Lakossági felhívás!

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata értesült arról, hogy a csepeli ingatlanokat járva ismeretlen személyek közterületi javítási munkálatokat (gyalogosjárda, kapubehajtó, útburkolat) ajánlanak fel térítés ellenében.

Felhívjuk a tisztelt csepeliek figyelmét, hogy az önkormányzat hozzájárulása és engedélye nélkül a közterületi ingatlanokon végzett, ilyen jellegű javítási munkák illegálisak. Tapasztalatok szerint a csepeli közterületeket az elkövetők rongálják, illetve szakszerűtlen kivitelezés esetén balesetveszélyessé is válhat a javított felület.

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tulajdonában lévő utak, kerékpárutak, gyalogutak, járdák, zöldfelületek, földutak, a közforgalom céljára hatósági engedéllyel átadott és az önkormányzat tulajdonában álló magánutak, valamint azok műtárgyai és tartozékai tekintetében az önkormányzat hozzájárulása szükséges a burkolatok megbontásához, és az ingatlanokhoz tartozó gyalogosjárda felületek javításához. A gyalogosjárda burkolatbontásához az engedély megadása térítés nélküli.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az engedély nélküli, illetve a szakszerűtlen kivitelezés következtében előforduló esetleges balesetek, egyéb káresemények esetén felelősséggel tartoznak a megrendelők, ezért kérem csak engedély birtokában, az abban meghatározott feltételekkel, kellő körültekintéssel rendeljenek meg munkavégzést. Kérjük, ha a jövőben fenti illegális tevékenységről szereznek tudomást, azt jelentsék a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Közterület-felügyelete felé a 427-0285, 278-0150 központi telefonszámon. A burkolatbontással kapcsolatos ügyintézésről, az ügyfélfogadásról a www.csepel.hu oldalon tájékozódhatnak.

 

dr. Szeles Gábor

jegyző

Csepel.hu

6 hozzászólás “Lakossági felhívás!” bejegyzésre

  1. Kisapó szerint:

    Ha az Önkormányzat foglalkozna a járdák és utak javításával akkor nem kellene a Jegyző Úrnak lakossági felhívást közzétennie és megszűnnének a magánakciók. Ennyire egyszerű 🙂

  2. elszamoltatni szerint:

    Kisapó megelőzött :-(, maximálisan egyetértek vele !

  3. Gergő szerint:

    Teljesen egyet értek az elöttem szólokkal. Akkor ha illegálisak, a téli hó ellapátolása is legyen az. Mert ha rossz valami és meg kéne javítani csak mutogatnak, ittvan példának a Tihanyi utca vagy Csillag telepen a rakéta utca házsór elötti aszfalt csík ………

  4. Nagyapó szerint:

    Eetásak! Talán próbálják meg elolvasni, majd értelmezni a jegyző úr felhívását. Kisapó, ha bejelenti és engedélyezik, az egész utca járdáit megcsináltathatja! “Ennyire egyszerű 🙂”

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Kisapó szerint:

    Nagyapó!

    Elolvastam és értelmeztem a felhívást, de nem arról van szó, hogy engedélyt kell kérni, hanem az Önkormányzat hatáskörébe tartozó munkákat nem végzik el pedig sok helyen szükséges lenne pl. mint a Gergő írta. Tehát nem rögtön kötözködni kellene, hanem értelmezni a hozzászólásokat is!

  6. Jeniszej szerint:

    Ért valaki itt Csepelen az útjavításhoz?
    A déli kivezető úton a csatorna fedelek általában a kerék nyomvonalon vannak elhelyezve. A megátalkodottak – csak javítgatják. 🙂
    A kátyuzást ha véletlenül végeznek abban nincs köszönet.

Itt lehet hozzászólni !