Jogerősen is bűnös csalás miatt az MSZP volt elnökhelyettese, Simon Gábor

Csepelen is sok van az MSZP-sek rovásán

Pesti Srácok, Csepel.info

Neki már kicsöngettek, de sok bűnöző lapul még az MSZP-ben

Csalás és hamis okirat felhasználása miatt jogerősen is bűnösnek mondta ki Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét a Fővárosi Törvényszék – tudta meg a PestiSrácok.hu. Bár a párt már megszabadult az elnökhelyettesétől, sok helyen – így Csepelen is – tele van az MSZP környéke bűnözőkkel.

A Welsz-ügybe is belekeveredett egykori országgyűlési képviselőt megrovásban részesítette a bíróság, mivel még 2008 és 2010 között munkaügyi államtitkárként olyan megbízási szerződéseket kötött, melyekkel háromszázezer forintos kárt okozott a magyar államnak.

Jogerősen is bűnösnek mondta ki Simon Gábor volt szocialista politikust, országgyűlési képviselőt a Fővárosi Törvényszék – tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t a törvényszék sajtóosztálya.  A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) első fokon még tavaly áprilisban csalás és hamis okirat felhasználása miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Simont, míg vádlott-társát megrovásban részesítette azért, mert a volt képviselő még 2008 és 2010 között munkaügyi államtitkárként megbízási szerződéseket kötött egy pszichológussal, egyebek mellett vezetői készségek fejlesztésére és rendszeres tanácsadásra.

A díjazás 2008-ban és 2009-ben napi ötvenezer, 2010-ben hatvanezer forint volt áfa nélkül. Az ügyészség szerint a teljesítésigazolásokban öt olyan napot is feltüntettek, amikor Simon Gábor nem is tartózkodott Magyarországon. A vád szerint a politikus a teljesítésigazolások aláírásával, a kifizetések engedélyezésével segítséget nyújtott a pszichológusnak a csalás elkövetéséhez, és így mintegy háromszázezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, így került az ügy másodfokra. A Fővárosi Törvényszék még január 26-án pénzbüntetés helyett megrovásban részesítette Simont, illetve kimondta, hogy a „közbizalom elleni bűncselekményt” az MSZP egykori elnökhelyettese folytatólagosan követte el.

Külföldi bankszámlák

Simon Gábornak egy másik ügye is bírósági szakban van, hiszen a volt szocialista politikus ellen tavaly márciusban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Az ügyről szóló első hírek 2014 februárjában láttak napvilágot, miszerint Simon Gábor többszáz millió forintot parkoltat egy bécsi és több külföldi bankszámlán, amit nem tüntetett fel vagyonnyilatkozataiban. Később az is nyilvánosságra került, hogy a gyanús körülmények között elhunyt vállalkozó, Welsz Tamás segítségével egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitott számlát, melyen szintén milliók voltak. Simont 2014. március 10-én őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték, de egy jó ideje már szabadlábon védekezik.

Csepelen is hosszú a lista

A bűn útjára lépett csepeli MSZP-sek legismertebbjei Deme Gábor és Szenteczky János. Demét egy 2009-es kettős emberölés részvevőjeként valamint sikkasztás miatt ítélte el életfogytiglani börtönre a bíróság. Szenteczky János, aki jelenleg is a csepeli MSZP pártelnöke és országgyűlési jelöltje, politikai ellenfeleit próbálta bemocskolni. A bűncselekményt a bíróság jogerős döntése szerint aljas indokból mások nevével visszaélve követte el. A politikushoz kapcsolódik a csepeli lakásmutyi botrány, amelyben – és még néhány más ügyben is – hűtlen kezelés vádjával áll a bíróság előtt.

Takács Krisztián újra a bíróság előtt

Az országos és a fővárosi MSZP-s vezetést nem zavarják a csepeli bűnözők

Gyermekeket molesztált a csepeli MSZP másik expolitikusa S. Miklós, aki a pártházként működő Csepeli Munkásotthon “megvédésekor” állt ismét csatasorba. Nem sokkal ez után azonban korlátozva lett a pártmunkája, mivel újabb pedofil bűncselekménybe került és ismét letartóztatták. Ma is aktív politikusa viszont a pártnak Takács Krisztián, akit eddig magánokirat-hamisítás és becsületsértés miatt ítélt el jogerősen a bíróság. Takács, aki sikkasztás vádjával is bírósági eljárás alatt áll, Szenteczkyhez hasonlóan nem szereti vállalni a becsületsértő kijelentéseit. Ő egyszerűen letagadta, hogy ő írt becsületsértő cikket egy újságíró ellen a saját blogján. Nem segített rajta, a bíróság egyszerűen mesének nevezte a védekezését.

Csepel.info

Egy hozzászólás “Jogerősen is bűnös csalás miatt az MSZP volt elnökhelyettese, Simon Gábor” bejegyzésre

  1. névkötelez szerint:

    “egykori országgyűlési képviselőt megrovásban részesítette a bíróság, mivel még 2008 és 2010 között munkaügyi államtitkárként olyan megbízási szerződéseket kötött, melyekkel háromszázezer forintos kárt okozott a magyar államnak”

    Azt a rohadt mindenit! 300 ezer forint kárt okozott az államnak!!! Na ezt nevezem igazán nagy kaliberű bűnözőnek!

Itt lehet hozzászólni !