Senki sem bukott bele a terrorvideó-botrányba

Inforadio.hu

A kormány a helyén van: hazudnak reggel, éjjel meg este

Elnézést kért az igazságügyi minisztérium és a rendőrség a robbantásról szóló, vitatott felvétellel kapcsolatos pontatlan tájékoztatásért. A Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője lemondott volna, de Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter ezt nem fogadta el. A minisztertől viszont Bajnai Gordon nem vonta meg a bizalmát. A Fidesz szerint minden érintettnek távoznia kellene a közéletből.

Közleményben ismerte el az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, hogy tévedtek a július 24-én bemutatott felvétellel kapcsolatban. A tárca elnézést kért a pontatlan tájékoztatásért.

Emlékeztetőül: egy, a sajtónak átadott, egy mezőn végrehajtott robbantást bemutató felvételről Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a Magyarok Nyilai nevű szervezet felderítésében részt vevő rendőrök megjutalmazása után azt mondta: “ezt a bombát sajnos valódi magyar terroristák helyezték ott el, ők robbantották fel, ők készítették erről a felvételt.”

Röviddel ezután ezt már több médium kétségbe vonta, majd hétfőn az a Fidesz is, azt állítva, hogy a felvétel valójában egy Bonyhádon történt korábbi bűncselekmény ügyében készült.

A Nemzeti Nyomozó Iroda eddig csak azt tudta bizonyítani, hogy a felvétel valóban a Magyarok Nyilai ügy egyik gyanúsítottjának a számítógépéről származik, de a kormányszóvivői iroda legutóbbi közleménye szerint a nyomozóiroda még vizsgálja a bonyhádi robbantás és a Magyarok Nyilai közötti összefüggést, annál is inkább, mert – mint írják – az iroda által nyilvánosságra hozott felvétel korábban sehol sem volt látható.

A kormányszóvivői iroda magyarázata szerint, mivel a rendőrség tényként és nem feltételezésként kezelte, hogy a szervezet egyik próbarobbantása látható a felvételen, ilyen tájékoztatást adott a tárcavezetőnek, ezért nyilatkozta a miniszter is ezt.

Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője vasárnap felajánlotta lemondását, ám ezt a tárcavezető nem fogadta el. Draskovics Tibor iránt pedig Bajnai Gordon kormányfő bizalma töretlen – közölte újságírói kérdésre a beismerő közlemény kiadását követően Budai Bernadett kormányszóvivő.

A kormányszóvivői iroda közleménye egyébként ismételten visszautasította és alaptalannak titulálta azokat a vádakat, amelyek az ügyben megszólalókat félrevezetéssel, különösen pedig bizonyítékok meghamisításával illették, hiszen – mint írják – ilyenre nyilvánvalóan nem került és nem is kerülhetett sor.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint azonban tűrhetetlen, hogy Draskovics Tibor napok óta bujkál, és nem adott magyarázatot a bizonyítékhamisítási ügyre.

“Akármit is ködösítenek, akármit is hazudnak ebben közleményben, a helyzet világos: a magyar köztársaság rendészeti minisztere bizonyítékot hamisított, amikor egy videóra hivatkozva a politikai alapú terrorizmus meglétéről értekezett egy sajtótájékoztatón” – közölte.

Szijjártó Péter hozzátette: az ügy minden szereplőjének – aki az ellenzék szerinti bizonyítékhamisítást megrendelte, részt vett benne, vagy csak tudott róla -, azonnal távoznia kell a közéletből.

Forrás: Inforadio.hu

10 hozzászólás “Senki sem bukott bele a terrorvideó-botrányba” bejegyzésre

  1. 666/ szerint:

    Büdös rohadt tetves görények,takarodjatok…………

  2. miska72 szerint:

    A kép címe: A libatolvaj és a MAFFIAFŐNÖK!

  3. miska72 szerint:

    Lecsukni mend a kettőt!
    Vagy ítéjlen a nép?

  4. miska72 szerint:

    A Ferit is meg kell keresni!

  5. lolka szerint:

    Itt a mi kis hazánkban egyáltalán mibe lehet belebukni politikailag, szerintem semmibe! Úgy fényezik egymást, hogy már undoritó, bukni csak felfele lehet. Sajnos az a baj, hogy tudják bármi történik semmi következménye nem lesz, de szerintem később sem és sajnos ők is ebben reménykednek, azért mernek illyen pofátlanságokat megengedni maguknak! Sajnos itt még számonkérés nem volt és sajnos, szerintem nem is lesz…

  6. hollósi szerint:

    Az urak a hazudozásért prémiumot fizettek, a rágalmazást ők pontosításnak hívják.
    A terrorista -veszélyt ezek után ki veszi komolyan?

  7. titok szerint:

    Mikor lesz már ,vége?
    Mikor lesz már ,végre normális tisztességes vezetője az országnak?
    Nekik ,miért nem kell erkölcsit bemutatni ,amikor egy ország vezetését végzik??
    Miért is van ellenzék?
    Mire jók?
    Felszólítani?

  8. Klarissza szerint:

    Szegény Draskovicsnak az a hibája, hogy olyanról tartott sajtótájékoztatót, amivel nem volt tisztában, és napokig bizonygatta az igazát. Tehet Ő erről? Őt nem küldték el, hiszen Ő ehhez is ért. Az hogy nem mondott igazat, az már senkit sem érdekel.

    🙁

    Töltött Ő már be annyi funkciót – miért csodálkozunk ezen, hogy ehhez is ért!?
    Örüljünk hogy nem küldték el, mert a végén még egészségügyi miniszter lesz – asszem az még nem volt.

    Igaz, hogy nem tudja hol van a gerinc – olyat sosem látott – de amit itt produkál – ezzel az erővel ezt a funkciót is betölthetné.

  9. miska72 szerint:

    És vajon a távozásokkor mennyi végkielégítést kapott?
    Mert volt ő már minden csak akasztott ember nem!
    De ami késik, nem múlik!

  10. ifjútitán szerint:

    Beszélgettem pár Mszp-s irányultságú emberrel, Ők azt mondják, hogy ” de elnézést kértek a szóvivők, beismerték, hogy Draskovics Urat félretájékoztatták, és tagadom-e, hogy van terrorizmus Magyarországon?”. Sajnos Ők ennyivel megelégednek, fel sem merül bennük, hogy tovább kéne nézni, mint amit mutatnak nekik. Inkább azzal vannak elfoglalva, hogy ez nem is akkora dolog, mert közben a fidesz, a jobbik ezt, és ezt csinálja…

Itt lehet hozzászólni !