Most Nyírmihálydiban állítottak meg vadászokat

Magyar Nemzet, Index

Beülni veszélyes!

Vadászatról hazafelé tartó, szabadnapos rendőröket fenyegetett meg életveszélyesen egy csapat járőröző cigány a napokban Nyírmihálydiban, írja a Magyar Nemzet.

A közelmúltban az ugyancsak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn és Nyírlugoson is volt hasonló eset.

A lap szerint harminc-negyven ember szekercékkel, husángokkal, késekkel vette körül a vadászok autóját, egyiküket azzal fenyegettek meg, hogy felgyújtják szülei házát. Az egyik cigány szerint a terepjáróból azt kiabálták a vadászok: „Megdöglötök, büdös cigányok!”

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a hírt megerősítette. Az állítólagos életveszélyes fenyegetésekről úgy nyilatkozott: ha tényleg megtörtént, az legfeljebb zaklatásnak minősül, amely magánindítványos ügy.

A megyei rendőrség vezetői szerdán helyi roma kisebbségi vezetőkkel találkoznak, és arról is beszélnek majd velük, hogy meddig törvényesek ezek az önszerveződések.

A törvénytelen járőrözések a cigányok elleni fegyveres támadások után szaporodtak el. A támadásoknak eddig 55 sértettje van, közülük hatan meghaltak. A Kislétán, Tatárszentgyörgyön, Nagycsécsen, Tiszalökön, valamint a Galgagyörkön, Piricsén, Tarnabodon, Alsózsolcán, Nyíradonyban elkövetett támadások után egyre több településen alakulnak hivatalos és alkalmi, önkéntes roma őrségek is, hogy a hiányzó rendőri jelenlétet pótolják.

Forrás: Magyar Nemzet, Index

15 hozzászólás “Most Nyírmihálydiban állítottak meg vadászokat” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    Ez nem hiány potló, ez valaminek a kezdete! Bizonyos erők ezen ügyködtek…

  2. lolka szerint:

    A fegyvertelen Gárda nem volt jó, ez majd jóbb lessz! Itt legalább nincs vezető, sem rend, sem szervezettség, csoportba verödőtt horda…

  3. Gordon szerint:

    “… egyre több településen alakulnak hivatalos és alkalmi, önkéntes roma őrségek is, hogy a hiányzó rendőri jelenlétet pótolják.”

    Miért hiányzik a rendőri jelenlét? Mert nincs rá pénz. Miért? Mert ellopták a szocik és a szabad demokraták. Ez van.

    A jövő feladta, hogy a rendőrséget renbe kell rakni. Emellett szükséges, hogy a helyileg megszerveződőt önvédelmi csoportok munkáját a megfelelő képzés után a rendőrség koordinálja. Nem baj ha a helyi lakosok kiveszik a részüket a rendfenntartásból. A baj azzal van, hogy ez hasraütészerűen megy, és a polgárőri munkát végzők nincsenek tisztában mások és saját jogaikkal, lehetőségeivel.

    “A megyei rendőrség vezetői szerdán helyi roma kisebbségi vezetőkkel találkoznak, és arról is beszélnek majd velük, hogy meddig törvényesek ezek az önszerveződések.”

    Ez kevés. A helyi roma vezetők többsége nem megfelelő arra, hogy csatorna legyen a helyi roma közösség felé. Ez már elég régen nyilvánvalóvá vált. A rendőrségnek közvetlenül azokat kell “kiokosítania”, képeznie, akik a rend fenntartásában önkéntesen részt vennének.

    Ja, hogy erre nincs akarat és pénz. Megint ott tartunk, ahol a hozzászólásom elején.

  4. Gordon szerint:

    A fegyvertelen Balóné gárda nem megfelelőp arra, hogy a kistelepüléseken élő emberek biztonságérzete javuljon. Ez nyilvánvaló, csak a vak nem látja, meg az aki valamilyen oknál fogva nem akarja (ezen a ponton érdemes elgondolkodni arról, hogy ezt milyen “erők” lehetnek a háttérben).

    A települések lakóinak – mivel erre láthatóan rendőri akarat és forrás nincs – maguknak kell megszervezniük a rendfenntartást. Ehhez azonban koordináció kell, de én úgy látom, hogy a rendőri vezetők túlnyomó többsége még mindig nem ismerte fel a valós helyzetet, és nincs akarat arra, hogy a polgárőrösdizés szervetté, és ellenőrizhetővé váljon.

    Nemakarásnak meg nyögés lehet a vége…

  5. Gordon szerint:

    Egyébként onnantól kezdve, hogy a jogerős bírósági ítéleteket nem tartja magára nézve kötelezőnek (vagyis elutasítja a jogállam által diktált alapvető normákat) a balóné Gárda is csak egy törvényenkívüli hordának tekinthető. Akár tetszik, akár nem. Törvénytelen horda, mert a nem tartja be a normákat, határozatokat; sőt azt megkerülni, kijátszani, szembeköpni igyekszik. Na ennek rövid úton véget kellene vetni.

  6. lolka szerint:

    Minden településen, község, falú, nagyközség stb. van-volt Gárda-tag, most félreértés ne essék a gárdának lehetett cigány tagja is és ha jelen volt adott egy biztonság érzetet. Tehát nem az embereknek volt velük bajuk, hanem a hatalomnak, egyszerüen nem kell az inkal-sekuritinek konkurencia ennyi az egész. Én nem vagyok sem gárda-tag, sem jobbikos, de ami logikus, az logikus, ha valami jónak látszik azt meg kell lépni nincs mese…

  7. lolka szerint:

    Amugy ebben az országban a kisembereken kivül ki foglalkozik a jogerös birosági itéletekkel? Úgy érzem a kijátszás valahol a mi érdekünk is, minden szar megy tönkre, tünik el, vész a semmibe, kotyavetyélődik, mutyizodik, lenyulódik, gazdát cserélődik soroljam még, nézünk már körül egy kicsit, még mindig azt hisszük, hogy az alma széppiros a fenét belül már rohad, csak még egy kicsit tudjuk tartani a héjját, hogy valahogy kinézzen amig belül van mit kirágni még….

  8. Vátesz szerint:

    Módszeresen hazudik, aki Tarnabodot is a cigányok elleni támadások közé sorolta, hiszen ott kizárólag gádzsók (nemcigányok) házaira lövöldöztek. Utóbb kiderült három cigány fiatalember, akiket a rendőrség le is tartóztatott. Az interneten utánna lehet nézni.
    Egyébként egy tiszalöki cigány férfi jelezte, tudja kik állnak, a tiszalöki
    Kóka Jenő meggyilkolása mögött, a kábítószer maffia, hiszen az áldozat olyan helyen dolgozott, ahol kapcsolatba kerülhetett droggal (gyógyszergyár). Nem volt hajlandó a szolgálatukra állni, ezért végeztek vele.

  9. lolka szerint:

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Morvai_Krisztina
    Amugy nekem sem szinpatikus, de ez csak a külső az a lényeg ami belül van…

  10. lolka szerint:

    Kislétán is kifog derülni, valami szerelem féltés, vagy valami más nagyon “kézenfekvő” (bár egy gyilkosság nem lehet kézenfekvő)-dolog és akkor csend lesz mint Tiszalökön, a szorgalmas többmüszakban járó többszörös törzsgárda dolgozónál. Az a baj, hogy a média mindjár kombinál, igaz ők csak azt mondják amit kapnak csak nem mindegy hogyan mondják esetleg a szórenden és a hangsujon lehet variálni, és hogy mennyiszer modják el a hirt…

  11. Gordon szerint:

    Még mindig logikai bukfencet érzek a mondandótokban. Mitől lenne ugyanis jobb a közbiztonság mondjuk Becskeházán attól, hogy a Balóné Gárda a köztársasági elnök hivatala előtt vezényszóra “balra át”-ozik.

    De azt sem látom be, hogy mitől lenne jobb a közbiztonság Becskeházán attól, hogy a becskeházi Kolompár Botond a Balóné Gárda keretében a köztársasági elnök hivatala előtt gyakorolja a “balra át”-ot.

    Azt viszont elismerem, hogy Becskeházán valószínűleg jobb lesz a közbiztonság, hogy ha a civil Kolompár Botond és a szintén civil társa(i) a rendőrséggel előre egyeztetett portyákat folytatnak Becskeházán, miután átestek (vizsgával egybekötve) egy alapvető jogi és a civil rendfenntartókra vonatkozó eljárástechnikai képzésen.

  12. Öreg halász szerint:

    Itt messze nem a gárdáról van szó. A gárda egy politikai szervezet politikai célokkal.

    Itt egy köztörvényes bűncselekmény-sorozat miatt hivatali közeget játszó, vélt és valós félelmeiktől űzött emberekről van szó, akik mindenkiben gyilkost látnak, akinek fehér a bőre és négy keréken közelít, és bármelyik pillanatban ölhetnek. Olaszliszkából pedig egy is elég volt.

    Más kérdés, hogy a gárda szintén rossz példát mutat, de ez most valóban más kérdés, nem kellene keverni.

    A közbiztonság olyan szintre rohadt le, hogy ma nincs ember ebben az országban, aki nyugodtan alhat. Ez az igazi nagy baj.

  13. lolka szerint:

    “A közbiztonság olyan szintre rohadt le, hogy ma nincs ember ebben az országban, aki nyugodtan alhat. Ez az igazi nagy baj.”
    ITT A NAGY PRPBLÉMA ÉS AZÉRT GONDOLTAM AZT, AMIT LE IS IRTAM, MINDEGY, HOGY MI CSAK LEGYEN VALAMI REND FENNTARTÓ FIGURA, MERT IGY ELŐBB-UTOBB PROBLÉMA LESZ!!!

  14. Kovács Ernő szerint:

    Lehet, hogy meg van a megoldás a cigánygyikosságokra! K.hu

  15. CsepeliXXI szerint:

    Na,fasisztázó bolsik!Ezt egy cigányvezető mondta:

    “Én tudom, kik vannak a közel másfél éve tartó roma gyilkosságok mögött. Tisztában vagyok vele, hogy ezek súlyos szavak, de vállalom értük a felelősséget” – mondta Kiss Károly, a Tiszaújvárosi Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetője a Tiszaújvárosi Krónika munkatársának.

    – Itt sohasem lesz rend, azok, akik ebben érdekeltek, nem tűzték ki célul a megoldást. A pénzek egymás kezében landolnak. Az eddigi hat halálos áldozat közül ötnek semmi köze nem volt a korrupcióhoz, mindössze egyetlen ember temetésén derült ki, hogy kábítószer van a dolog mögött.

    – Nem fél ezeket nyilvánosságra hozni?
    – De igen! Engem is megfenyegettek már. Valamelyik este egy fekete Mercedes állt meg a házam előtt. Nem mentem ki a kapuba, magas kerítésem van. Kintről üvöltöztek, ha nem hagyom abba saját nyomozásaimat, akkor megnézhetem magam. Márpedig én felveszem a harcot mindenkivel.

    – Miért nem a rendőröknek mondja ezeket? Százmilliót kaszálhatna, ha tényleg bizonyítani tud mindent.
    – Már elmondtam. Kihallgattak a városi kapitányságon, remélem, elraktározzák és továbbadják az információimat. Azt is közöltem velük, csak akkor mondok neveket, ha személyi védelmet kapok, én és a családom is. Kizárólag az országos rendőrfőkapitánynak vagyok hajlandó elmondani mindent.

    – Mégis, mi a háttér?
    – Én is olvastam a nyomozók találgatásait. Nem kell messzire menni. Itt Borsodban kell keresni a romák között a vétkeseket. Amikor a nagycsécsi temetés volt, akkor én beszélgettem néhányukkal. Három, egyenként ötvenfős társaság tartja kezében a roma ügyeket. Vannak közöttük magyarok is, olyanok, akik az idegenlégióban szolgáltak. Az irányítás viszont Pestről jön, magas rangú egyenruhásoktól. Ez biztos.

    – Nem tart attól, hogy ezt senki nem hiszi el? Holnap pedig a sörétes önt találja meg?
    – De igen, viszont a lelkiismeretem tiszta.

    – Azt mondta az imént, hogy egyetlen esetben korrupció is szerepet játszott.
    – A tiszalöki megölt férfi Tiszavasváriban dolgozott. A gyógyszergyárban. Ott hozzá lehet jutni bizonyos drogok alapanyagaihoz is. Ebből már következtethet mindenki.

    – Mi a helyzet Tiszaújvárosban?
    – Itt szerencsére még béke van és remélem így is marad. Az önkormányzattól minden segítséget megkapunk, a helyi romák nyolcvan százaléka becsületesen dolgozik. A többiek nem, de nem is akarnak. Velük hamarosan elbeszélgetek majd.”

    Befogjátok már végre?

Itt lehet hozzászólni !