Soros György Izraelnek is csak kárt okoz

MTI, Mandiner

Visszavonta az izraeli külügy a budapesti izraeli nagykövet nyilatkozatát, melyben a legújabb kormányzati plakátkampány ellen foglalt állást.

Az izraeli kormány szerint Soros György „folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát”.

Izraeli magyar nagykövet – vonják vissza a kampányt!

Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel – közölte a Háárec honlapja vasárnap este.

A lap írása szerint a jeruzsálemi miniszterelnöki hivatal kérésére a külügyminisztérium vasárnap visszavonta a budapesti izraeli nagykövet szombaton kiadott nyilatkozatát, amelyben Jószéf Amrani felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Soros György fényképével futó plakátkampányt, mert az gerjeszti az antiszemitizmust, „szomorú emlékeket idéz fel”, „gyűlöletet és félelmet szít”.

Soros a hibás?

Szombaton a magyar külügyminisztérium közölte, ahogyan Izrael, úgy Magyarország is fellép mindenki ellen, aki az országra és polgáraira nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Leszögezte: Soros György le akarja bontani a határt védő kerítést, az általa finanszírozott NGO-k segítségével illegális migránsok százezreit akarja betelepíteni Európába és Magyarországra. A kormány ezért minden eszközzel fel fog lépni a magyar polgárok biztonságát veszélyeztető pénzügyi spekuláns és az illegális migrációt elősegítő szervezetei ellen – írták közleményükben.

Emanuel Nahson, az izraeli külügyminisztérium szóvivője vasárnap élesen bírálta Soros Györgyöt. Nahson hangsúlyozta: a budapesti nagykövet által kiadott közlemény „semmiképpen nem azt állította, hogy jogtalan a bírálat Soros György ellen, aki folyamatosan aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát a zsidó államot rágalmazó szervezetek támogatásával, és megpróbálja eltagadni Izraeltől az önvédelemhez való jogát”.

Kényes időpont

A két ország diplomáciai feszültsége a Háárec szerint egy különösen kényes időszakban, Netanjahu július 18-ára tervezett budapesti látogatása előtt történt, amely az elmúlt harminc év első izraeli miniszterelnöki vizitje lesz Magyarországon.

Noha Benjámin Netanjahu tölti be a külügyminiszteri tisztséget is, vele nem egyeztettek, és ő csak a médiából értesült a szombati közleményről. Kiadása után az izraeli jobboldalon elítélték a külügyminisztériumot, mert úgy tűnt, mintha Soros Györgyöt védenék, akit az Izrael elleni bojkottmozgalom egyik vezető erejének tekintenek.

Forrás: MTI, Mandiner

2 hozzászólás “Soros György Izraelnek is csak kárt okoz” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Jó lenne, ha mindenki a maga portáján söpörgetne !
    Ellenkező esetben könnyem porrá – hamuvá – válhat minden !

  2. királyerdei szerint:

    Benjámin Netanjahu miniszterelnök utasítására az izraeli külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot. Az izraeli minisztérium éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel – közölte a Háárec honlapja vasárnap este. (http://www.haaretz.com)

    A kormányok ritkán dezavuálják saját nagyköveteiket. Most ez történt. Az izraeli miniszterelnök úgy döntött, hogy nem kell antiszemitizmust keresni ott, ahol nincs. Ő nyilván meg tudja ítélni.

Itt lehet hozzászólni !