Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig áll a kerítés a déli határon

Fidesz.hu

Nem engedhetjük, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra, ahogyan azt sem engedhetjük, hogy beleszóljon az adók, bérek és rezsidíjak meghatározásába – jelentette ki Orbán Viktor a nemrég zárult nemzeti konzultáció eredményeit ismertetve a Parlamentben.

A miniszterelnök közölte, a legutóbbi nemzeti konzultáció volt az eddigi legsikeresebb. Egy nemzet csak akkor építheti jövőjét a demokrácia rendszerére, ha hisz a saját polgárai józanságában és felelősségérzetében; mi, polgári, nemzeti és kereszténydemokraták ezért vezettük be a nemzeti konzultáció módszerét és intézményét – fogalmazott. A kormányfő ezt jó gyakorlatnak nevezte, mert esélyt ad, hogy az emberek ne csak négy évente egyszer, a választáson mondhassák el a véleményüket.

Emlékeztetett arra, hogy 2010 óta fontos és sarkalatos kérdésekben időről időre kikérték a magyarok véleményét, mert olyan egyetértési pontokat akartak kialakítani, melyek lehetővé teszik, hogy az emberek, a választott parlamentjük és a kormányuk közös akarattal cselekedhessen. A miniszterelnök meggyőződése, hogy Magyarország mai eredményeinek ez a fundamentuma. Ezért sikerült kimenteni Magyarországot a pénzügyi katasztrófából, megfékezni az árakat, százezreknek munkát adni, emelni a béreket, és megindítani Magyarországot a gazdasági fejlődés ösvényén – fűzte hozzá.

Orbán Viktor szerint nem lehet száz százalékos az egyetértés, de lehet olyan többségű és erejű, ami felhatalmazza a kormányt arra, hogy nemzeti álláspontnak tekinthesse. A kormányfő aláhúzta, az elmúlt évek alatt kiformálódott egy új egység, egy új nemzeti egység, egy szellemi, politikai és akcióegység.

Egy gondolat, ami politikai programmá vált, és ha szükséges, közös cselekvésre sarkall bennünket; ez a gondolat egységbe fogja a magyarokat, ennek a programnak és cselekvésnek a magyar kormányt állítja az élére – tette hozzá. Ez a gondolat: mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk – szögezte le.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy olyan időket élünk, amikor Európában a hatalmat alanyi jogon magáénak tekintő főáramlatú politikai osztály a választópolgárok megkérdezését populizmusnak bélyegzi.

Idézte Kossuth Lajost, aki azt mondta, hogy „mindent a népért, mindent a néppel együtt, semmit a népről a nép feje felett”. Fájdalmas tanulságnak nevezte, hogy Brüsszelben ez kiment a divatból.

Orbán Viktor felidézte az eddigi öt nemzeti konzultációt, és aláhúzta, a tények azt mutatják, hogy az emberek egyre inkább érdeklődnek a közügyek iránt, van véleményük, hangot is adnak neki.

Az új alkotmányról szóló nemzeti konzultáció keretében a kérdőívet visszaküldők kiálltak emellett, hogy az alaptörvény a jogok mellett az állampolgári kötelezettségekről is szóljon.

A szociális konzultáció keretében a véleményt nyilvánító polgárok azt kérték, hogy az állam szorítsa korlátok közé a közműszolgáltatók magánérdekeit, ebből lett a rezsicsökkentés; valamint az emberek kétharmada tette le a voksot amellett, hogy állami segítséget kell nyújtani a devizahiteleseknek, ebből lett a devizahiteles mentőöv.

A gazdasági konzultáció során az emberek kilenc tizede mondta azt, hogy méltányos tehermegosztásra van szükség az állam, a nagyvállalatok, a bankok és az emberek között, ebből lett a multiadók rendszere és a bankok elszámoltatásáról szóló törvény. Ebben a konzultációban arról is nyilatkoztak a résztvevők, hogy adókedvezményt kellene kapni azoknak a cégeknek, melyek új munkahelyeket hoznak létre, ebből lett a munkahelyvédelmi akcióterv, mely már közel 1 millió munkavállalót érint. A bevándorlásról szóló nemzeti konzultációban a résztvevők 90 százaléka támogatta a bevándorlási szabályok szigorítását, és ma ez így is van – idézte fel a miniszterelnök.

Orbán Viktor kitért a legutóbbi konzultációra is, melyet abszolút rekordnak nevezett, mivel közel 1,7 millió ember töltötte ki a kérdőíveket. Ebből eddig 1,4 milliót dolgoztak fel, az eddigi eredményeket ismertette a kormányfő.

A véleményüket elmondók egyértelműen kiálltak amellett, hogy védjük meg a rezsicsökkentést, és a konzultációban résztvevők szinte mindegyike azt akarja, hogy az illegális bevándorlókat felügyelet alatt kell tartani, míg döntenek az ügyükben.

Teljes az egyetértés, hogy az illegális bevándorlást segítő tevékenységet büntetni kell; a kitöltők 99 százaléka szerint a külföldről támogatott szervezeteket kötelezni kell arra, hogy regisztrálják magukat, és vállalják, hogy melyik ország vagy szervezet megbízásából és milyen céllal tevékenykednek hazánkban.

A munkahelyteremtés kapcsán az emberek úgy foglaltak állást, hogy a magyar gazdaság jövőjéről és az adórendszerről továbbra is nekünk, magyaroknak kell döntenünk – számolt be a konzultáció eredményeiről a miniszterelnök.

Orbán Viktor leszögezte, a magyarok többsége úgy gondolja, hogy Brüsszel fordítva ül a lovon, és nem engedhetjük meg, hogy Brüsszel átvegye az irányítást.

Nem engedhetjük, hogy Brüsszel betelepítési programokat kényszerítsen Magyarországra, ahogyan azt sem engedhetjük, hogy beleszóljon az adók, bérek és rezsidíjak meghatározásába – szögezte le a kormányfő.

A kormányfő aláhúzta, nem akarnak nagyobb hatalmat adni Brüsszelnek. Hozzátette: az Európai Unió nem Brüsszel, hanem független európai nemzetek önkéntes szövetsége. Magyarország nem Európa-ellenes, sosem volt az, éppen ellenkezőleg: mi egy igazi európai álláspontot képviselünk, a hatályban lévő európai szerződést védjük, benne a tagállamok és Brüsszel közötti eredeti munkamegosztással – fogalmazott. Nem a magyarok álláspontja változott meg, mi úgy látjuk, Brüsszel váltott gúnyát – jegyezte meg.

Magyarországon józan ésszel felfoghatatlan, hogy Brüsszel nyíltan a terroristák pártjára áll; Ahmed H. nyilvánvalóan képtelen hazugságai fontosabbak Brüsszelnek, mint a magyarok biztonsága. Ez számunkra elfogadhatatlan – szögezte le. Azt is abszurdnak nevezte, hogy Brüsszelben ma egy emberek millióit nyomorba döntő pénzügyi spekuláns szabja meg, merre van az előre. Európai vezetők hajbókolnak Soros György előtt, aki megmondhatja, mit kell tennie Európának, és ez valamiért természetesnek tűnik Brüsszelben – húzta alá. Ha valaki segíteni akarna a Közel-Kelet és Afrika szerencsétlen sorsú millióin, akkor nem emberjogi harcosnak álcázott politikai aktivisták hálózatát finanszírozza dollármilliókból, hanem munkahelyeket, iskolákat, kórházakat építene ott, ahol szükség van rá – jegyezte meg. Ha valaki valóban segíteni akar, akkor a segítséget vigye oda, és ne a bajt hozza ide a mi nyakunkba – szögezte le.

A kormányfő arra kérte a képviselőket, hogy Brüsszel és a magyar kormány vitáiban ne Brüsszel, hanem Magyarország mellé álljanak. Arra kérem a magyar Országgyűlés képviselőit, hogy a Soros-maffia és Magyarország vitájában álljanak a magyar emberek oldalára. Egy képviselő se vágja maga alatt a fát, mert az, aki támogatja a bevándorlást, aki lebontaná a kerítést, aki ismeretlen múltú, identitású, célú migránsokat telepítene Magyarországra, az az emberek, a magyar nemzet, vagyis hazánk ellenére cselekszik – fogalmazott a kormányfő.

