Újabb terrortámadás Párizsban: katonák közé hajtott egy kocsi

Origo

Francia katonák közé hajtott egy ismeretlen Párizs egyik leggazdagabb elővárosában. A támadás reggel nyolc órakor történt, hat katona megsérült, közülük négyen súlyosan – tudatta a párizsi rendőrség. Terrortámadásra utal, hogy a terrorellenes katonai alakulat katonáit gázolták el.

Fél 12-kor bejelentették, hogy a rendőrség antiterrorista csoportja nyomoz, vagyis terrortámadásnak nyilvánították a támadást. A támadó elmenekült.

Az Operation Sentinelle terrorellenes művelet keretében 16 katona hagyta el a helyi laktanyát, amikor egy BMW nagy sebességgel közéjük hajtott. Hatan megsérültek, négyen súlyosan, a közeli katonai kórházba vitték őket. A súlyosabb sérültek töréseket szenvedtek a Le Figaro szerint.

A belügyminiszter, Gérard Collomb meglátogatta a két könnyebben sérült katonát a Percy katonai kórházban.

A terrortámadás Levallois-Perret-ben, Párizs egyik leggazdagabb elővárosában volt. Nizza után itt van a legtöbb térfigyelő kamera az utcán, így rengeteg felvétel van a támadóról.

A helyi polgármester, Patrick Balkany azt mondta a BFM hírtelevíziónak, hogy kétségtelenül szándékos támadás volt. A támadó elmenekült, a rendőrök nagy erőkkel keresik.

A rendőrség egy BMW-t keres, szemtanúk szerint a támadó a laktanya előtt várakozott – írja a Le Figaro. A támadó akkor hajtott a katonák közé, amikor járőrözni indultak a laktanyából.

A rendőrség szóvivője szerint az autó egyértelműen a csoport felé hajtott, de a támadás indítéka még nem tisztázott – írja a Sky News.

A Le Figarónak megszólalt egy rendőrségi forrás, aki azt mondta, hogy „Ebben a pillanatban nem tudjuk, hogy mi motiválta az illetőt. A terrorizmus, ittas vezetés, pszichiátriai problémák… Minden szál nyitva van.” A helyi rendőrfőnök azt mondta, hogy az, hogy a támadó lesben állt, majd nagy sebességgel a katonák közé hajtott, egyértelműen arra utal, hogy súlyos, szándékos támadás történt. Vagyis valószínű, hogy terrortámadásról van szó.

Egy sötét színű szedánt keresnek a rendőrök a környék térfigyelő kameráin.

A Sentinelle művelet keretében 2015-ben hozták létre Franciaországban a speciális terrorellenes alakulatot, amelynek katonái állandó jelleggel járőröznek a nagyvárosokban. Az ujjukat folyamatosan a géppisztoly ravaszán tartó katonák nagyon népszerűek, a járókelők rendszeresen megtapsolják őket.

A támadás mindössze négy nappal az után történt, hogy az Eiffel-toronynál egy 19 éves mauritániai migráns Allah akbart kiabálva késsel támadt egy katonára. Az Eiffel-tornyot akkor le is zárták. A katona lefegyverezte, a férfit letartóztatták.

Franciaországban 2015 novembere óta rendkívüli állapot van. Az utóbbi két évben 230 embert öltek meg dzsihadista terrortámadásban.

Forrás: Origo

Egy hozzászólás “Újabb terrortámadás Párizsban: katonák közé hajtott egy kocsi” bejegyzésre

  1. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    SOROS!!!!!!! Már megint mit műveltél?!?

Itt lehet hozzászólni !