016-ban szeméremsértés miatt 1 év 4 hónap fogházra ítélték azért, mert egy 15 éves fiút bezárt a fodrászüzletébe, fogdosott és pénzt ajánlott neki szexért.

Amíg valakiről nem derül ki, hogy pedofil bűncselekményeket hajt végre, szinte lehetetlen  megakadályozni, hogy gyerekek közelében, felügyelőként, tanárként dolgozzon. Ha viszont már büntették az illetőt ilyen bűncselekmény miatt, legalább meg lehet tiltani, hogy ismét gyerekek közelébe férkőzhessen. Erre szolgált az a törvényjavaslat, amelynek egyik előterjesztője, Németh Szilárd maga is dolgozott Csepelen tanárként és iskolaigazgatóként.

És majdnem megtörtént a csoda: a törvényjavaslat képes volt arra, hogy csaknem teljes egységet hozzon létre a pártok között a magyar gyermekek védelmében. Az országgyűlésben jelen lévő 187 képviselőből ugyanis minden fideszes, KDNP-s, jobbikos, MSZP-s, LMP-s valamint a függetlenek közül Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter képviselők is igennel voksoltak a javaslatra.

Hárman azonban ezt sem voltak képesek elfogadni. A Csepelt és Soroksárt képviselő Szabó Szabolcs (Együtt), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Szelényi Zsuzsanna nem támogatták a pedofil bűnözők nevelési tevékenységtől való örökös eltiltását.

Szavakban a gyerekek jogaiért

Szabó Szabolcs Csepel és Soroksár egyéni képviselőként került 2014-ben az Országgyűlésbe. Esküjét is arra tette le, hogy képviselni fogja a választók és az ország érdekeit. Legújabb választási kampánylapjában egy egész oldalt szentelt az általuk állítólag képviselt gyermekjogokra. Állításuk szerint az ingyenes gyermekétkeztetés ellenére a legnagyobb probléma a gyermekéhezés. Ehhez képest éhező gyerekekkel nem, pedofil bűncselekményekkel azonban annál inkább lehet találkozni.

Dumaszínház

Tevékenysége alapján erősen megkérdőjelezhető, hogy Szabó egyáltalán akarja-e a csepelieket képviselni – amiben az sem gátolhatná, hogy hivatalosan a mai napig Gyulán lakik. Nem a pedofil ügy ugyanis az egyetlen, amiben Szabó homlokegyenes másképp szavazott, mint ahogy a túlnyomó többség elvárta volna. A Csepel.info hírblog összegyűjtötte az elmúlt évek “emblematikus” országgyűlési szavazásait. E szerint Szabó Szabolcs

Soros György betelepítési tervét viszont annál inkább erőlteti:

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Lehessenek-e pedofil tanárok az iskolákban?” bejegyzésre

  1. […] A javaslatot a Fidesz-KDNP mellett a Jobbik és az MSZP képviselői támogatták, Gyurcsány Ferenc pártja nemmel szavazott. Az MSZP-vel szövetséges Párbeszéd tartózkodott, vagyis ők sem támogatták a családok korábbinál jóval nagyobb összegű támogatását. Szabó Szabolcs korábban nem támogatta a devizahitelesek megsegítését, a nagypénteki ünnepnapot, a fogyasztóvédelem erősítését, a rezsicsökkentést, az új építésű lakások adócsökkentését, Czeglédy-bűnügyben pénz nélkül maradt fiatalok és nyugdíjasok kárrendezését és azt sem, hogy ne lehessenek pedofília miatt elítélt bűnözőkből iskolai tanárok. […]

Itt lehet hozzászólni !