Szeretném világossá tenni: amíg én vagyok Magyarország miniszterelnöke és itt állhatok, addig a kerítés a déli határon is állni fog – szögezte le Orbán Viktor. Amíg a Fidesz és a KDNP kormányozza az országot, addig nem engedünk Brüsszel zsarolásának és elutasítjuk a kötelező betelepítési kvótát.

Amíg a polgári nemzeti oldal adja a derékhadat, addig a haza is védve lesz, és megvédjük a nehéz munkával sikereinket – tette hozzá. Aláhúzta, amíg Magyarország demokratikus alapokon áll, nem fogadjuk el, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen nemzeti jogaiból, mert Magyarország egy erős, büszke európai ország.

Hét verejtékes esztendő után jelentős gazdasági sikereket is elértünk, van tehát, ami veszélybe kerülhet, amit meg kell védenünk – hangsúlyozta Orbán Viktor. Hét év alatt segélyalapú gazdaság helyett sikerült megágyazni a munkaalapú gazdaságnak, a foglalkoztatás Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben az Európai Unión belül, 2010 óta Európában a harmadik legnagyobb mértékben növekedett a minimálbér, érdemi bérfelzárkózás indult meg, a magyar gazdaság pedig idén az első negyedévben 4,2 százalékos növekedést mutatott fel – sorolta. A magyar modell működőképességét mindenhol elismerik, azok is, akik eddig ellenérzéseket, aggályokat fogalmaztak meg velünk szemben – tette hozzá.

Magyarország pályára állt, minden okunk megvan a bizakodásra, újra van jövőnk, ezeket az eredményeket nemzeti alapon, a nemzeti érdekeket követve sikerült elérni – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor ezért azt javasolta, hogy ne kockáztassuk ezt valamilyen homályos utópia kedvéért, nevezzék azt európai egyesült államoknak, nyílt társadalomnak vagy bármi másnak. A történelem megtanította nekünk, az a miénk, amit kiküzdünk, kiverekedünk magunknak, és bőségesen elegendő történelmi tapasztalat áll a rendelkezésünkre, hogy azt is tudjuk: milyen könnyen elveszíthetünk mi, magyarok mindent, ha mások kezébe tesszük le a sorsunkat – fogalmazott. Hozzátette, az emberek az eddigi legsikeresebb nemzeti konzultációban nyomatékosították: nem fogadhatjuk el, hogy a jövőnket Moszkvában, Brüsszelben vagy Washingtonban tervezzék, a ránk vonatkozó döntéseket Budapesten hozzuk meg.

Orbán Viktor közölte, Európa első számú próbatétele továbbra is a népvándorlás marad. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a bevándorláspárti erők Brüsszelben és a tagállamokban a népi ellenállás nyilvánvaló ténye ellenére nem adták fel azt a tervüket, hogy több millió migránst – ahogyan Soros György is szorgalmazza – betelepítsenek Európába.

Kitért arra is, hogy jelenleg is sok ezer magyar kamionsofőr állása van veszélyben a Brüsszel által hozott rossz munkavállalási szabályok miatt. Ha nem állunk ki a gazdasági érdekeink mellett, ez a fenyegetés és gyakorlat gyorsan átterjedhet más iparágakra is – figyelmeztetett.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy fel kell készülni azokra az őszi vitákra, amelyek Európa jövőjéről szólnak majd. Magyarország az Európai Unió tagja és az is marad, ezért az Európa jövőjéről szóló viták a mi jövőnkről szóló viták is – tette hozzá.

A hétvégi franciaországi választásokra és a szeptemberi német választásokra utalva elmondta, számíthatunk arra, hogy a két kontinentális nagyhatalom kísérletet tesz majd Európa átalakítására, de ma még nem látható, hogy ez segíti vagy nehezíti majd a magyar nemzeti érdekek brüsszeli érvényesítését.

Közölte, Brüsszel már kiadott egy dokumentumot Európa lehetséges jövőbeni fejlődési irányairól.

