Műfüves pályát avattak a Vermes iskolában – 2019-ig az összes bölcsődét, óvodát és játszóteret felújítják Csepelen

Csepel.hu

Műfüves futballpályát adtak át a Vermes Miklós Általános Iskolában október 10-én. Borbély Lénárd polgármester az ünnepségen elmondta, hogy a sport támogatása része a csepeli önkormányzat által 2015-ben meghirdetett Csepeli Gyermeksziget Programnak.

A műfüves pálya 20 méter széles és 40 méter hosszú, összesen 24 millió forintba került. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) 17 millió forinttal támogatta a beruházást, a csepeli önkormányzat pedig 7 millióval járult hozzá az építkezéshez.

Az eseményen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Morovik Attila alpolgármester, Tóth János tankerületi igazgató, Dunai Antal egykori válogatott labdarúgó és Czeglédiné Nagy Judit, az iskola intézményvezetője.

Borbély Lénárd a köszöntőjében megemlékezett a minap elhunyt Tóth II. Józsefről, aki a legendás magyar Aranycsapat utolsó élő tagja volt, és a Csepel színeiben futballozott. „A remény él, hogy belőletek is olyan kiváló labdarúgó legyen, mint az elődök. Élvezzétek a játékot, nyújtson sok szép élményt az új pálya” – fordult a diákokhoz. Csepelen most adták át a hatodik műfüves pályát, az elsőt a Kis-Duna partján létesítették. Az önkormányzat tervezi, hogy a jövőben újabb hasonló pályákat építsen. Köszönet jár az MLSZ-nek, amely a beruházás 70 százalékát fizette ki. A Csepeli Gyermeksziget Program a gyerekekről, a jövő nemzedékéről szól. Ennek keretében 2019-ig az összes bölcsődét, óvodát és játszóteret felújítják.

Dunai Antal arról beszélt, hogy vidéki gyerekként annak idején libalegelőn kezdett el focizni. Később rendes pályán játszott már, s lett belőle többszörös magyar bajnok és válogatott labdarúgó. Az országban már legalább száz műfüves pályát avatásán vett részt, s örül neki, hogy a mai gyerekek jobb körülmények között sportolhatnak. A magyar sportnemzet, s mindenki képes valamilyen sportágat űzni. „Amikor futballoztam, jó volt Csepelre jönni mérkőzésekre, bár igaz, a Csepel mindig kemény ellenfél volt. A mostani diákok közt is lehetnek majdan Dzsudzsákok; ezért szurkolunk a fiataloknak” – mondta az olimpiai bajnok labdarúgó.

Czeglédiné Nagy Judit arról beszélt, hogy ez a nap a vágyuk beteljesülése. Évekkel ezelőtt Székelyföldre látogattak, ahol egy műfüves pályán játszottak a helyi diákokkal. Akkor mertek nagyot álmodni, és megpályázták, hogy nekik is legyen hasonló létesítményük. A csepeli önkormányzat támogatta az iskola törekvését, és köszönet jár az MLSZ-nek is.

Ezt követően gálamérkőzést játszott a magyar öregfiúk válogatottja a csepeli önkormányzat csapatával. Az egykori válogatott labdarúgók között szerepelt többek között Zámbó Sándor, Nagy Antal, Sallai Sándor, Disztl Péter. Az eseményen meghívottként részt vett Farkas Bertalan az első magyar űrhajós, vadászpilóta, űrkutató, Csepel díszpolgára.

 

Cs. A.

Fotó: Somfai Sándor

Csepel.hu

2 hozzászólás “Műfüves pályát avattak a Vermes iskolában – 2019-ig az összes bölcsődét, óvodát és játszóteret felújítják Csepelen” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Klasszak ezek a műfüves pályák. Viszont ki fogja ezeket karbantartani és mivel ? Merthogy a régi aszfaltos vagy salakos pályák nem sok törődést igényeltek. Egy ilyen szép műfüves pályát viszont rendszeresen kell karbantartani hogy ne menjen tönkre.

    http://www.mlsz.hu/wp-content/uploads/2014/02/M%C5%B1f%C3%BCves-sportp%C3%A1lya-haszn%C3%A1lati-%C3%A9s-karbantart%C3%A1si-utas%C3%ADt%C3%A1s.pdf

  2. Gandalf szerint:

    Küldök egy képet, amelyen Izland harmadik legnagyobb stadionja látható! Ennyit érdemes a jelenlegi magyar futballra költeni egy-egy csapat részére!

    https://www.facebook.com/1441958856119794/photos/a.1442222716093408.1073741827.1441958856119794/1863780120604330/?type=3&theater

Itt lehet hozzászólni !