Németh Szilárd: a legnagyobb veszély az önfeladás

Csepel.hu

A Kvasznay Gulyás Margit Baráti Társaság meghívására „Háború Európa ellen” címmel tartott előadást Németh Szilárd országgyűlési képviselő a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Házban.

Németh Szilárd elmondta, az elmúlt két évben kétmillió bevándorló érkezett Európába, és a hatóságoknak mintegy másfél millió emberrel kapcsolatban semmilyen információval nem rendelkeznek. Hozzátette, 2015 óta 37 terrorcselekmény történt Európában, amelyek több mint 400 ember halálát követelték. Az elhárító szolgálatok és a fegyveres szervek 9000 terrorcselekményt akadályoztak meg, ezért szerinte ezekért nem a hatóságokat terheli a felelősség, hanem elsősorban a nyugati politikusokat, a brüsszeli döntéshozókat.

A képviselő felidézte Maróth Miklós orientalista professzor gondolatait, aki már 2001-ben arra hívta fel a figyelmet, hogy az európai kultúra végét jelentheti az iszlám térnyerése, eltűnhet a hagyományos értelemben vett Európa. – A legnagyobb veszély az önfeladás, amikor önként lemondunk a vallásunkról, a gyermekvállalásról, a kultúránkról, a nyelvünkről. Ha mi passzív keresztények vagyunk, ők aktív muszlimok lesznek. Ragaszkodnunk kell az imáinkhoz, a szokásainkhoz, a nyelvünkhöz, és mindahhoz, ami összetart minket – jelentette ki Németh Szilárd, majd idézte Simicskó István honvédelmi minisztert: „Magyarország biztonságáért mindennap meg kell dolgozni.”

A képviselő szerint akik európai eszméről és szolidaritásról beszélnek, azok hazudtolják meg a leginkább ezeket az elveket. Először a családtagjainkon, a rokonainkon, a nemzettársainkon kell segíteni, csak utána tudunk másokon is. A családunkat és a nemzetünket nem adhatjuk fel senkiért – szögezte le. A jelenlévők figyelmébe ajánlotta az Egri csillagok című regényt és a belőle készült filmet, amelyek a fenti értékrend jegyében készültek.

Kitért arra, hogy Brüsszelben hamarosan újra meghallgatás lesz Magyarország ügyében, és szerinte ebben az a legfájóbb, hogy magyar politikusok kezdeményezték. Hozzátette, valószínűleg nem nyilvános ülés, hanem zárt meghallgatás lesz, hogy utólag brüsszeli interpretálásban értékelhessék az ott elhangzottakat.

Arról is beszélt, hogy az EP legnagyobb létszámú bizottsága, az Állampolgári Jogi, Bel –és Igazságügyi Bizottság (LIBE) egy felső korlát nélküli, minden tagállam számára kötelező kvótát szavazott meg. – Ez a Soros György befolyása alatt lévő bizottság azért jelentős, mert itt kezdődik az uniós jogalkotási folyamat – mondta, majd hozzátette, a jogszabályalkotás Európában fontosabb tényező, mint a hadsereg, mert azáltal a teljes eszmeiséget uralni lehet. A fenti döntés teret nyit a családegyesítésnek, amely ellenőrizetlenül, bemondásra fog történni. A képviselő felhívta a figyelmet, a tapasztalatok szerint 8-10 családtag is érkezhet egy bevándorlóval. Kitért arra, hogy a magyar nép által elutasított kötelező kvótát Németországban nagy társadalmi támogatás övezi. A német gazdaság, a német nyugdíjrendszer fenntartásához szükséges képzettebb bevándorlókat kiválogatják, akikre pedig nincs szükségük, azokat szétosztják Európában.

Németh Szilárd az önfeladás ellen vívott küzdelemben fontos és szimbolikus döntésnek tartja, hogy a csepeli képviselő-testület a legutóbbi ülésén kőkereszt felállításáról szavazott. Csepel negyedik kőkeresztje az Ady Endre úton fog állni, és advent első vasárnapján fogják felszentelni.

Végezetül mindenkit arra kért, töltse ki és küldje vissza a nemzeti konzultációs íveket, mert ahogy fogalmazott, a magyarok így üzenhetnek Európának, hogy „kik vagyunk és miből nem vagyunk hajlandóak engedni.”
A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, valamint Albert Mátyás, Farkaslaka polgármestere.

 

Lass Gábor

Fotó: Gubis Mariann

Csepel.hu

2 hozzászólás “Németh Szilárd: a legnagyobb veszély az önfeladás” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Tiszta ,világos és egyértelmű előadás.
    Aki ebből sem ért az párologjon el !!!

  2. Strici szerint:

    Kimondta az igazat amit mindenki tud.
    Eloszor a csaladtagjaitokon segitetek.
    Masodszor a rokonokon.
    Utana jon majd egyszer a nemzet.

Itt lehet hozzászólni !