Gyorsuló ütemben zajlanak a kerületi útépítések

Csepel.hu

Az új önkormányzat megalakulása, 2010 óta korábban soha nem tapasztalt mértékben, összesen 79 utcában végeztek út- és járdaépítést, illetve újították fel a burkolatot Csepelen. Az útfelújítások üteme különösen az utóbbi években gyorsult fel, s a tervek szerint a lendület gyorsulni fog a közeljövőben.

A következő esztendőkben még több pénzt, évente 2,5 milliárd forintot szánnak útépítésekre. Az utcák kiválasztásáról – Borbély Lénárd polgármester javaslata alapján – a képviselő-testület dönt és határozza meg a tennivalókat. Elsőbbséget élveznek a veszélyeztetett területek és az ellátatlan közintézmények.

Az első négy év

Az új önkormányzat első ciklusában 64 utcában végeztek kisebb-nagyobb út- és járdaépítést, illetve látták el új burkolattal az utakat, amelyeknek az összköltsége egymilliárd 373 millió forint volt. Út- és járdaépítés 35 utca egy-egy szakaszán történt. Ezek sorában megemlíthető például a Juharos, Gyopáros, Kriván, Komáromi, Aradi vértanúk, Retyezáti, Csókás és a Fülemile utcák. Új burkolatot négy utca kapott. A legnagyobb munkálatok a Damjanich János utcában történtek, ahol a Liget és a Hóvirág utca közötti több mint egy kilométeres szakaszon cserélték ki a burkolatot. Kizárólag útépítést 23 utcában folytattak. Ezek közé tartozik egyebek között a Királyhágó, a Petőfi, az Erdész, a Nyárfás és a Sáska utcák. Burkolat- és járdafelújítások a Szigetbecse és a Szigethalom utcákban voltak.

Folytatódó munkák

A következő időszakban, 2015 márciusától 2017 végéig 3,3 kilométer szilárd burkolatú út készült, illetve készül el folyamatosan. A Pálma utcában a Hollandi és a Szent István út közötti 820 méteres szakaszán lett szilárd burkolat 2015-ben. A lendület nem állt meg, és 2016-ban 1033 méteren végeztek útépítést a következő utcák több száz méteres részein: Fűz, Muskátli, Jegenye, Dinnyés, Börzsönyi és Kecsege. Nem maradt ki a Kokilla tér sem. Idén tovább gyorsult a tempó, és már csaknem másfél kilométeren folytak munkák, amelyek érintették a Szigony, a Kormányos, a Csáklya, az Evezős, a Szebeni és a Komáromi utcákat. Ezek összköltsége 360 millió forint.

A csepeli önkormányzat a 2018-as esztendőre nézve a korábbiakhoz képest is nagyobb ütemben tervezi folytatni az útépítéseket. Közbeszerzési eljárás előkészítése van folyamatban, amely az alábbi utcák felújítását érinti: Medve, Pikkely, Vasas, Királyerdő, Popieluszkó, Csáklya és Matróz. Opciós tételként szerepel a Medve és a Badacsonyi utcák néhány száz méteres szakaszának felújítása.

A következő években évente 2,5 milliárd forintot szánnak útépítésekre (kiemelt)

Csepel.hu

6 hozzászólás “Gyorsuló ütemben zajlanak a kerületi útépítések” bejegyzésre

  1. csak úgy ... szerint:

    Gerincút ?

  2. Oregedobandi szerint:

    Ossze tevesztik a Kiralyerdo utat a retes tesztaval,mert mindeg nyujtjak.Egyszer igazlesz talan?

  3. királyerdei szerint:

    A királyerdő útnak a fele Csepel.A másik fele Szigetszentmiklós.

  4. Nagyapó szerint:

    Milyen munkák zajlottak a Komáromi utcában? Szerintem összetévesztették a Temesvári utcával.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Kérdező szerint:

    A Medve utcát nem helyreállítani kell, hanem leaszfaltozni, akár csak a Daru utcát például…

  6. Gandalf szerint:

    “Az utcák kiválasztásáról – Borbély Lénárd polgármester javaslata alapján – a képviselő-testület dönt és határozza meg a tennivalókat.”

    Ezért a Temesvári utca már elkészült, ott lakik a polgármester.

Itt lehet hozzászólni !