Kiállítás és könyvbemutató Erdei Kvasznay Éva 75. születésnapján

Csepel.hu, Csepel.info

Virágcsokrokkal és ajándékokkal köszöntötték családtagok, barátok, művésztársak Csepel kulturális életének egyik meghatározó képzőművészét 75. születésnapja alkalmából. A csepeli önkormányzat nevében Bercsik Károly önkormányzati képviselő köszöntötte Erdei Kvasznay Éva művészetszervezőt. E jeles jubileumon megnyílt Szó-Kép című kiállítása, valamint két új könyvét Mezey László Miklós irodalomtörténész mutatta be az érdeklődőknek. Az ünnepi eseményen közreműködött dr. Szűcs Lajos zongoraművész.

Az alkotó munka, a csepeli kulturális élet megszervezéséért végzett tevékenység jelentős tiszteletet és megbecsülést érdemel – hangsúlyozta megnyitójában az önkormányzati képviselő. Hozzátette: Éva példája mutatja, hogy Csepelről és Ungvárról elindulva is jelentős eredményeket lehet létrehozni a magyar kultúra szempontjából.

 

A megnyitó után a Hagyásfa és a Tanúhegyek című köteteket elemezte az irodalomtörténész. Különleges metaforák és beszédes könyvcímek, amelyekben benne van a művész alkotói szándékának egyik karakterjegye, nyomot hagyni az időben – fogalmazott beszédében Mezey László. Elmondta: Éva írásai egytől-egyig vallomások életről és művészetről, a maga sorsáról, és a közös jövőalakítás megannyi gondjáról. Alkotó egyéniségének legvonzóbb vonása a teremtő gondolkodás és az elmélyült szeretet együttléte. Gondolkodásában ritkán tapasztalható összhangban van az érdeklődő nyitottság, illetve az eltökéltség, a szilárd értékrend, a belső normák követése – tette hozzá az irodalomtörténész.

AZS – Csepel.hu

Fotó: Gubis Mariann. A teljes képgalériát ide kattintva tekinthetik meg.

Itt lehet hozzászólni !