Újabb menekülthullám is megindulhat

888

Újabb menekülthullám is megindulhat

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az amerikai légitámadással új szakaszába lépett a szíriai háború, az amerikai beavatkozás módosította az erőviszonyokat.

Az amerikai rakétatámadás kapcsán emlékeztetett, hogy ez volt az első közvetlen részvétel az Asszad elleni háborúban az USA részéről. Nincs ugyanakkor bizonyítva, hogy a vegyifegyver-támadást a szíriai vezetés rendelte el, de a Nyugat és az ellenzék abból indul ki, hogy ez egyértelmű. Washington a beavatkozással lényegesen módosította a szíriai erőviszonyokat – mondta Nógrádi az M1-nek nyilatkozva.

A szakértő elmondta, hogy a légicsapás előtt a németeket nem értesítették az amerikaiak, holott az amerikai elnök és a német kancellár néhány nappal ezelőtt Szíriáról is konzultált. Az oroszoknak viszont előre jelezték a támadást, úgyhogy az nem ellenük irányul. Moszkva ennek ellenére azonnal kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását.

Nógrádi szerint a Szíria elleni légicsapás „egy rendkívül konkrét üzenet” Észak-Koreának is. Phenjan ugyanakkor atomhatalom, megtámadása sokkal nehezebb.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy lesznek-e további csapások amerikai részről. A törökök viszont „nyilván véletlenül” éppen most intéztek légitámadást az Irakban lévő kurdok ellen, így rendkívül komoly térségi válság alakult ki – fűzte hozzá a szakértő.

Nógrádi György úgy véli, hogy ezeknek a bombatámadásoknak lehet olyan hatása, hogy alapvető fordulat következik be a szíriai helyzetben.

“Lehet egy olyan következmény, hogy újabb menekülthullám indul meg Szíriából, tehát az első órák után vagyunk, a jelentések nyilvánvalóan azt mutatják, hogy a háborúnak és a válságnak egy új szakasza kezdődött el” –  jelentette ki Nógrádi.

Forrás: 888

 

2 hozzászólás “Újabb menekülthullám is megindulhat” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Ugyanaz a forgatókönyv, mint Irak és Szaddám Huszein esetében.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. Nagyapó szerint:

    2017. április 1. 14:58
    Németország két legnagyobb példányszámú napilapja, a Bild és a Welt is terjedelmes cikket szentelt az Európai Néppárt máltai kongresszusának, melyen Orbán Viktor is beszédet mondott.
    A Ripost beszámolója szerint a Bild hosszason foglalkozik a magyar miniszterelnök beszédével, míg az Angela Merkel és a Jean-Claude Juncker által elmondottakról csak az írás második felében esik szó. A német lap Orbán kapcsán kiemelte, hogy tízperces előadásában angolul, világosan és nyomatékosan beszélt.
    A Bild megjegyzi, hogy Orbán Viktor a kemény beszédében erősen kritizálta az európai bevándorláspolitikát, és leszögezte, hogy azonnali változásokra van szükség, ha továbbra is azt akarjuk, hogy Európa a világ legjobb helye maradjon. A lap szerint a következő mondatok voltak a legfajsúlyosabbak:
    A migráció a terrorizmus trójai falova
    A migráció nem jelent megoldást a munkaerő-piaci problémáinkra
    A migráció egyre inkább a civil szervezetek üzleti modelljévé válik
    A migrációval egy egyértelmű antiszemita potenciált hoztunk Európa nyakára
    A migráció azt mutatja, hogy az újonnan érkezettek szívesebben élnek egy párhuzamos társadalomban, mintsem hogy beilleszkedjenek a már meglévő európai társadalomba
    Orbán Viktor a beszédében többek között arra is felhívta az Európai Néppárt kongresszusának figyelmét, hogy ha hagyjuk, hogy így haladjanak tovább a dolgok, akkor még a mi generációnknak szembesülnie kell egy domináns muszlim jelenléttel. A Bild az írásban azt is megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök beszédét „hangos és hosszú taps” követte.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !