Gyász: elhunyt Igaz László, a Weiss Középiskola tanára

Weiss, Mr. Gabee, Csepel.info

Életének 60. évében, hosszú, súlyos betegség után elhunyt Igaz László Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium tanára

Pályafutását a Magyar Néphadseregnél kezdte, a Szolnoki Repülőtiszti Műszaki Főiskolán végzett. Tartalékos állományba kerülése után polgári munkájának is a műszaki világot választotta, és a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöki végzettséget szerzett.

1982-ben az Egyedi Gépgyárban helyezkedett el, mint műszaki tervező. Egyedi, speciális gépszerkezetek tervezésével és kivitelezési munkáival foglalkozott. A rendszerváltás utáni ipari összeomlás ezt a gépgyárat sem kímélte, így 1992-ben iskolánkat és az oktatást választotta.

Gépész tanárként a technikusképzésben részt vevők képzését végezte igen magas szinten, iparban szerzett tapasztalatait is átadva valódi tudással felvértezett szakembereket adva az országnak. Lelkesen dogozott az iskola minden gépészeti projektjében, jó kapcsolatot ápolva nevelőtestületünk minden tagjával.

Később a szakképzés egyéb területeibe is bekapcsolódott, Rajcsányi Istvánnal szorosan összeforrva, igaz barátokként szorosan együttműködve tanították, nevelték diákjaikat. Osztályfőnökként sok tanulót kísért, nevelt végig szakközépiskolai évfolyamaikon.

Betegségét rendkívüli türelemmel viselte, minden újabb megpróbáltatást nagy akarattal küzdött le.

Emberséges, nyugodt, érdeklődő és kiegyensúlyozott személyiségét nem felejtjük.

Nyugodj békében Laci!

Itt lehet hozzászólni !