Ezrektől vették el a családi pótlékot, annyit hiányzott a gyerek igazolatlanul

HVG, Csepel.info

Hiába bírálták a balliberális pártok a trehány szülőknél a családi pótlék megvonását, a kormány elérte a célját. Ma már sokkal kevesebb ugyanis az iskolákban az igazolatlan hiányzás, mint néhány éve. De így is több ezer családtól veszik el az iskoláztatási támogatást az iskolakerülés miatt.

Hány családtól vették el a családi pótlékot – kérdezte meg a kormányt az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP azokat a szülőket szeretné megvédeni, akik nem törődnek gyermekeik tanulásával. A balliberális pártok kezdettől fogva bírálják ezt a szigort, pedig végső soron a gyermekeket védi. Rétvári Bence válaszából kiderült: az előző tanévben 3217 iskolás volt, aki legalább 50 órát hiányzott igazolatlanul. Ez az a hiányzásszám, ami felett megvonják a családtól az iskoláztatási támogatást. (Ez a fajta támogatás a családi pótlék egyik eleme, a másik az óvodások után járó nevelési ellátás.)

A túl sok igazolatlan hiányzást összegyűjtők száma így is látványosan csökken. Az államtitkár a 2009/10-es tanévvel példálózott, amikor 13 ezer esetben volt legalább 50 óra igazolatlan hiányzás. Amióta 2012 szeptemberében bevezették az új támogatási rendszert, 500 családból egynél kellett ezzel a szigorral élni.

Csepel.info, HVG

2 hozzászólás “Ezrektől vették el a családi pótlékot, annyit hiányzott a gyerek igazolatlanul” bejegyzésre

  1. Kötelező szerint:

    Nagyon helyes.

  2. Antal szerint:

    Még szigorúbb szankciókat javaslok . Én és a gyerekeim anó egyetlen napot sem hiányoztunk igazolatlanul a suliból . Akiknél most ez előfordul – sajnos – nem veszik figyelembe , hogy a társadalomnak az az érdeke , hogy ne az ő életvitelük megismétlésére , hanem igazi ” európai-magyar” állampolgárok kinevelésére kerüljön sor . Remélem megszűnik az , hogy – egyes vidéki kisebbségnél – a gyerekek példaképe a legtöbbször börtönre itélt volt . Ez nevelés kérdése !!!

Itt lehet hozzászólni !