Majd reformjavaslatokat tett közzé a szociális ügyekről, a gazdasági és monetáris unió mélyítéséről, az európai védelempolitikáról, a globalizációról és hamarosan jön a javaslat az európai költségvetés jövőjéről. Olyan viták előtt állunk, amelyek témái súlyosak, tárgyalásai komolyak, következményei pedig hosszú távúak lesznek – húzta alá. A nemzeti konzultáció éppen a legjobb ütemben történt, és a legalkalmasabb pillanatban ütötte le azokat a jelzőkarókat, melyek között Magyarországnak haladnia kell és lehet az előttünk álló vitákban – fogalmazott Orbán Viktor, és egyúttal köszönetet mondott a magyar embereknek, hogy a konzultációban való részvételükkel segítették a kormány munkáját.

Forrás: Fidesz.hu

6 hozzászólás “Orbán Viktor: Amíg én vagyok a miniszterelnök, addig áll a kerítés a déli határon” bejegyzésre

  1. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    IGEN!!!!!!!!!!!!

  2. mutyi szerint:

    Hallottunk már olyat is 2010-ben, hogy ‘nyugodjunk meg, amíg a fidesz kormányon lesz, külföldi itt termőföldet nem fog vásárolni”.

    Kb ennyire szavahihető ez az egész.

  3. Nagyapó szerint:

    mutyi! ÉS?? Ossza meg velünk amit tud!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Letiltatni szerint:

    Iszlamista szubkultúra terjed az országban, főleg az egyes nemzetiségek körében:
    Botrány: egy csapat tinédzser zaklatott szexuálisan nőket a magyar Parlamentnél – videóra is vették, legalább 20 esetet
    Nőket molesztált egy fiatal fiúkból álló banda a napokban a Kossuth téren, a Parlamentnél. Vasárnap és hétfőn összesen három nő tett rendőrségi feljelentést a botrányos esetek miatt. a fiatalokat elfogták, erről videót is közzétett a rendőrség. Egyikük mobiltelefonján döbbenetes dolgokat találtak: kiderült, hogy nem három, de legalább húsz hasonló “akciót” hajtott végre a tinibanda.
    A rendőrség szerint június 11-én és 12-én három hölgy tett bejelentést arról, hogy egy fiatal fiúkból álló társaság szeméremsértő módon viselkedett velük, és a csoport egyik tagja ezt mobiltelefonnal is rögzítette.
    A rendőrök a feljelentések alapján bűntetőeljárást indítottak és azonosították is a feltételezett elkövetőket.
    Kedden este a belvárosi Vadász utcában elfogtak hat fiatalkorút és 18 éves társukat. A fiatalokat a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol egyikőjüktől a nyomozók lefoglaltak egy olyan telefont, amivel korábban legalább 20 hasonló bűncselekményt vettek fel.
    Négy fiatalkorút a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki, szeméremsértés vétség miatt indult ellenük eljárás, a többiek szabadlábon védekeznek.
    A rendőrség kéri, hogy akik ellen a videón is látható fiatalok hasonló bűncselekményt követtek el, jelentkezzenek személyesen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságán a Budapest V., Szalay utca 11-13. szám alatt, vagy a 01050/1871/2017. bűnügyi számra hivatkozva tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámon, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

  5. csapajev szerint:

    Ameddig pedig én vagyok ennek az országnak az állampolgára,az itt született!!! magyar állampolgára,jogom van a megbecsült,tisztességes élethez!!!!!
    Jogom van az európai-szintű orvosi ellátásra,hiszen a plakátok bőszen hirdetik,hogy ez egy büszke?? európai ország….
    Jogom LENNE!!! az európai bérekhez,jogom lenne!!! az európai nyugdíjakhoz!!
    És még sok minden máshoz is.
    Pl. jogom lenne az európai szintű oktatáshoz,stb…
    Egyszóval nem lenne szabad MINDENT!!! rákenni arra a szerencsétlen 1000-valahány bevándorlóra.

  6. TT szerint:

    csapajev, mit tettél le az asztalra hogy itt rinyálsz? jogod van, lehetőséged nincs

Itt lehet hozzászólni !