A magyar emberek biztonsága és az ország szuverenitása a legfontosabb

Fidesz.hu

A kormány előtt álló legfontosabb biztonságpolitikai cél, hogy a továbbiakban is meg tudja őrizni Magyarország szuverenitását és a magyar emberek biztonságát – hangsúlyozta Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság ülését követően.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága csütörtöki ülésén meghallgatta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját. Az ülést követő sajtótájékoztatóján Németh Szilárd elmondta, a maghallgatáson Pintér Sándor kijelentette, a kormány előtt álló legfontosabb biztonsági cél, hogy a továbbiakban is meg tudja őrizni Magyarország szuverenitását és a magyar emberek biztonságát, és emellett a nemzetközi szerződésekből adódó kötelezettségeit is ellássa.

A fideszes politikus közölte, ezzel kapcsolatban a belügyminiszter három feladatkört határozott meg. Az egyik a megelőzésen és a felderítésen alapuló terrorizmus elleni küzdelem, a második a bűncselekmények számának visszaszorítása, a bűnmegelőzés, a közrend, közbiztonság fokozása és fenntartása.

A harmadik, legfontosabb feladatkörnek az illegális migráció megállítását, a tranzitzónák működtetését, a műszaki és jogi határzár fenntartását tartotta a belügyminiszter – sorolta Németh Szilárd.

Pintér Sándor elmondta azt is, hogy maradéktalanul rendelkezésre állnak a források ezeknek a feladatoknak az ellátására; így volt ez a múltban, és így lesz a jövőben is.

Németh Szilárd ismertette, a 2018-as költségvetésben a közbiztonsággal kapcsolatban 100 milliárd forinttal több pénz van a 2017-eshez képest; az 514 milliárd forintos büdzsé rekord nagyságú.

Az ülésen Pintér Sándor azt kérte a pártoktól és a politikusoktól – elsősorban az ellenzéktől -, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban mindig az ország érdekeit nézzék, ne pedig személyes és pártérdekeket, valamint ne pártpolitikai motivációk alapján hozzanak döntéseket, hanem a szakmaiságot kövessék – tájékoztatott Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !