Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését

Fidesz.hu

Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését, hogy minél hamarabb végre lehessen hajtani Soros György tervét, évente egymillió bevándorló Európába telepítését – jelentette ki Németh Szilárd.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét, amely a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul. A Soros-terv végrehajtásának felgyorsításában Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa is közreműködött – tette hozzá.

Németh Szilárd rendkívül felháborítónak és álságosnak minősítve a javaslatot, kifejtette: az előterjersztés nem azzal foglalkozik, hogyan lehetne megállítani az illegális bevándorlást és megvédeni az európai kulturális örökséget, hanem azzal, hogy minél gyorsabban minél több migránst telepítsen a kontinensre.

A reformtervezet értelmében a családegyesítéshez az európai gyakorlattal ellentétben nem kellene igazolás, hanem “bemondásos alapon” működne, és nemcsak egyenes-, hanem oldalági rokonokra is vonatkozna – hívta fel a figyelmet a kormánypárti képviselő.

Egyúttal rámutatott, hogy a lehetőség ilyen kiterjesztésével akár harmincas csoportok is regisztrálhatják magukat. Itt már egy bizottsági határozatról van szó, amely járja a maga útját az uniós jogalkotási folyamatban: először a plenáris ülés elé kerül – ahol Soros Györgynek több mint kétszáz “embere” van -, majd az Európai Tanács dönt róla – húzta alá.

A dokumentumban egyértelműen kimondják az állandó, felső létszámkorlát nélküli és kötelező betelepítési kvóta szükségességét – emelte ki a frakcióvezető-helyettes. Holott ezt a magyarok több mint 98 százalékos többséggel utasították el népszavazáson, “egy új egységet teremtve” – fogalmazott. Hozzátette: a kvóta létezését a teljes magyar ellenzék tagadta, a baloldaltól a Jobbikig.

Németh Szilárd ennek kapcsán felidézte, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) már két évvel ezelőtt jelezte a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, hogy egy menekült befogadása után 8-10 várható, és ez még a családegyesítések megkönnyítése előtt volt.

“A magyar baloldal ezt minden kritika nélkül elfogadta”, csakúgy, mint az összes többi migrációt segítő döntést az Európia Unióban. A Fidesz álláspontja ezzel szemben az, hogy az emberek véleményét kell meghallgatni, amire jó eszköz a nemzeti konzultáció – közölte, hangsúlyozva, hogy nem a brüsszeli erőszaknak, nyomásnak kell eleget tenni a kormánynak és a parlamentnek, hanem a magyar érdekeket szolgálva, a magyar emberek véleményét meghallgatva kell biztosítani az ország biztonságát és szuverenitását.

Jelezte: az ügy szomorú aktualitása, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörése után két héttel Moszkvából diktálták a magyar kormány összetételét. Most nem onnan, hanem Brüsszelből diktálnak, ami felháborító – nyomatékosította.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !