Nemzetközi diákolimpiát nyert Babinyecz Anna

Csepel.hu

A lengyelországi Lowicz városában rendezték meg a nemzetközi diákolimpiai versenyt június 27-én, amelyen három csepeli diák atléta is részt vett.

A korábbi hazai válogató versenyek alapján a Kazinzcy Ferenc Általános Iskolába járó 12 éves Babinyecz Anna, valamint a Kék iskola két diákja, a 12 esztendős Kenyeres Jázmin és a 11 éves Tari Zoltán jutott korosztályuk válogatottjába Csepelről. Mind a hárman dicséretes eredményt értek el.

Babinyecz Anna a 600 méteres síkfutást nyerte meg fölényesen. Időeredménye egészen kimagasló: 1.38.30. Tari Zoltán magasugrásban harmadik lett a korosztályában úgy, hogy 1,35 méteres ugrásával 10 centimétert javított korábbi legjobb egyéni csúcsánál. Kenyeres Jázmin a 60 méteres síkfutásban állt rajthoz, s végül ötödik helyezést ért el. Időeredménye 8,9 másodperc. A három atléta edzője Fehér Gábor, Füredi Zsuzsa és Tusai Brigitta.

A nemzetközi verseny előtt néhány nappal, június 23-án is remekeltek a csepeli atléta lányok a Debrecenben megrendezett hazai atlétika diákolimpia döntőjében. Babinyecz Anna akkor második lett 600 méteren egy nála egy évvel idősebb lány mögött, míg a Kazinczy Ferenc Általános Iskola csapata harmadik lett a 4×100 méteres váltófutásban. A váltó tagjai: Molnár Viola, Babinyecz Anna, Hevesi Flóra és Botos Katalin.

cs.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !