A magyar birkózóakadémiát akarta megtámadni az Anonymus, de hülyét csinált magából

PestiSrácok

Két év múlva itt lehetünk együtt a kulcsátadón – jelentette ki Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke szerdai sajtótájékoztatóján a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiáról. A Fidesz alelnökeként politikai támadások érték az utóbbi időben az akadémiával és annak megépítendő sportcsarnokával kapcsolatban, amelyekről azt mondta: áll ezek elébe, de a birkózókat hagyják ki belőle.

A szövetségi elnök beszélt a Csepel SC Alapítvány honlapjának közelmúltbeli feltöréséről és a neki otthagyott személyre szóló üzenetről is, mert a tettet végrehajtó Anonymus csoport és az ezt ünneplő baloldali sajtó csúnyán lyukra futott az esettel.

Az akadémia a centralizált tehetséggondozás eszköze akar lenni, tevékenységét a birkózószövetséggel kötött szerződés jegyében végzi, és ennek a javára fog felépülni a Csepeli Sport- és Szabadidőközpont területén az új sportcsarnoka. Németh Szilárd elmondta, hogy a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnoka mellett, a projekt második szakaszaként megépül majd a kollégium a hozzá tartozó Hírességek Csarnokával, valamint szándékai szerint a Magyar Birkózó Szövetség állandó székhelye is ide kerülne. Jelenleg az első szakaszban a multifunkciós sportcsarnok megépítése van soron, amely az eredeti 500 milliós beruházás helyett 2,4 milliárd forintból valósul meg, így értelemszerűen sokkal komolyabb létesítmény készülhet el. Az új konstrukcióban kétmilliárd forintos állami támogatás érkezik, ugyanúgy megmarad benne a birkózószövetség 400 milliós befektetése is, a csepeli önkormányzat százmilliós hozzájárulását viszont így a helyi tüdőgondozóra fordíthatják, azzal a további 35 millióval együtt, amelyet a birkózóakadémiát megépítő alapítvány fizet ki az önkormányzatnak a telekhasználati jogért.

Ezzel kapcsolatban baloldali politikusok több tévedést, illetve ferdítést közöltek. Kunhalmi Ágnes fővárosi MSZP-s képviselő például a csepeli önkormányzat által a birkózóakadémiának adott 40 millió forintot kifogásolta, holott valójában a csepeli önkormányzat 35 millió forint plusz ÁFÁ-t kap a birkózóakadémiától a ráépítési jogért, mert a telek önkormányzati tulajdonban van.

VÉGRE LESZ CSEPELEN RENDES SPORT- ÉS RENDEZVÉNYCSARNOK

A csarnok földszintjén háromszőnyeges edzőterem lesz, valamint öltözők, szauna és pihenőhelyiségek, míg az emeleten multifunkciós sportcsarnok, amely a birkózáson kívül számos más sport – köztük kézilabda és kosárlabda vagy éppen vívás – kiszolgálására is alkalmas lesz. Csepelen a korábbi ingatlanleépítések miatt gondot okoz, hogy nincs hol megrendezni a nagyobb bálokat, szalagavatókat sem, a megépítendő csarnok pedig ennek a célnak is megfelel, és ilyen módon az egész kerület javára válik majd. A galéria részen kap helyet az akadémia irodája, klubterme, oktató- és konferenciaterme.

Az elnök azért választotta az alapítványi formát – amit a szövetség vezetése is támogat –, mert így a legegyszerűbb megvalósítani a beruházást, ennek ellenére ebbe kapaszkodott leginkább az ellenzéki sajtó.

Az egészért személyesen vállaltam a felelősséget jogilag és erkölcsileg is, minden átlátható és számon kérhető. Képzeljék el, hogy lehet kivilágított úton lopni!

– hívta fel a figyelmet Németh Szilárd a vádakra, illetve a lopást feltételező jósolgatásokra reagálva. Bírálatok érték azt is, hogy a Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány székhelye Németh Szilárd lakcímére van bejegyezve, ezzel kapcsolatban azonban hangsúlyozta, hogy ez is csak az egyszerűség és gyorsaság miatt történt, de máris beadták a kérvényt a székhely módosítására, amely átkerül a Hollandi út 8. alá, ahol a Csepeli Sport és Szabadidőközpont van. A birkózószövetség elnöke ezzel kapcsolatban azt is leszögezte, hogy ő befejezte a munkáját az alapítvány létrehozásával, és az a továbbiakban önálló jogi személyként működik majd.

Két év múlva itt lehetünk együtt a kulcsátadón – jelentette ki a szövetség elnöke.

AZ ANONYMUS EGÉSZ MÁSHOL TALÁLT KÖZPÉNZLOPÁST, MINT AHOL AKART

A Fidesz alelnöke elmondta, hogy a birkózás kapcsán nem szokott politizálni, és másokat is erre kért, mivel az utóbbi időben a személyén keresztül a magyar birkózósportot is támadták.

Akik magukból indulnak ki, és mindig azon gondolkodnak, hogy mit kellene okoskodni egy-egy ilyen ügylet kapcsán, ez rendben van, csak ne lőcsöljék a nyakamba, és ne támadják vele a birkózókat! – figyelmeztetett. Egy filmet is levetített arról, hogy korábban milyen katasztrofális állapotok uralkodtak a Csepel SC birkózótermében, amelyet a birkózók 2013-ban egy szponzor segítségével saját maguk hoztak kicsit rendbe, hogy használható legyen. Addig megrepedt fal, a rozsdától kilyukadt vas mosdókagyló, korrodált, csöpögő, csap nélküli csaptelep, nagy foltokban feltöredezett parkett jellemezte azt a helyet, ahol a birkózók edzettek. A baloldali sajtó által alaposan megjáratott honlapfeltörésre, amellyel kínosan lyukra futott az Anonymus csoport, szintén kitért Németh Szilárd. Mint mondta, a feltörés amúgy indokolt helyre ment, mert a Csepel SC Alapítvány, amelynek az oldalát feltörték, végképp nem a sport szolgálatában működött, és miután eltett közel egymilliárd forintnyi önkormányzati támogatást, másfél milliárdos köztartozást halmozott föl (húsz évvel ezelőtti árfolyamon), a vezetői bírósági segédlettel átjátszották egy offshore cégnek, és tokkal-vonóval lenyúlták a hozzá tartozó üdülőt, hotelt, vívótermet, és amit csak pénzzé lehetett tenni.

Na, az az alapítvány ilyen birkózótermet tartott fenn – nyomatékosította a birkózószövetség elnöke. – Freudi elszólás volt ez a honlap-feltörés, hiszen az Anonymus csoport lopás és közpénz-eltűnés után nyomozott, és meg is találta. Csakhogy összekeverték az általam alapított Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt a Csepel Sport Club Alapítvánnyal, amelyhez semmi közöm.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémiáról leszögezte, hogy a működése teljesen átlátható lesz, a rögzített céljai a sport szolgálatáról szólnak, ezeken nem lehet változtatni, ahogy megszüntetni sem lehet az alapítványt, és nem lehet más kézre átjátszani a majdani vagyonát sem, ellentétben például az emlegetett Csepel SC Alapítvánnyal.

HOGY A PROFI SPORT ÉS A CIVIL KARRIER NE ZÁRJA KI EGYMÁST

Az akadémia céljairól megkérdeztük a birkózóelnököt, aki a sportág szakmai állapotát a sikeres újvidéki Európa-bajnokság után jónak mondta, és inkább a fiatal tehetségek lemorzsolódását emelte ki problémaként:

Más világot élünk, mint harminc-negyven évvel ezelőtt, Magyarország a demokráciát választotta, nem úgy szerveződik az élet, mint a szocialista időkben, és ennek a hátulütője nemcsak az, hogy az elvtársak elkótyavetyélték a sportpályákat, sportcsarnokokat, hanem az is, hogy a 14-23 éves korosztálynak választania kell a sportpályafutás és az egyéni karrier között.

Németh Szilárd elmondta a PestiSrácok.hu-nak, hogy a Körcsarnok tele van a központi edzések alkalmával, tehát az akadémia ilyen módon máris működik, viszont nemcsak egy szellemi intézménynek szánják, hanem megfoghatóan működő, gyakorlati intézménynek. Ez az edzési-felkészülési lehetőségek mellett szálláslehetőséget biztosít majd a fiatal birkózóknak egy helyen, továbbá partnerségre lép iskolákkal és különböző munkáltatókkal is. A partnerségek célja, hogy a birkózó tehetségek olyan iskolába járhassanak, illetve olyan helyen dolgozhassanak, amelyeket össze tudnak egyeztetni a birkózó pályafutásukkal. Ezt jelenti a sajtótájékoztatón általa említett birkózó-életpályamodell.

Mindennek a megszervezésére a tudás régen adott a birkózóknál, most azonban az akarat és a kormánytámogatás is megvan hozzá. Akinek ezzel baja van, azt politikailag zavarja, hogy itt sikert lehet majd felmutatni. Nem mondhatják majd, hogy nem csináltak semmit a birkózók. – tette hozzá.

SZÉKELYFÖLDÖN NYÍLHAT A KÖVETKEZŐ AKADÉMIA

Megkérdeztük Németh Szilárdot arról, is, hogy mit lehet tenni a jövőben a riói olimpián tapasztalt, botrányos bírói ítéletek ellen. Erről azt mondta, hogy a nemzetközi helyzetünket erősíteni kell, több birkózást és kevesebb bírói döntést szeretnénk, és mind a lebonyolítási, mind a meccsszabályokat úgy kell alakítani, hogy azok a birkózókat szolgálják, ne a bírókat. Szavai szerint Bacsa Péter ügyvezető alelnök jó irányt vett arra, hogy a nemzetközi szövetségben is magas szinten képviselje Magyarországot. Ő jelenleg az elnökség mellett dolgozó egyik szakbizottság tagja lett, és bíznak benne, hogy a 2018-as tisztújításon a nemzetközi szövetség elnökségébe is bekerülhet, ahogy a bírói testületbe is van esélye bekerülni magyar bírónak.

A létrehozandó akadémiával kapcsolatban különleges információ, hogy a birkózószövetség partnerségben áll a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel is, amellyel együttműködve terveznek létrehozni hasonló akadémiát Székelyföldön is. Ennek mintájául a székelyföldi jégkorongakadémia módszere szolgál, és lehetővé tenné, hogy az ottani tehetséges birkózók szülőföldjükön maradva fejlődjenek, és egyúttal kerüljenek a magyar sport hatókörébe.

Forrás: PestiSracok.hu

4 hozzászólás “A magyar birkózóakadémiát akarta megtámadni az Anonymus, de hülyét csinált magából” bejegyzésre

  1. Állítsuk meg Brüsszelt! szerint:

    Soros gyenge próbálkozása.

  2. soros szerint:

    Gyerekek, szerintem, ha tehetné Soros el lopná az összes pénzt magyarországról, orban és cinkostársa lehet ezért lopják el már hamarabb, hogy Soros ne tudja azt? Kezd összeállni a kép. Ha jól tudom a magyar birkózásra is ráakarta tenni a kezét Soros, ezért gyorsan adtak 2Milliárdot egy hülye gyereknek, hogy ebből már ne tudjon Soros többet lenyúlni.
    Komolyan nem lehet valahol Soros-t feljelenteni? Tegnap az Aldiban is elém furakodott a pénztárnál és miközben fizettem volna Soros lefogott majd jött orbán egyszerűen kivette a kezemből a pénzt, persze miközben ilyen közel került a két szuper erő, valami furcsa villámlások ütöttek az épületbe. Ha eljutottál idáig és elolvastad ezt a sok fasságot, akkor egy Soros fizette orbán faszát szopó hülye vagy..

  3. csepelifan szerint:

    Zsírfejú RezsiSzilárd is már régen hülyét csinált magából, csak az a baj hogy a szellemi fogyatékos főnöke még így is milliárdokkal tömi ki az alapítványát, hogy egy hozzá hasonló otromba építménnyel csúfítsa el a Duna partot. A birkózók meg kénytelen kelletlen asszisztálnak neki, nehogy valami baj érje őket.

  4. mandaf szerint:

    Soros@csepeifanszőr örülhettek, hogy bezárták az OPNI-t így szabadlábon lehettek még pár hónapig míg a háziorvosotok beutal a Dél-pesti Kórház viccosztályára.

Itt lehet hozzászólni !